شرق: رئیس پلیس فتاي استان هرمزگان در ادامه گفت: با توجه به نیازهای غریزی و گمراهی برخی از کاربران، یکی از دستاویزهای مطلوب برای تحصیل مال نامشروع از طریق فضای مجازی، راهاندازی وبسایت، وبلاگ، کانال و رباتهای تلگرامی برای تحریک عاطفی جوانان است و مجرمان سایبری به این واسطه اقدام به اجرای شگردهای کلاهبرداری میکنند.
فردی که با ساخت ربات جعلی همسریابی در تلگرام اطلاعات بانکی شهروندان را سرقت میکرد و دست به کلاهبرداری میزد دستگیر شد.
سرهنگ «علیاصغر افتخاری» رئیس پلیس فتاي استان هرمزگان در این باره توضیح داد: با مراجعه یکی از شهروندان ساکن شهرستان بندرعباس به پلیس فتا و طرح شکایتی با موضوع کلاهبرداری اینترنتی به مبلغ شش میلیون تومان، پروندهای تشکیل و تحقیقات آغاز شد.
این مقام انتظامی در ادامه گفت: شاکی به علت نیازهای غریزی و عاطفی با مشاهده تبلیغات کذب و فریبنده در کانال تلگرامی از ربات همسریاب استفاده کرد و برای دانلود و فعالسازی برنامه به درگاه جعلی بانک هدایت شد.
وی بیان كرد: در تحقیقات معلوم شد مجرم سایبری از طریق شبکههای اجتماعی اقدام به تبلیغات گسترده برای هدایت کاربران برای فعالسازی ربات تلگرامی تحت عنوان «اولین و معتبرترین ربات رسمی ازدواج» کرده، سپس برای اعتمادسازی از گواهینامه نماد الکترونیکی یکی از کسبوکارهای اینترنتی عکس تهیه و با فتوشاپ در قسمت صاحب امتیاز عنوان «تیم همسریاب آنلاین» را درج کرده بود. کاربران فریبخورده نیز از طریق ربات به درگاه جعلی متصل ميشدند و شناسههای پرداخت کارت بانکی آنها سرقت میشد.
وی افزود: با تحلیل دقیق ابزارهای دیجیتال عامل جرم و بررسی تراکنشهای مالی، سرانجام ادله دیجیتال انکارناپذیر توسط کارشناسان پلیس فتا جمعآوری و متهم با هماهنگی مقام قضائی در مخفیگاه خود دستگیر و تجهیزات ارتباطی او برای بررسی نهایی به آزمایشگاه تخصصی پلیس فتا تحویل داده شد. در ادامه پس از بازجویی از متهم این مرد برای پیگرد قضائی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس معرفی شد.
رئیس پلیس فتاي استان هرمزگان در ادامه گفت: با توجه به نیازهای غریزی و گمراهی برخی از کاربران، یکی از دستاویزهای مطلوب برای تحصیل مال نامشروع از طریق فضای مجازی، راهاندازی وبسایت، وبلاگ، کانال و رباتهای تلگرامی برای تحریک عاطفی جوانان است و مجرمان سایبری به این واسطه اقدام به اجرای شگردهای کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ علیاصغر افتخاری خاطرنشان کرد: متأسفانه عواملی همچون سختگیریهای اقتصادی خانوادهها، راحتطلبی و توقعات بیجا، بیکاری، هیجانات کاذب، لذتطلبی و همچنین سهلانگاری جوانان نسبت به اصول اخلاقی موجب شده است افراد زیادی در دام کلاهبرداری این تبهکارها گرفتار و دچار صدمات مالی شوند.