پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تهیه نقشه راه مدیریت کربن در دستورکار موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی
تاريخ خبر: سه شنبه، 13 شهريور 1397 ساعت: 13:49

به گزارش نفت دیلی، رئیس موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی گفت: با اجرای طرح فناوری بازیافت دی‎اکسیدکربن (CDR) می‎توان شاهد کاهش هدررفت دی‎اکسیدکربن در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بود.

 

علی مبینی در نشست  هم‎اندیشی که با عنوان «نتایج فناوری بازیافت دی‎اکسید‎کربن (CDR) در صنعت»   برگزار شد، افزود: زنجیره هر صنعت با سه جریان مالی، کالایی و اطلاعاتی شکل می‎گیرد که در صورت وارد کردن ضربه به هر یک از موارد یاد شده، کل صنعت تحت فشار قرار می‌گیرد.

مبینی به تحریم‎های به‎وجود آمده در حوزه انرژی اشاره و اظهار کرد: تحریم‎های امروز متفاوت‎تر از تحریم‎های گذشته است. تحریم‎های اعمال شده ازسوی کشورهای غربی، مبادلات کالایی، مالی و مبادلات دانش و اطلاعات را در حوزه انرژی هدف قرار داده است که می‎تواند سطوح عمیق‎تری از فعالیت‎های حوزه نفت و گاز کشور را با چالش روبه‌رو کند.

وی افزود: صنعت پتروشیمی برای رفع مسائل پیرامون تحریم‎ها باید هوشمندانه عمل کند. به این منظور موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی محورهایی را برای حمایت از صنعت پتروشیمی لحاظ کرده است که در شرایط کنونی اجرای هر یک از این محورها می‎تواند نقشه راهی برای برون‎رفت از چالش‎های پیش‎رو باشد.

رئیس موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی اظهار کرد: برندسازی برای محصولات پتروشیمی، مطالعات بازار آینده محصولات پتروشیمی، نقشه راه فناوری پتروشیمی برای تبدیل مجموعه شرکت‎های پتروشیمی به پارک پتروشیمی، استقرار مدیریت مالی سامانه‎های فعالیت بر مبنای هزینه و بودجه‎ریزی بنگاه‎ها مبتنی بر فعالیت و انتقال دانش روزآمد دنیا برای نوآوری در تولید محصول و خدمات از طریق دوره‌های آموزشی، از جمله محورهای مدنظر موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی است که می‎تواند برای صنعت پتروشیمی راهگشا باشد.

مبینی به اتخاذ «راهبرد مدیریت کربن» به‎منظور جلوگیری از میزان هدررفت دی‎اکسیدکربن در صنعت پتروشیمی و پالایشگاه‎های کشور اشاره کرد و اولویت اصلی موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی را تمرکز روی موضوع میزان هدررفت دی‎اکسیدکربن در بالادستی، پالایشگاه‎ها و پتروشیمی‎ها دانست و افزود: اجرای طرح فناوری بازیافت دی‎اکسید‎کربن، میزان هدررفت دی‎اکسید‎کربن را کاهش می‌دهد و بر میزان سودآوری می‎افزاید. مدیریت کربن فقط اقدام‎های مبتنی بر جمع‎آوری یا کاهش کربن نیست، بلکه مجموعه‌ای از اقدام‎های زنجیره‎دار است که مطالعه و ارائه راهکارهای مرتبط با آن در موسسه در دست اقدام است.