پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


۲ هزار دستگاه واگن جدید به ناوگان متروی کلانشهرها افزوده می‎شود
تاريخ خبر: چهارشنبه، 2 آبان 1397 ساعت: 13:38

به گزارش نفت دیلی، طرح افزایش ۲ هزار دستگاه واگن جدید به ناوگان متروی کلانشهرهای کشور با امضای قراردادهایی بین شرکت‎ بهینه‎سازی مصرف سوخت، شهرداری‎های ۹ کلانشهر تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم و سازمان‎های قطار شهری مربوطه، روی ریل اجرا قرار گرفت؛ طرحی که قرار است تا پایان سال ۱۴۰۰ محقق شود.

 

 در آیینی رسمی که با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، جمعی از مدیران ارشد وزارتخانه‎های نفت و کشور، شهرداران و اعضای شورای شهر کلانشهرها و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، قراردادهای همکاری بین شرکت‎ بهینه‎سازی مصرف سوخت، شهرداری‎ها و سازمان‎های قطار شهری تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم امضا شد و به این ترتیب، طرح «توسعه حمل‎ونقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر» کلید خورد.

با اجرای کامل این طرح تا پایان سال ۱۴۰۰ که ارزش مجموع قراردادهای ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است، در مجموع هزار دستگاه واگن جدید به ناوگان متروی تهران و هزار دستگاه واگن جدید به ناوگان متروی هشت کلانشهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم اضافه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، در مرحله نخست اجرای طرحِ افزودن واگن‎های جدید به متروی ۹ کلانشهر کشور (۲هزار دستگاه)، افزایش۱۳۵۷ دستگاه واگن در مجموع در تهران و کلانشهرهای مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز و قم تا ۲سال آینده و همین‌طور افزایش تا سقف ۸۲ دستگاه واگن به ناوگان متروی شهرهای کرج و کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ (در مجموع ۱۴۳۹ دستگاه) در دستور کار قرار گرفته که قراردادهای مربوط به آن به امضا رسیده است. به این ترتیب، به‌تدریج و با پیشرفت هر یک از این قراردادها، قراردادهای تکمیلی تا سقف ۲ هزار دستگاه واگن بین شرکت‎های نامبرده امضا و اجرایی خواهد شد.

کاهش انتشار گازهای گلخانه‎ای و بهبود روند مصرف سوخت

طرح «توسعه حمل‎ونقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم» با هدف بهبود و ارتقای حمل‎ونقل مسافر درون‎شهری، دستیابی به اهداف قانون توسعه حمل‎ونقل عمومی، مدیریت مصرف سوخت و کاهش آلودگی‎های محیطی متناظر در دستور کار قرار گرفته است. طول مدت اجرای کامل این طرح، پنج سال و مدت زمان بازپرداخت در تهران ۱۰ سال و در کلانشهرها ۱۵ سال بعد از شروع به‎کار واگن‎های جدید برآورد شده است.

بازپرداخت سرمایه‎گذاری‌ها در پروژه‌هایی که قرارداد آنها از سوی وزارت نفت تایید شده و به بهره‎برداری رسیده باشد، متناسب با تعداد سفرهای اضافی از طریق واگن‌های جدید، به میزان ۹,۸ سنت به ازای هر نفر سفر، به صورت تجمعی در تهران و کلانشهرها، حداکثر ۲.۶ میلیارد دلار (۱.۴۲ میلیارد دلار در تهران و ۱.۱۸ میلیارد دلار در کلانشهرها) و یا معادل ریالی آن به نرخ رسمی ارز اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمان بازپرداخت خواهد بود.

با توجه به این‌که در مصوبه شورای اقتصاد برآورد صرفه‎جویی حاصل از یک واگن در سال، ۱۴۲۱۴۸ دلار برای تهران و ۷۸۸۶۳ دلار برای کلانشهرها در نظر گرفته شده، پیش‎بینی می‎شود با اجرای کامل این طرح در تهران تا پایان سال ۱۴۰۹، معادل ۱۴۲۱,۵ میلیون دلار و در کلانشهرها تا پایان سال ۱۴۱۴ معادل ۱۱۸۲.۹۱ میلیون دلار صرفه‎جویی حاصل شود. با اجرای کامل این طرح در طول دوره، حدود ۱۷.۴ میلیارد لیتر در بنزین، ۷.۴ میلیارد مترمکعب در گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) و ۰.۷ میلیارد لیتر در گازوئیل صرفه‎جویی می‎شود و انتشار گازهای گلخانه‎ای ۴۷.۱ میلیون تن معادل دی‎اکسیدکربن کاهش خواهد یافت. 

 
 

اخبار مرتبط