پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بهره‌برداری از قطعه عسلویه تا ماهشهر خط لوله اتیلن غرب در نیمه دوم سال
تاريخ خبر: چهارشنبه، 6 مهر 1390 ساعت: 14:42

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهره‌برداری از خط لوله اتیلن غرب - قطعه عسلویه تا ماهشهر- در نیمه دوم سال 1390 خبر داد.
 عبدالحسین بیات در نهمین جلسه بررسی وضعیت پیشرفت خط لوله اتیلن غرب با بیان این که این خط لوله از عسلویه تا ماهشهر شامل 4 قطعه است، گفت: خط لوله اتیلن غرب در ماهشهر خوراک اتیلن مایع مجتمع پتروشیمی اروند را تامین می ‌کند.
بیات یادآور شد: هم‌اکنون 13 مجتمع در مسیر خط لوله اتیلن غرب قراردارد و انشعاباتی نیز در حال اتصال به خط اصلی است؛ به گونه ای که در منطقه گچساران، انشعاب جدیدی به نام خط دنا به این طرح متصل شده است.
بیات با تاکید بر این که احداث واحدهای واگذار شده به بخش خصوصی در مسیر خط لوله اتیلن غرب باید با شتاب بیشتری پیگیری شود،‌ درباره انشعاب خط اتیلن به پتروشیمی ایلام نیز گفت: قرار است با اتصال این واحد به خط اتیلن غرب علاوه‌ بر تامین اتیلن مورد نیاز مجتمع، امکان تبادل اتیلن مازاد تولیدی آن نیز پس از بهره‌برداری از واحد الفین مهیا شود.
وی یادآوری کرد: در این طرح، پتروشیمی کاویان به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده الفین با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون تن اتیلن برای تامین خوراک مورد نیاز مجتمع‌ها در ابتدای خط قرار گرفته است و پیش‌بینی شده در نیمه دوم سال 90 به بهره‌برداری برسد.
بر اساس این گزارش،‌ در طرح اولیه، خط لوله اتیلن غرب از عسلویه آغاز می‌شد و در مسیر خود در مجموع از هفت استان فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، همدان و کردستان عبور می کرد و به آذربایجان منتهی می‌شد، اما در مهر 1384 پتروشیمی‌های دهدشت، ممسنی و اندیمشک نیز به این خط پیوستند تا در مجموع تعداد واحدهای خط به 10 واحد افزایش پیدا کند.
افزون ‌بر این، پس از سفر مقام معظم رهبری به استان همدان، مصوبه احداث یک واحد پتروشیمی در همدان نهایی شد و در دی 87  احداث خط لوله اتیلن از میاندوآب تا تبریز نیز در دستور کار قرار گرفت.
همچنین قرار شد با ساخت خط دنا و مجتمع‌های آن شامل پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن پتروشیمی گچساران هم برای تولید اتیلن‌ مورد نیاز خط ساخته شود.
در مسیر خط لوله اتیلن غرب، 8 ایستگاه تقویت فشار وجود دارد که دو ایستگاه در عسلویه برای تقویت نیتروژن با فشار 93 بار، 5 ایستگاه مظفری، کوهدشت، سنندج و اهواز در طول مسیر قرار گرفته‌اند و یک ایستگاه نیز در انشعاب گچساران قرار دارد.
علاوه‌ بر این 16 ایستگاه اندازه‌گیری در این خط وجود دارد که دو ایستگاه آن برای اندازه‌گیری اتیلن دریافتی در عسلویه به گچساران و 12 ایستگاه در پایانه تحویل اتیلن در مسیر اصلی ساخته شده است.
هم اکنون حدود 14 ایستگاه در این خط مستقرند که برای تنظیم فشار تحویلی در طرح‌های خط برای پایانه تحویل اتیلن هر واحد تعبیه شد‌ه‌اند.