خبرگزاری ایسنا: لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکا که قرار است به زودی پست ریاست کمیته قضایی در سنای آمریکا را برعهده بگیرد، تصمیم دارد شاهزاده سرکش سعودی را برکنار کند.
الجزیره گزارش میدهد، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکا که در ایالت کارولینای جنوبی متولد شده به زودی به عنوان رئیس کمیته قضایی سنا تعیین خواهد شد، اما این مساله تنها یک موضوع داخلی در آمریکا نیست بلکه خبر بسیار بدی برای محمد بن سلمان، شاهزاده جوان عربی است که تشنه قدرت است و در نابودی تمامی کسانی که بر سر راهش برای رسیدن به تخت پادشاهی قرار میگیرند، تردید نمیکند.
این شاهزاده عربستانی که ژوئن ۲۰۱۷ محمد بن نایف، پسرعمویش را از سمت ولیعهدی کنار زد اکنون فاصله چندانی تا رسیدن به تخت پادشاهی ندارد و تنها پدر پیرش سر راه اوست.
با این حال موانعی بر سر راه بلندپروازیهای این شاهزاده گستاخ وجود دارند و وی دشمنان جدیدی را برای خودش تراشیده که نمیخواهند او را پادشاه بزرگترین کشور صادر کننده نفت در جهان ببینند. از جمله این موانع کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستانی در کنسولگری این کشور در استانبول است.
از جمله مهمترین دشمنان جدید ولیعهد عربستان لیندسی گراهام است که قتل خاشقجی را خیانت به خودش و تحقیرش به خاطر چندین سال دفاع از عربستان در کنگره میداند.
زمانی که عربستان ادعا کرد که قاتلان سرکش پشت ترور خاشقجی هستند گراهام به شدت با این داستان مخالفت کرد و گفت: سرکش واقعی محمد بن سلمان است و باید فورا برکنار شده و این مساله را بپذیرد که گستاخیاش به رویای وی برای تکیه زدن به تخت پادشاهی خاتمه داده است.
این سناتور نزدیک به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا متعهد شده که در صورتی که محمد بن سلمان همچنان در پستش باقی بماند تحریمهای شدیدی را علیه ریاض اعمال کند.
وی ولیعهد عربستان را ابزار نابودی دانست و تاکید کرد که محمد بن سلمان هرگز رهبر جهانی نخواهد بود.
برخلاف تلاشهای ترامپ و برخی از اعضای دولت وی، گراهام میگوید هیچ اتفاقی در عربستان بدون اطلاع محمد بن سلمان رخ نمیدهد.
محمد بن سلمان بر ترامپ و دامادش برای نجات از بحران کنونی حساب باز کرده، اما دیگر دوستانش نمیتوانند او را از چنگال دشمنانش بیرون بکشند.
اخیرا دادستانی عربستان در بیانیهای به مثله کردن جسد خاشقجی اذعان کرد و خواهان اعدام پنج تن از عاملان ترور وی شد.
برای اولین بار به نظر میرسید که محمد بن سلمان از این بحران بیرون آمده، اما این تنها آرامش قبل از طوفان بود چراکه سازمان سیا در گزارشی فاش کرد که محمد بن سلمان دستور قتل خاشقجی را داده است.
در حالی که عربستان واکنشی به این گزارش نداشته، اما آنکارا اعلام کرده که چند روز پیش سیا این گزارش را در اختیار ترکیه قرار داده است. ترامپ نیز اعلام کرده که درصدد بررسی مجدد پرونده با مسؤولان دیپلماتیک و سازمان اطلاعات یعنی مایک پامپئو وزیر خارجه و جینا هاسپل رئیس سیاست.
زمانی که گراهام ریاست کمیته قضایی کنگره را برعهده بگیرد این به معنای این مساله است که سناتورهای آمریکایی از بررسی اعمال تحریمها بر ریاض به مساله برکناری محمد بن سلمان خواهند رسید.
گراهام میگوید اگر محمد بن سلمان برکنار شود واشنگتن روابط خود را با ریاض حفظ خواهد کرد.
وی تاکید دارد که افراد زیادی میتوانند بر تخت پادشاهی در عربستان تکیه بزنند و امکان ندارد شاهزادهای که دستانش را به خون آلوده کرده و وجهه کشورش را خدشهدار کرده پادشاه شود.
کمیته قضایی کنگره از اختیارات گستردهای در زمینه بازنگری قوانین و نظارت بر دستگاه قضایی و دستگاههای تحقیقاتی و مبارزه با جرم و تروریسم برخوردار است.
گراهام درباره اینکه ترامپ چه واکنشی به قتل خاشقجی خواهد داشت، گفت: من درباره کاری که خودم انجام خواهم داد صحبت میکنم نه کاری که رئیسجمهوری انجام خواهد داد.
به نفع ترامپ نیست که از محمد بن سلمان جانبداری کند و وارد دشمنی با گراهام شود چراکه وی دوست نزدیک ترامپ است و از آنجا که شبهههای زیادی درباره ترامپ وجود دارد، وی به پست گراهام و فعالیت سیاسیاش نیاز دارد.