روزنامه ایران: 57 نماینده مجلس طرح یک فوریتی رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور را به هیأت رئیسه مجلس ارسال کردند.
بر اساس آن آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری اعلام شده و دانشآموزان برای یادگیری میتوانند به آموزشگاههای آزاد مراجعه کنند. به اعتقاد برخی نمایندگان مجلس، هماکنون زبان انگلیسی در مدارس اجباری است و در این میان برخی دانشآموزان علاقهای به تحصیل در دانشگاه را ندارند بنابراین اجبار در زبان انگلیسی میتواند در ضعف تحصیل این گروه از دانشآموزان تأثیرگذار باشد.
همچنین نمایندگان اعلام کردند دانشآموزانی که با هدف مهارت آموزی و ورود سریع به بازار کار مسیر تحصیل در شاخههای کارودانش و فنی وحرفهای را انتخاب کردند بهنظر میرسد ضرورتی به یادگیری زبان نداشته باشند. علاوه بر این نمایندگان در بندی از این طرح آوردهاند، از تاریخ تصویب این قانون آموزش و پرورش مکلف است آموزشهای زبانهای موضوعی این قانون و زبان انگلیسی را صرفاً از طریق آموزشگاههای آزاد تحت نظارت آن وزارتخانه و حداکثر معادل سه سال تحصیلی منحصراً برای دانشآموزان مقطع دبیرستان ارائه کند.
در مناطق دور افتاده و محروم که به هیچ عنوان امکان برقراری آموزشگاههای آزاد و ارائه آموزش در همه زبانهای مورد تأیید فراهم نیست، آموزش و پرورش میتواند با همکاری یکی از دانشگاههای مجری طرح و با توجه به تقاضای غالب دانشآموزان امکان آموزش فشرده یک یا دو زبان فقط برای دانشآموزان شاخه نظری اقدام کند.
این موضوعات در حالی در طرح پیشنهادی مجلس آورده شده است که برخی کارشناسان تعلیم و تربیت این طرح را غیرکارشناسی عنوان کردند. آنها بر این باورند که آموزش زبان انگلیسی در آموزشگاهها موجب خصوصیسازی آموزش میشود و این خلاف اصل 30 قانون اساسی است.
با این حال مسئولان آموزش و پرورش اعلام کردند در جریان موضوع مطرح شده از سوی مجلس شورای اسلامی نیستند. مهدی نوید ادهم دبیر شورای عالی آموزش و پرورش نیز درباره حذف زبان انگلیسی در مدارس میگوید: وزارت آموزش و پرورش اصلاً در جریان این طرح نیست و ما نمیدانیم که دقیقاً نمایندگان میخواهند چه اقدامی انجام دهند. اومی افزاید: «در بسیاری از شهرها بخصوص استانهای محروم ما آموزشگاههای زبان نداریم، باید در این باره شفافسازی شود.»
کارشناسان تعلیم و تربیت نیز با انتقاد به حذف زبان انگلیسی در مقاطع اول و دوم متوسطه واکنشهای مختلفی نشان دادند و بر این باور هستند که این طرح مجلس عدالت آموزشی را زیر سؤال میبرد و نمایندگان مردم باید توضیح دهند که بر چه اساسی این موضوع را پیشنهاد کردند.
یک فوریت طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی اعلام وصول شده است و به موجب آن آموزش تمامی زبانها اختیاری خواهد شد و خارج از محیط مدرسه به آموزشگاههای آزاد سپرده میشود. این بدان معناست که دوباره مافیای آموزشگاهها رشد خواهند کرد و مدارس دیگر زیر بار آموزش زبان انگلیسی نمیروند.
این درحالی است که زبان انگلیسی یکی از مهمترین دروس در مدارس است. بر اساس طرحی که نمایندگان دادند دانشآموزان کارودانش و فنی وحرفهای لازم نیست زبان یاد بگیرند، این درحالی است در برخی رشتهها مثل کامپیوتر، برق و مکانیک دانشآموزان باید با اصطلاحات انگلیسی آشنا باشند. اگر برخی کلمات را ندانند در این رشتهها به مشکل برمی خورند.