خبرگزاری میزان: رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور گفت: ۷۰۰ معلم در مدارس خارج از کشور در حال تدریس به دانش آموزان هستند. از این ۷۰۰ معلم ۴۰۰ تای آنها ارزبگیر بودند که به دلیل مشکلات ارزی تعداد آنها را به ۲۷۵ نفر کاهش داده ایم.
غلامرضا کریمی گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار دانش آموز در ۱۱۰ مدرسه در ۶۰ کشور مشغول به تحصیل هستند و ۷۰۰ معلم در این مدارس در حال تدریس به دانش آموزان هستند. از این ۷۰۰ معلم ۴۰۰ تای آنها ارزبگیر بودند که به دلیل مشکلات ارزی تعداد آنها را به ۲۷۵ نفر کاهش داده ایم.
وی در ادامه افزود: البته امسال محدودیتهای ارزی باعث شد اعزام نیروها را کاهش دهیم که ۱۲۵ معلم را کم کردیم و به جای آنها نیرویهای محلی و غیر ارز بگیر جایگزین آنها شده اند. کسانی که حاضر بودند برای ایران کار کنند و حقوق ریالی بگیرند. تعدادی معلم نیز در این مدارس به صورت پاره وقت و محلی مشغول به تحصیل هستند که کمبود معلم را به وسیله آنها جبران میکنیم.
فقط دو مدرسه بین الملل داریم
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور اظهار کرد: تمام مفاد آموزشی این مدارس منطبق بر برنامه آموزشی داخل کشور است؛ و همه دانش آموزان از کتابهایی که در داخل کشور تدریس میشود استفاده میکنند. فقط دو مدرسه بین الملل داریم که زبان این دو مدرسه به زبان انگلیسی است و این دو مدرسه در دوبی و انگلیس هستند.
کریمی با بیان اینکه در کشورهای دوبی، قطر، کویت، ترکیه، انگلیس، روسیه و گرجستان بیشترین میزان مدرسه را داریم، بیان کرد: در برخی کشورهای آفریقایی که دانش آموزان ما فقط فرزندان کارگزاران نظام هستند مدارس با ۱۰ یا ۱۵ دانش اموز تشکیل میشود. ولی در کشورهای همسایه که ایرانیها بیشتر هستند تعداد دانش آموزان به ۵۰۰ تا هزار نفر هم میرسد.
کریمی گفت: تعداد دانش آموزان اتباع در کشور امسال ۴۸۰ هزار نفر و سال گذشته این رقم ۴۵۰ هزار نفر بودند به مشکل خاصی در ثبت نام این افراد برخورد نکردیم. از این ۴۸۰ هزار نفر ۱۲۰ هزار نفر فاقد مدارک اقامتی هستند. بر اساس دستور مقام معظم رهبری در سال ۹۳ که تمام این بچهها باید در مدرسهها ثبت نام شوند اقدام شد و امکان تحصیل برای همه این افراد فراهم شد. این افراد با وجود اینکه مدرک اقامتی ندارند، ولی از تحصیل رایگان برخوردار میشوند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور افزود: در شهرستانهای تهران، اصفهان، خراسان و کرمان دارای بیشترین میزان اتباع هستیم. مدرسه مخصوص به اتباع در کشور نداریم و این افراد در کنار دانش آموزان ایرانی تحصیل میکنند. در سال تحصیلی گذشته در ۲۸ هزار مدرسه دانش آموز اتباع داشتیم که بسته به جای آن مدرسه متفاوت است. البته برای ۲۲ مدرسه مخصوص به اتباع مجوز صادر شده است.
کریمی گفت: چند ماه است که برای پرداخت معلمان تأمین اعتبار شده و سازمان مدیریت مبلغ ریالی را تأمین کرده است، اما به لحاظ اداری، بانک مرکزی، نرخ پرداخت را مشخص نکرده و الان حدود ۶ ماه است که حقوق معلمان پرداخت نشده است.
۲۰ درصد از سطح جهانی بالاتر هستیم
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس استانداردهای جهانی حدود ۶۰ درصد دانش آموزان اتباع در سایر کشورها به مدرسه میروند که این رقم در ایران به ۸۰ درصد رسیده است یعنی ۲۰ درصد از سطح جهانی بالاتر هستیم. ولی باز هم کودک بازمانده از تحصیل داریم. همواره در این زمینه رو به رو رشد بوده است. بعد از فرمان امام در این زمینه بسیار رشد داشته ایم.