سعید مومنی، (سهشنبه، ۱۳ آذرماه) در جمع خبرنگاران به تشریح وضع گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان و بهویژه شهر زاهدان پرداخت و گفت: سال ۹۵ مشعل گاز در زاهدان روشن شد و تاکنون روند گازرسانی به این شهر مطابق برنامه پیش رفته است.
وی افزود: اکنون مردم زاهدان با مشکل گاز طبیعی روبهرو نیستند و مشکل گاز مایع LPG نیز برعهده شرکت ملی گاز نیست.وی با بیان اینکه اکنون ۸۰۰ ظرفیت خالی اشتراک گاز در شهر زاهدان وجود دارد، ادامه داد: پس از اینکه طرح گازرسانی به شهر زاهدان با حضور رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید، عملیات طراحی و گازرسانی به صورت همزمان آغاز و پنج فاز برای گازرسانی به سراسر شهر زاهدان در نظر گرفته شد.
مومنی طول شبکه مورد نیاز شهر زاهدان را یکهزار و ۳۵۰ کیلومتر عنوان کرد که از این میزان با توجه به ظرفیت شهر، اکنون ۴۵۰ کیلومتر شبکهگذاری انجام شده است.
به گفته مومنی، اکنون هفت هزار و ۶۰۰ انشعاب در زاهدان نصب شده و بیش از ۱۴ هزار مشترک، مصرفکننده گاز طبیعی هستند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، این شرکت را متولی اصلی تامین گاز طبیعی و اجرای پروژهها دانست و ادامه داد: تامین گاز مایع یا سایر فرآوردهها برعهده شرکت ملی گاز نیست.
مومنی از افتتاح طرح گازرسانی به شهر زابل در آذر ماه خبر داد و گفت: عملیات نصب ایستگاههای سیانجی در زابل به پایان رسیده و مراحل نهایی را سپری میکند، بنابراین بهزودی تزریق گاز در این شهر نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: شهر زابل به ۴۵۰ کیلومتر طراحی شبکه نیاز دارد که اکنون ۵۰ کیلومتر آن اجرایی شده و بهزودی تزریق گاز آغاز خواهد شد. تا پیش از آنکه خط انتقال گاز به زابل برسد، از طریق سیانجی به این شهر گازرسانی میشود.
مومنی ادامه داد: بعد از اتمام پروژه خط انتقال گاز زابل، این شهر نیز از خط سراسری گاز استفاده خواهد کرد.
وی افزود: اکنون ۲ پروژه خط انتقال گاز در استان سیستان و بلوچستان اجرایی میشود؛ نخست خط انتقال گاز از زاهدان به سهراهی زابل با قطر ۳۶ اینچ است که پیمانکار در حال اجرای کار است. پیمان دیگری نیز از سهراهی زابل تا شهر زابل انجام میشود که اکنون در آستانه انتخاب سرمایهگذار است و مراحل نهایی را طی میکند. این پیمان برای اجرایی شدن حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان نیاز دارد.
مومنی با بیان اینکه گازرسانی به همه شهر زاهدان انجام نشده، ادامه داد: ۲ پیمان برای فاز جدید گازرسانی زاهدان در نظر گرفته شده که برای پیمان نخست، پیمانکار کار خود را آغاز کرده است و پیمان بزرگ دیگری نیز برای انتخاب سرمایهگذار در دست اقدام است که فراخوان آن نوزدهم آذرماه در روزنامهها منتشر خواهد شد تا باقیمانده حجم کار گازرسانی زاهدان با حضور سرمایهگذار اجرایی شود.
وی تأکید کرد: در صورتی که همه کارها مطابق برنامه و بدون مشکل پیش برود پیشبینی میکنیم تا اواسط سال ۹۹ همه امور مربوط به گازرسانی به زاهدان اجرا و تکمیل شود.
به گفته مومنی، اکنون در ایرانشهر حدود ۱۵ هزار مشترک و در زاهدان نیز نزدیک ۱۵ هزار مشترک گاز طبیعی از این نعمت خدادادی استفاده میکنند که با توجه به شبکهگذاری انجام شده پیشبینی میشود حجم مشترکان زاهدان تا پایان امسال به بیش از ۲۶ هزار مشترک برسد.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ادامه داد: در صورتی که زابل نیز به جمع مشترکان گاز طبیعی استان سیستان و بلوچستان اضافه شود، احتمال میدهیم تا پایان امسال تعداد مشترکان گاز این استان به ۵۰ هزار مشترک افزایش یابد.
وی تأکید کرد: ما از برنامه گازرسانی استان سیستان و بلوچستان عقب نیستیم، اما گاهی اوقات در زمان اجرا مشکلاتی پیش میآید که قابل پیشبینی نیستند و برای رفع این مشکلات به هماهنگی با سایر سازمانهای خدماتی مثل شهرداریها و راهنمایی و رانندگی نیاز داریم؛ زیرا گاهی از منظر ترافیکی ایرادهایی به روند احداث پروژههای گازرسانی گرفته میشود و حفاری میتواند در روند ترافیکی شهر اختلال ایجاد کند، بنابراین گازرسانی به زاهدان را فاز به فاز پیش میبریم و تأکید میکنیم که از برنامه عقب نیستیم.