خبرگزاری تسنیم: "محمد جواد ظریف"، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به این شهر سفر کرده است در گفتگویی با هفتهنامه "اشپیگل" درباره اظهارات اخیر "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس ضدایرانی ورشو که ایران را متهم به آمادهسازی هولوکاست جدید کرده بود گفت: اظهارات معاون رئیس جمهور آمریکا مضحک است. ایران همواره از یهودیان حمایت کرده است، ما تنها مخالف صهیونیستها هستیم. هولوکاست یک فاجعه بود. البته هیچ کس همچنین معاون رئیس جمهور آمریکا نباید تبلیغ هولوکاست را کند.
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره گسترش برنامههای موشکی ایران هم گفت: ما مجبوریم از خود دفاع کنیم. منطقه ما با تسلیحات از جمله تسلیحات اروپایی اشباع شده است. تنها در سال ۲۰۱۸ کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای خرید تسلیحات هزینه کردهاند. ما بخشی از این هزینه را در این راستا صرف میکنیم و سلاحهای ما صرفاً تدافعی هستند.
وی درباره نگرانیهای اروپاییان درباره برنامه موشکی ایران نیز گفت: آیا ما باید در چنین منطقه مجهز به تسلیحات بالایی بدون دفاع باشیم؟ وقتی اروپا از ساخت موشکهای ما شکایت دارد باید به ما هواپیماهای جنگنده بفروشد. ما یک جنگ هشتساله با عراق را تجربه کردیم که در آن هیچ چیزی برای دفاع از خود نداشتیم.
ظریف درباره اینکه ایران موشکهای خود را در اختیار حزبالله لبنان هم قرار میدهد گفت: حزبالله در برابر حملات اسرائیل از خود دفاع میکند. اسرائیل میخواهد دست بازی برای بمباران اهداف خود در سوریه داشته باشد و حریم هوایی لبنان را نقض میکند. اساساً در این موضوع خیلی استانداردهای متفاوتی وجود دارد. اسرائیل به خود میبالد که بیش از ۳۰۰ حمله علیه سوریه انجام داده است و هیچ کس علاقهای به این مسئله نداشته و به آن اهمیت نمیدهد.
وی این گونه حملات اسرائیل را نقض قوانین بینالمللی و نقض آشکار تمامیت ارضی سوریه دانست.
ظریف درباره تصمیم آمریکا برای بازگشت از سوریه نیز گفت: چنین بازگشتی اصلاً زود نیست. همواره وقتی که آمریکا در منطقه ما وارد میشود و مداخله میکند هرجومرج، افراطگرایی و تروریسم ایجاد میشود. آمریکاییها حالا در افغانستان در این باره با طالبان مذاکره میکنند که چگونه بعد از بازگشت نیروهای خود کنترل این کشور را به آنها واگذار کنند، این در حالی است که آنها ۱۸ سال پیش به این کشور آمدند تا دقیقاً همین طالبان را نابود کنند.
ظریف همچنین گفت: ما همواره آشکارا گفتهایم که تنها برای این هدف منحصر به فرد در سوریه وارد شدهایم تا با اسلامگرایان افراطی و تروریستها مبارزه کنیم. ایران در این راستا تا زمانی که دولت سوریه بخواهد در این کشور باقی میماند. شما تنها به منطقه ادلب نگاه کنید که هنوز توسط گروه تروریستی النصره کنترل میشود.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره استراتژی ایران برای ادامه کار در سوریه گفت: از دید ما باید همه سوریهایی که از وطنشان فرار کردهاند به این کشور بازگردند، بهخصوص باید یک راهحلی برای کردها پیدا شود تا آنها بتوانند در شرف و عزت زندگی کنند، برای این منظور ما به یک هماهنگی بین سوریه و ترکیه نیاز داریم. روسیه و ما آمادهایم که از این روند حمایت کنیم.
وی افزود: ما باید به وسواس نشان دادن نسبت به رئیس جمهور سوریه پایان دهیم چرا که این درگیریها را شدیداً گسترش میدهد. ایران به هیچ کس پایبند نبوده و از کسی حمایت نمیکند، بهعوض مردم سوریه باید خود در این باره تصمیم بگیرند که چهکسی باید آنها را رهبری کند. اگر آنها متقاعد شده باشند که بشار اسد سالهای طولانی آنها را سرکوب کرده است به او رأی نمیدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که چطور ایران از اسد حمایت میکند که مردم خود را ترور کرده و حقوق بشر را زیر پا میگذارد گفت: غرب باید به این روند که دائماً دیگران را درباره حقوق بشر سرکوفت زده و سرزنش میکند خاتمه دهد. اروپا در این باره سکوت کرده است وقتی که سعودیها یمن را از زمین و هوا بمباران میکنند. اروپا شاهد این بوده است که سعودیها نخست وزیر لبنان را ربوده و با هفتتیر قرار دادن روی سرش او را مجبور به استعفا کردند. تازه زمانی که یک خبرنگار توسط سعودیها بهقتل رسید دنیا ناگهان بیدار شده است. پرونده جمال خاشقجی غرب را بهعنوان وکیل مدافع حقوق بشر کاملاً نامعتبر کرده است.
وی افزود: در اینجا مسئله حقوق بشر برای غرب مطرح نبود بلکه این مسئله مطرح است که چهکسی دوست آنها است. وقتی کشوری با آمریکا دوست است اجازه هر کاری را دارد. ایالات متحده در اسرائیل و عربستان این تصور را ایجاد کرده است که آنها میتوانند هر کاری را بدون مجازات انجام دهند.
وی درباره اتهامات اروپا علیه ایران و متهم کردن کشورش به جاسوسی و برنامهریزی برای حمله تروریستی در این اتحادیه و دستگیری یک دیپلمات ایرانی در این ارتباط در آلمان نیز گفت: به ما این اتهام دقیقاً در روزی وارد میشود که رئیس جمهور ما میخواست از وین دیدار کند، این مضحک است. آیا شما هرگز از خود این سؤال را نکردهاید که این اتهامات بهنفع چهکسی است؟ تصور ما این است که اروپاییان فریب اتهامات متداولی را میخورند که امثال مایک پنس و یا وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران بهپا میکنند.
وی افزود: ما البته این مسئله را انکار نمیکنیم که همه کشورها سازمانهای اطلاعاتی دارند و اطلاعاتی را در خارج جمع میکنند. در ایران هم این گونه خدمات بینالمللی فعال هستند. اما من میتوانم به شما اطمینان دهم هیچ برنامهای برای حمله تروریستی در اروپا از طرف ایران وجود نداشته و ندارد.