رویداد 24 نوشت: از ابتدای امسال ارز دولتی برای واردات برخی اقلام حذف شد؛ گوشت قرمز، حبوبات، چای و کره از مهمترین آنها بودند. در این میان زمزمههایی نیز از حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کاغذ چاپ، کاغذ روزنامه، تحریر و خمیر کاغذ به گوش میرسید و گفته شد از این پس واردات این اقلام (کاغذ و مقوا) با نرخ سامانه نیما انجام خواهد شد.
اما در نهایت دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کاغذ موافقت کرد و اعلام شد تنها واردات مقوا با نرخ ارز نیمایی انجام خواهد شد اما همین اخبار مختلف در این حوزه باعث شد بازار نشر و چاپ و کاغذ ملتهب شود و قیمت کاغذ و مقوا در ماههای گذشته با افزایش قیمت بسیار بالا روبرو شود.
حسین میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا پیش از این گفته بود بخش عمده واردات مقوا به همکاری بانک مرکزی برای مجوز به واردکنندگان بستگی دارد، اکنون مشخص شده کسانی که درخواست ورود مقوا به کشور را دارند، میتوانند از سامانه نیما در بانک مرکزی استفاده کنند و بانک مرکزی نیز در این زمینه قول همکاری داده ارز مورد نیاز را تامین کند.
میرباقری معتقد است در مدت گذشته التهاب بازار پایان یافته است. او میگوید پس از اینکه به سامانه نیما ارز اختصاص داده شد، بسیاری از بارهای مقوا که مدتها بود در گمرک باقی مانده بود و بازار را دچار کمبود کرده بود، ترخیص شدند. ارزی که به سامانه نیما اختصاص دارد، مربوط به کالاهای گروه دست دوم و سوم است و قیمت آن حدود ۹ هزار تومان محاسبه میشود.
هرچند رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ معتقد است التهاب بازار پایان یافته، اما اقلامی مانند مقواهای طراحی نیز در بازار کمیاب شده است؛ مقوای «اشتنباخ» و «فابریانو» که اغلب برای نقاشی و ماکتسازی استفاده میشود در لوازم التحریر فروشیها یافت نمیشود و فروشندگانی هم که این اقلام را دارند قیمتهای بالایی برای آن اعلام میکنند؛ به عنوان مثال مقوای فابریانو ۴۰۰ گرمی به قیمت ۳۵ هزار تومان و کاغذ اشتنباخ به قیمت ۱۵ هزار تومان به فروش میرسد.
یکی از اعضای اتحادیه لوازم التحریر میگوید: به دلیل عدم واردات این نوع اقلام در سال جاری و دلال بازی در این حوزه قیمتها بالا رفته و فروشندگان هم تمایلی به فروش آن ندارند و با این نرخ ارز که هر روز نوسان دارد تجار نیز از واردات این نوع کاغذها و مقواها صرف نظر میکنند.