اعتمادآنلاین: هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده مطرح ایرانی، از تاثیرات ادبی و اجتماعی تونی موریسون در آمریکا گفت. او از انحصارشکنی فرهنگی موریسون در آمریکا و جایزه نوبلش صحبت کرد. مرادی کرمانی همچنین از آسیبهای ادبی این روزهای جامعه ادبی ایران گفت.
هوشنگ مرادی کرمانی در واکنش به درگذشت تونی موریسون به اعتمادآنلاین گفت: «قبل از اینکه درباره این نویسنده صحبت کنم باید بگویم او یک فرد تحسینشده است. تونی موریسون یک زن قدرتمند و الهامبخش بود. او با روش و مدل زندگیاش به اندازه کافی به مردم آموخت. من لقب یک آزادیخواه واقعی به او میدهم.»
مرادی کرمانی ادامه داد: «تونی موریسون با هر کلمه در نوشتههایش بانی آزادی برای سیاهپوستان آمریکایی بود. او در دوران بردهداری توانست اقداماتی را رقم بزند که در تاریخ آمریکا بیهمتا بوده است. موریسون راهی را باز کرد که سالهای سال قشر عظیمی از سیاهپوستان آمریکایی به دنبال باز شدن آن بودند.»
خالق «مهمان مامان» درباره انحصار فرهنگی آمریکا گفت: «بسیاری میدانند که مقوله فرهنگ در سالیان دور در کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به صورت انحصاری بوده است. تونی موریسون یکی از کسانی بود که توانست این انحصار فرهنگی را در آمریکا از بین ببرد. او توانست به عنوان اولین زن سیاهپوست جایزه نوبل ادبیات را کسب کند. موریسون از کشوری بدون پشتوانه در حوزه ادبیات نوبل کسب کرد. موریسون در عصری نوبل ادبیات را برد که فرانسه، روسیه و انگلیس در این حوزه سرآمد بودند.»
هوشنگ مرادی کرمانی در پایان گفت: «متاسفانه نتوانستهام همه کتابهای موریسون را بخوانم، اما چند داستان کوتاه و رمان «خانه» را از او خواندهام. داستانهایی به شدت واقعی و قلمی اعجابانگیز که رنگ و بویی از حس زندگی با خود دارند. چیزی را که او رواج داد بیشتر از هر چیزی ما در کشورمان نیاز داریم. سفارشنویسی نکرد و برای قدرت چیزی ننوشت.»