پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


روند صعودی قیمت مسکن متوقف شد
تاريخ خبر: شنبه، 1 تير 1398 ساعت: 11:34

 روزنامه ایران: درحالی که ماه‌های گذشته، قیمت مسکن با روندی معکوس از معاملات مسکن همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌داد، تازه‌ترین آمارها نشان دهنده تغییر جهت بازار مسکن درآخرین ماه فصل بهار است.

براساس تازه‌ترین آمارهایی که رئیس اتحادیه مشاوران املاک ارائه می‌دهد، تا پایان خرداد ماه امسال علاوه بر تداوم روند نزولی معاملات مسکن در سراسر کشور و پایتخت، روند صعودی قیمت‌ها نیز متوقف شده است. مصطفی قلی خسروی در گفت‌و‌گو با «ایران» با بیان اینکه هم‌اکنون متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در سراسر کشوربه حدود 8.2 میلیون تومان رسیده است گفت: این نرخ نسبت به ماه‌های قبل کاهش محسوسی داشته است. به گفته وی هنوز آمار دقیق قیمت مسکن در پایتخت (مربوط به خرداد ماه) نهایی نشده است، ولی به‌دلیل اینکه معاملات با افت همراه بوده است، روی قیمت نیز تأثیر گذاشته است.

وی یادآور شد: درحالی که افت معاملات مسکن در ماه‌های گذشته جلوی افزایش قیمت‌ها را نگرفته بود، اما در پایان سومین ماه سال، قیمت‌ها همانند ماه‌های قبل افزایش نشان نمی‌دهد. به گفته وی، در شرایط حاضر قیمت‌ها در بازار مسکن به نوعی ثبات نسبی رسیده است.

11 درصد افت معاملات کشوری

رئیس کمیسیون تخصصی مسکن اتاق اصناف کشوراعلام کرد: درمجموع معاملات بازار مسکن در سراسر کشور اعم از خرید و فروش و اجاره در بهار امسال 11 درصد کاهش یافته است. در فصل بهار سال گذشته یعنی از ابتدای سال تا 28 خرداد ماه سال گذشته تعداد قراردادهای ثبت شده در اتحادیه مشاوران املاک سراسر کشور 314 هزار و 257 فقره بوده است که از این رقم 175 هزار و 918 فقره مبایعه نامه خرید و فروش مسکن و 138 هزار و 344 فقره نیز به قراردادهای اجاره تعلق داشته است.

وی ادامه داد: این درحالی است که در فصل بهار امسال و تا 28 خرداد ماه تعداد کل قراردادهای ثبت شده در مشاوران املاک سراسر کشور به 279 هزار و 172 فقره رسیده است که بدین ترتیب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 11.1 درصد کاهش نشان می‌دهد.به‌گفته وی همچنین در این مدت 156هزار و 313 فقره مبایعه نامه در سطح کشور به ثبت رسیده است که نسبت به رقم بهار سال گذشته 11.1 درصد افت کرده است. قلی خسروی با اشاره به اینکه تعداد قراردادهای اجاره نیز دراین دوره با افت 11 درصدی همراه بوده است، گفت: درحالی که در بهار 97 درمجموع 138 هزار و 344 فقره قرارداد اجاره ثبت شده در بهار امسال این رقم به 120 هزار و 213 فقره رسیده است.

33 درصد کاهش معاملات پایتخت

درشرایطی که معاملات بازار مسکن کل کشور در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته 11 درصد کمتر شده است این رقم در پایتخت شدیدتر بوده است. براساس گفته‌های رئیس اتحادیه مشاوران املاک از ابتدای سال‌جاری تا 28 خرداد ماه درمجموع 59 هزار و 463 فقره قرارداد خرید و فروش یا اجاره مسکن در تهران به ثبت رسیده است. این درحالی است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 89 هزار و 572 فقره بوده است که نشان از کاهش 33 درصدی تعداد معاملات مسکن در کشور دارد. وی اضافه کرد: همچنین در بهار امسال تعداد مبایعه نامه‌های مسکن در تهران به 26 هزار و 103 فقره رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 44.8 درصدی مواجه شده است. دربهار پارسال تعداد مبایعه نامه‌ها 47 هزار و 342 فقره بوده است.

42درصد کاهش قرارداد اجاره در پایتخت

قلی خسروی اظهارکرد: تعداد قراردادهای اجاره پایتخت نیز 42.4 درصد کمتر شده است. در بهار امسال 23 هزار و 894 فقره قرار داد اجاره به ثبت رسیده است که نسبت به 41 هزار و 546 فقره بهار 97 با افت قابل ملاحظه‌ای همراه شده است. مشاهدات میدانی خبرنگار ما از سطح بنگاه‌های املاک نشان می‌دهد به‌دلیل افزایش نرخ اجاره بها و همچنین هزینه‌های ثبت اجاره نامه جدید، مستأجران ترجیح می‌دهند با توافق موجر، قرارداد قبلی خود را تمدید کنند. برهمین اساس همزمان با افت قراردادهای خرید و فروش، اجاره‌نامه‌ها نیز کاهش نشان می‌دهد. برخی کارشناسان معتقدند که رشد قیمت‌ها در بازار مسکن باعث مهاجرت تعدادی از مستأجران به اطراف شهرهای بزرگ شده است که هزینه اجاره واحد مسکونی در آنها پایین‌تر است.