پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تکذیب کمبود آنژیوکت در بیمارستان‌ها
تاريخ خبر: دوشنبه، 26 آذر 1397 ساعت: 12:05

خبرگزاری ایسنا: به دنبال انتشار اخباری مبنی بر کمبود آنژیوکت در برخی بیمارستان‌ها، سرپرست گروه نظارت بر تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت، از افزایش واردات این کالای پزشکی در سال‌جاری خبر داد و گفت: به دلیل اهمیت این کالا و ضرورتش برای بسیاری از فرآیندهای درمانی، ذخیره استراتژیک مناسبی از برندهای برتر آنژیوکت از سوی تامین‌کنندگان پشتیبان وزارتی وارد و ذخیره شده است.

محمدمهدی علاءالدین، در این باره افزود: باید توجه کرد که در هشت ماهه نخست سال جاری بیش از ۴۴ میلیون عدد آنژیوکت به کشور وارد شده و در این راستا بیش از ۴.۵ میلیون یورو ارز برای آن صرف شده است. حال اگر این میزان را با میزان واردات در سال ۱۳۹۵ که ۲۶ میلیون عدد آنژیوکت بوده و واردات سال ۱۳۹۶ که حدود ۳۸ میلیون عدد از این وسیله بوده است، مقایسه کنیم، ‌افزایش قابل توجهی در زمینه واردات آنژیوکت جهت تامین نیاز بیماران می‌بینیم. بنابراین از بابت تامین آنژیوکت مشکلی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه برای واردات آنژیوکت مورد نیاز مراکز درمانی سراسر کشور در سال جاری بالغ بر ۹.۶ میلیون یورو ارز تخصیص یافته است که تاکنون ۷.۹ میلیون یورو آن تامین و جذب شده است، افزود: بر این اساس می‌توان انتظار داشت که واردات آنژیوکت تا پایان سال تا دو برابر نیز افزایش یابد.

علاء‌الدین ادامه داد: همچنین به دلیل اهمیت این کالا و ضرورتش برای بسیاری از فرآیندهای درمانی، ذخیره استراتژیک مناسبی از برندهای برتر آنژیوکت از سوی تامین‌کنندگان پشتیبان وزارتی وارد و ذخیره شده است.

سرپرست گروه نظارت بر تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت در عین حال از تولید ۳۲۰ هزار عدد آنژیوکت طی امسال در کشور خبر داد و گفت: با توجه به تامین مواد اولیه لازم برای تولید این وسیله، تا ۲۰ روز آینده تعداد یک میلیون عدد آنژیوکت تولیدی جدید نیز به بازار عرضه خواهد شد. بر این اساس دو شرکت دیگر نیز که توانمندی مناسبی در این حوزه دارند، مقدمات لازم برای تولید این کالا را فراهم کرده‌اند و انتظار داریم تولیدات این شرکت‌ها نیز به زودی وارد بازار شود تا میزان اتکا به واردات در این کالای پزشکی کاهش یابد.

در عین حال دکتر کیانوش جهانپور- سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز درباره وضعیت توزیع سِرُم در بیمارستان‌های کشور، گفت: توزیع سِرُم طبق روال انجام می‌شود و تاکنون مشکلی مبنی بر کمبود سرم در مراکز درمانی به سازمان غذا و دارو گزارش نشده است.

وی افزود: اگر مورد خاصی در این زمینه باشد، می‌توانند آن را به سازمان غذا و دارو گزارش دهند، اما در حال حاضر چیزی در این باره به ما گزارش نشده و مشکلی نداریم.