فریدون حسنوند اظهار کرد: افزایش بیرویه مصرف بنزین و همینطور تشدید قاچاق سوخت، ایجاب میکند هرچه زودتر تمهیداتی برای مقابله با این فرآیندهای رو به افزایش اندیشیده شود و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت نفت در حمایت از نوسازی ناوگان فرسوده که تحویل کشندههای جدید از سوی شرکت ماموت از آن جمله است، ادامه داد: چنین فعالیتهایی باید تسری یابد و بخش خصوصی در این زمینه میتواند بسیار راهگشا باشد. مجلس نیز باید با وضع قوانین و الزامهای مربوطه و پیگیری و اصرار بر اجرای این قوانین، به تسریع فرآیند جایگزینی خودروهای فرسوده و دیگر اقدامهایی که به اصلاح الگوی مصرف سوخت میانجامد، کمک کند.
حسنوند تامین منابع مالی لازم را نیز از جمله الزامهای پیشبرد برنامههای اصلاح الگوی مصرف سوخت در کشور عنوان کرد و گفت: بررسی مسائل مالی و بودجهای مرتبط با این برنامهها نیز در دستور کار کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.
وی با اشاره به مسئولیتهای تعریفشده برای شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و نقشی که این شرکت میتواند در اصلاح الگوی مصرف سوخت در کشور ایفا کند، ادامه داد: اقدامهای خوبی ازسوی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت صورت گرفته و همچنان نیز ادامه دارد، اما واقعیت این است که با توجه به فرابخشی بودن اهداف تعریف شده در حوزه اصلاح الگوی مصرف سوخت کشور، یک شرکت و حتی یک وزارتخانه به تنهایی نمیتواند در این زمینه راهگشا باشد و لازم است این شرکت در سطوحی بالاتر، متناسب با اهداف فرابخشی مدنظر فعالیت کند.
حسنوند این را هم اضافه کرد که کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، هفته آینده میزبان مدیران ارشد شرکت بهینهسازی مصرف سوخت خواهد بود.
وی فرهنگسازی را پیششرط اصلی در اجرای طرحهای اصلاح الگوی مصرف سوخت عنوان کرد و افزود: در دنیا ابتدا فرهنگسازی میکنند و سپس نسبت به قانونگذاری و اجرایی کردن قوانین اقدام میکنند. فرهنگسازی، جامعه را متقاعد به پذیرش قانون و مشارکت و حمایت از آن خواهد کرد، بنابراین لازم است در این زمینه بهتر عمل کنیم.