پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


اجرای ۳۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری در منطقه ویژه پارس
تاريخ خبر: دوشنبه، 15 بهمن 1397 ساعت: 13:22

به گزارش نفت دیلی، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: از سال ۸۶ طرح ارتباطات فیبرنوری را آغاز کردیم و با اجرای بیش از ۱۰ پروژه در مجموع حدود ۳۰۰ کیلومتر خطوط فیبر نوری کشیده شده است.

 

 ارسلان جنت‎صادقی استفاده از فناوری‌های فناوری اطلاعات را وابسته به داشتن زیرساخت‎های مناسب دانست و گفت: استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات زمانی می‎تواند مفید باشد که زیرساخت مناسب وجود داشته باشد و این یک اصل کلی است.

وی ادامه داد: واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در زمینه زیرساخت‎های فیبر نوری در سال‎های گذشته تلاش‎های مثبتی داشته است.

رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزود: فیبر نوری در منطقه ویژه پارس از فرودگاه خلیج فارس به طرف کل منطقه پارس جنوبی یعنی عسلویه و از پارس ۱ به طرف پارس ۲ که شهرستان کنگان و فازهای پالایشگاهی است به طول ۳۰۰ کیلومتر و با رعایت استانداردهای پدافند غیرعامل از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اجرا شده است.

جنت‎صادقی اظهار کرد: این فیبر نوری نه تنها برای ارتباطات اتوماسیون و سرویس‎های سازمان به کار می‎رود، بلکه از طریق آن به همه شرکت‎های منطقه برای ارتباط بین مراکز تلفن، شبکه‎ها و خوابگاه‎ها سرویس‎دهی می‎شود و از این طریق هم سرعت کار این شرکت‎ها زیاد می‎شود و هم در هزینه‎ها صرفه ‎جویی می‎شود، زیرا نیازی به اجرای مجدد پروژه‎های زیرساخت وجود ندارد.

 وی تصریح کرد: از لحاظ بحث دیتاسنتر جای پیشرفت داریم، اما امروز سیستم ما تا حد مناسبی می‎تواند به سازمان و دیگر شرکت‎ها سرویس‎دهی کند. نقطه قوت این سیستم ارتباطات زیرساختی است که با بقیه شرکت‎ها داریم و در صورتی می‎توانیم خدمات خوبی به شرکت‎ها ارائه دهیم که ارتباط مناسبی میان ما و این شرکت‎ها وجود داشته باشد، هم‎اکنون ۴۹ سرور مجزا به صورت فیزیکی و مجازی از طریق ارتباطات فیبرنوری برای درون و برون سازمان مشغول ارائه سرویس هستند.

جنت‎صادقی ادامه داد: پروژه مقدماتی ارتباطات بی‎سیم درمانگاه‎ها و آمبولانس‎های شرکت‎های منطقه با موفقیت از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سال‎های گذشته اجرایی شده است. در این پروژه افزون بر شرکت‎های نفت و گاز، تعداد زیادی شرکت‎های پتروشیمی، فازهای پالایشگاهی، پیمانکاران و درمانگاه‎های مختلف در شهرک‎های مسکونی در کل منطقه عسلویه کنگان، جم و حتی در سکوهای دریایی که بیش از ۱۰۰ کیلومتر با ساحل فاصله دارند از طریق ارتباط بی‎سیم به هم متصل شده‎اند و مسئول اجرای آن رئیس مخابرات است. این ارتباط به صورت شبکه دیجیتال DMR است که پوشش و کارایی آن تست شده و نقطه کور آن کمتر از یک درصد ارزیابی شده است.

وی اظهار کرد: پیمانکار پروژه ارتباطات بی‎سیم درمانگاه‎ها و آمبولانس‎ها یک شرکت داخلی است و اجرای این پروژه از افتخارات واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.

این مقام مسئول افزود: با همکاری با شرکت‎ها توانستیم به ۵۰ درصد صرفه‎جویی در اجرای این پروژه دست یابیم. استفاده از ایستگاه‎های زیرساختی دکل‎های مخابراتی ساختمان‎های احداث شده در نقاط مرتفع و دیگر امکاناتی که بقیه شرکت‎ها داشتند سبب صرفه‎جویی در این پروژه شد.

جنت‎صادقی درباره طراحی و توسعه نرم‎افزارهای پایه‎ای گفت: نرم‎افزارها یکی از ابزارهای فناوری اطلاعات هستند. نقطه ضعف ما در سال‎های گذشته کمبود یک سیستم نرم‎افزاری یکپارچه بوده است. نشست‌های متعدد با دیگر شرکت‎های منطقه و تبادل اطلاعات در زمینه نرم‎افزارها سبب شد که این سیستم یکپارچه تا حدودی رشد یابد، اما همچنان به کار بیشتر  نیاز دارد.

وی تصریح کرد: از سال ۷۹ که سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ایجاد شده است، تاکنون توانسته‎ایم نرم‎افزارهای گردش کار، اطلاعات پایه‎ای سازمان و منطقه، سیستم صدور مجوز فعالیت اقتصادی، سیستم خدمات کار و اشتغال، سرویس‎های خدمات پروازی و پورتال سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه را راه‎اندازی کنیم.

جنت‎صادقی با اشاره به وجود ۱۸ مرکز تلفن دیجیتال در این سازمان گفت: پس از سال‎ها تلاش امروز ۱۸ مرکز تلفن دیجیتال با ظرفیت ۸۰۰۰ خط تلفن در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس وجود دارد که حدود ۶۰۰۰ خط تلفن آن در حال سرویس‎دهی است.