سعید پاکسرشت، مدیر امور پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز، در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: ورود به عرصه کسبوکار استارتاپی و اکوسیستمی که در حال شکلگیری است کار بسیار سختی به شمار میآید.
وی افزود: ایران کشوری است که اقتصاد آن بر پایه منابع است و محورهای اصلی آن باید تغییر یابد و بر پایه دانش و توسعه شکل گیرد.
مدیر امور پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز با بیان اینکه برای ماندن در این فضای کسبوکار باید مقاومت کرد، گفت: دوستانی که وارد چنین عرصه جدیدی از کسبوکار در حوزه انرژی شدهاند بدانند که آینده روشنی پیشرو دارند، اما به ثمر رساندن این فعالیت نیازمند تلاش زیادی است.
به گفته پاک سرشت، باید مطالبهگری در این حوزه استمرار داشته باشد تا ذهنیتها نسبت به این فضای جدید کسبوکار عوض شود.
وی در پایان گفت: همه باید تلاش کنیم تا سواد فناوری را بالا ببریم و با اکوسیستم جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم از شرایط جدید به نحو بهتری بهره ببریم.
ابراهیم طالقانی، سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز در آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان شرکتهای انرژی دانا، سرمایهگذاری نفت و گسترش انرژی پاسارگاد گفت: امضای این تفاهمنامه تغییر و تحول چشمگیری را در عرصه فضای کسبوکار در حوزه انرژی به وجود خواهد آورد.
وی ادامه داد: اینکه بخش غیردولتی علاقهمند ورود به حوزههای پژوهش و فناوریهای کاربردی است، زمینهساز شکلگیری فناوریهای تولیدی خواهد بود.
طالقانی در پایان خواستار حمایت همهجانبه دولت و بهویژه شرکت ملی نفت ایران از شرکتهای نوپا و نوظهور در عرصه فناوریهای انرژی شد.
در ادامه این مراسم سیدمهدی میرمعزی، مدیرعامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به نقش نوآوری در آینده کسبوکار کشور اشاره کرد و گفت: امروز با یک موج جدید، متغیر و قدرتمند روبهرو هستیم که باید انتخاب کنیم که به آن پشت کنیم، در مقابل آن بایستیم یا بر آن سوار شویم.
وی با بیان اینکه اگر چه کشور بنا به دلایل مختلف از کوران این تحولات به دور است، اما دیر یا زود با آن روبهرو خواهد شد، افزود: امروز ما و شما به عنوان بخشی از این صنعت، باید سعی کنیم پاسخ مناسبی به این چالشها بدهیم.
وی تنها راه مواجهه با شرایط موجود را نوآوری دانست و اظهار کرد: نوآوری در مدل کسبوکار، روشها و رویههای عملیاتی باید ایجاد شود.
به گفته میرمعزی، همه این نوآوریها خود بر بستر فناوریهای پیشرفته استوار است و در حال تغییر و تحول هستند.
وی تصریح کرد: ورود به حوزه استارتاپها و سرمایهگذاری خطرپذیر یعنی رعایت مسئولیت اجتماعی، بهکارگیری خلاقیت و نوآوری مستمر، کار گروهی از طریق همکاری فعالانه با بازیگران زنجیره ارزش و .... با امضای این تفاهمنامه، گام نخست برای ادامه این مسیر برداشته شده که برای اعتلای صنعت نفت، گاز و انرژی کشور است.