پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


افزایش ۴برابری قیمت میوه از باغ تا مغازه
تاريخ خبر: شنبه، 22 تير 1398 ساعت: 14:30

 خبرگزاری تسنیم: درحالی که هرکیلوگرم گیلاس درجه یک در محل تولید ۷ تا ۸ هزار تومان قیمت دارد که این محصول تا به تهران برسد تا ۲۵ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.

درحالی که هر کیلوگرم گیلاس تک دانه به صورت عمده فروشی در میدان مرکزی تهران 10 تا 17 هزار تومان و خرده فروشی 15 تا 27 هزار تومان است که بر اساس گزارش میدانی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم از لرستان این محصول در سر مزرعه حدود 6 هزار تومان به صورت جعبه ای به فروش می رسد.

بنابر این گزارش یکی از باغداران خبرم آبادی که میوه هایی مانند آلو و زرد آلو کنار جاده برای فروش گذاشته است، می گوید: هر کیلوگرم آلو، زردآلو . گیلاس درجه یک را سر مزرعه 5 تا 6 هزار تومان می فروشم و در صورتی که محصول خود را به میدان ببریم 4 هزار تومان تا 4 هزار و 200 تومان بیشتر نمیخرند.

وی افزود:در میدان نیز سر مال می زنند و می گویند که میوه هایت لک دارد یا تگرگ زده و غیره به همین منظور تا جایی که ممکن باشد سعی می کنیم که محصولات خود را کنار جاده و به مشتریان گذری به صورت جعبه ای بفروشیم.

بنابراین گزارش باغدار دیگری نیز در این ارتباط می گوید که هزینه های تولید مانند کود و سم 2 تا 3 برابر افزایش یافته و کرایه حمل و هزینه کارگری بیش از 2 برابر گران شده که این اتفاقات قیمت تمام شده میوه را بالا برده است اما این واسطه ها هستند که از افزایش قیمت سود می برند.

وی افزود: چرا زرد آلو قرمزی که 3 هزار تومان از من می خرند در تهران 10 تا 15 هزار تومان به فرش می رسد درحالی که زحمت تولید بر عهده من است و به هر دلیل محصول من از بین بروند آن موقع دلالان کجا هستند که بیایند در ضرر شریک شوند.

مشاهدات میدانی خبرنگار خبرگزاری تسنیم نیز نشان می دهند که هر کیلوگرم گیلاس و آلبالوی درجه یک، در شهرخرم آباد(در خرده فروشی) 7 تا 8 هزار تومان، گیلاس دو رنگ در شهر 4 تا 5 هزار تومان و آلو قرمز4 هزار تومان به فروش می رسد که تفاوت معناداری با قیمت این محصولات در شهری مانند تهران دارند.

برای تکمیل زنجیره تولید و کاهش یا حذف واسطه ها در بخش کشاورزی، می توان در میادین میوه و تره بار شهرداری ها از جمله شهرداری تهران، غرفه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی(توسط اتحادیه ها و تعاونی های تولیدی) ایجاد کرد تا با حذف واسطه ها سود بیشتری نصیب تولید کننده شود و مصرف کنندگان نیز محصولات خود را با قیمت مناسب تری خریداری کنند.

بر اساس اعلام شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور بر اساس قانون باید 25 درصد از غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار در اختیار تولیدکنندگان بخش کشاورزی باشد اما تا به امروز حتی یک غرفه در اختیار آنها قرار نگرفته است.