پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


قرارداد تامین لوله‌های جداری و مغزی میدان‌های رامشیر و منصوری امضا شد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 19 تير 1398 ساعت: 12:21

 

به گزارش نفت دیلی، قرارداد سفارش لوله‌های جداری و مغزی مورد نیاز طرح‌های توسعه میدان‌های رامشیر و منصوری بین شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) و شرکت لوله گستر اسفراین به ارزش ۱۴۳ میلیارد تومان، عصر دیروز (سه‌شنبه، ۱۸ تیرماه) امضا شد.

 

در این آیین که با حضور هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی و رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، غلامرضا منوچهری، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) با تاکید بر اینکه در همین شرایط سخت کشور، تسلیم نمی‌شویم، افزود: آنچه در این شرایط باید تقویت شود، قابلیت‌های کشور است و ما توجه به ساخت داخل را در اولویت پروژه‌ها قرار داده‌ایم و از شرکت لوله گستر اسفراین نیز می‌خواهیم با فعالیت شبانه‌روزی محصولی با کیفیت و استاندارد را در زمان تعهد شده تحویل دهند.

 

وی با بیان اینکه صنعت‌گران و شرکت‌های پیمانکاری ما نشان داده‌اند در شرایط سخت می‌توانند به توسعه دست یابند، گفت: غربی‌ها تصورش را هم نمی‌کردند که ما در شرایط تحریم این فعالیت‌ها را پیش ببریم و تسلیم نشویم، اما هنوز حلقه‌های مفقوده زیادی داریم که متخصصانمان در حال فعالیت هستند و آنچه پایداری جمهوری اسلامی را رقم می‌زند همین قابلیت‌ها است. هم اکنون دانش مهندسی و انگیزه بالایی در کشورمان داریم. به‌عنوان نمونه در ساخت الفین‌ها به فناوری جدید رسیده‌ایم و طرح‌های الفین جدید بدون لایسنس‌های خارجی انجام می‌شود.

 

منوچهری تصریح کرد: شرکت اویک هم اکنون در پروژه‌های مهمی همچون پروژه ۱.۵ میلیارد یورویی کیان در نقش پیمانکار عمومی حاضر است، در همه پروژه‌هایی که در دست اجرا داریم موضوع اشتغال‌زایی و تامین کالا از داخل در اولویت است و در این دو میدان رامشیر و منصوری نیز با وسواس بالا موضوع در اولویت قرار گرفت و حتی چند سری از لوله‌ها برای نخستین بار ساخته می‌شوند که باید با دقت بالا استانداردهای آنها را بررسی کنیم. انتظار داریم دوستان در شرکت لوله گستر اسفراین نیز بدون نقص و در موعد مقرر به تعهد خود عمل کنند، زیرا اجراکننده نهایی شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب است، اما ما باید بر همه فرآیندها مسلط باشیم و نظارت کنیم تا هر دو طرف کاری ماندگار تحویل دهند.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) عنوان کرد: در گذشته محصولات چینی کیفیت نداشتند، اما  چند سالی است که کیفیت آنها افزایش یافته است، سخن ما این است که چرا محصولات ایرانی نباید این کیفیت را داشته باشند؟ هم اکنون مهندسان، متخصصان و تجهیزات در این پروژه ایرانی هستند و چرخه این صنعت می‌تواند بازار کار عمده‌ای را در منطقه و کشور ایجاد کند.

 

کیهانی‌زاده، مدیرعامل لوله گستر اسفراین نیز با ابراز رضایت از انعقاد این قرارداد گفت: تعهد می‌کنم که با اتکا به کارکنانم این وظیفه را در موعد مقرر اجرا کنیم. در ۱۳ سال گذشته جمعا از ۱۵ درصد ظرفیت این مجتمع استفاده شده، اما در همین مدت حدود ۲ میلیون محصول که توان تولید داخل داشته از خارج کشور وارد شده‌اند. ما خوشحالیم که با تاکیدات مقام معظم رهبری و اهتمامی که وزیر نفت و زیرمجموعه وی دارند این اعتماد برای ما به وجود آمده است و تلاش می‌کنیم اتفاق‌های خوبی رقم بخورد.

 

وی افزود: در سبد محصولات این مجموعه به‌زودی لوله‌های جریانی با گرید ۵۲ نیز تولید می‌شود و آمادگی تولید این محصول به‌صورت انبوه وجود دارد.

 

در این جلسه هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی، ضمن ابراز رضایت از انعقاد این قرارداد، عنوان کرد: امیدوارم این قرارداد با کیفیت و در زمان مناسب به اتمام برسد تا فرصت و قدرتی برای قراردادهای بعدی ایجاد شود.

 

وی با اشاره به برنامه تولید حدود ۹ هزار تنی این قرارداد به ارزش حدود ۱۵۰ میلیارد تومان، گفت: ارزش این قرارداد در واقع حدود یک هزار میلیارد تومان است، زیرا ارزش افزوده اقتصادی که برای اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه ایجاد می‌کند بسیار قابل توجه است و اگر همین کالاها از خارج وارد می‌شد به همین اندازه به کشور لطمه می‌زد.

 

رضا دهقان، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران نیز در این نشست، این قرارداد را نشانی از وفاق و توانایی‌های داخلی در شرایط فعلی کشور برشمرد و افزود: این قرارداد گواه این موضوع است که چرخ صنعت متوقف نیست و ما در هر شرایطی کارمان را به پیش می‌بریم.

 

وی با اشاره به طرح بزرگ نگهداشت و ازدیاد برداشت در ۳۳ میدان که قرار بود با قراردادهای IPC اجرایی شود، تصریح کرد: از مرحله‌ای به بعد به این نتیجه رسیدیم که نباید منتظر این قراردادها باشیم و به همین دلیل طرح‌هایی را به شکل موازی با قراردادهای IPC شروع کردیم و حالا که این قراردادها در شرایط تحریم با مشکل مواجه شده، همین قراردادهای موازی برای ما مانده است.

 

دهقان با بیان اینکه این ۳۳ قرارداد به ارزش ۶.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری با هدف اشتغال داخلی، ایجاد زمینه کار برای پیمانکاران و سازندگان داخلی و نگهداشت تولید در حد ۲۸۰ هزار بشکه در روز پیش‌بینی شده است، افزود: در این قراردادها چند بخش جدی برای ساخت داخل گنجانده شده است، از جمله اینکه برای ۸۴ قلم کالا خارجی که امکان ساخت داخل داشتند ممنوعیت واردات گذاشتیم و ۱۵ قلم کالای پرمصرف در این پروژه‌ها را شناسایی کردیم و به این ترتیب حدود ۴۰ درصد از ۶.۲ میلیارد دلار به تامین کالا در داخل اختصاص می‌یابد.

 

معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه تاکنون ۱۰ قرارداد از این مجموعه امضا شده و ۱۰ قرارداد دیگر تا حدود دو ماه دیگر امضا می‌شود، عنوان کرد: اویک دو میدان مهم از میان این قراردادها را در اختیار دارد و امیدوارم پیشرفت خوبی در آنها داشته باشد و به ۷۰ هزار بشکه افزایش تولید مورد نظر برسد.

 

دهقان در عین حال به تعیین تیم رصد کالا در معاونت مهندسی اشاره کرد و گفت: در این کمیته توجه می‌شود که از حداکثر ظرفیت پیمانکاران و سازندگان استفاده شود.