قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت از تغییر نحوه پذیرش دانشجوی پزشکی در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: پذیرش پزشکی از لیسانس از مهر ۱۳۹۹ در ۵ دانشگاه آغاز می شود.
دکتر حمید اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برنامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس از سال ۱۳۸۴ در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شده است و تا به حال به عنوان دوره آزمایشی انجام شده است و در اشل محدود به معنی پذیرش سالانه ۱۰ تا ۱۵ نفر اجرا شده است.
وی گفت: با توجه به وضعیت جامعه و تقاضای روز افزون ورود به رشته پزشکی، وزارت بهداشت به این نتیجه رسید که با توجه به موفقیت آمیز بودن این طرح، پذیرش از لیسانس را در سایر دانشگاه های علوم پزشکی اجرا کند.
مصوبه جدید وزارت بهداشت برای پذیرش دانشجو
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: از همین رو امسال در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی کشور، موضوع پذیرش پزشکی از لیسانس مصوب و مقرر شد دانشگاه های علوم پزشکی که دارای یکسری از شرایط باشند می توانند متقاضی اجرای این طرح شوند.
وی با اشاره به شرایط دانشگاه های علوم پزشکی متقاضی طرح پذیرش پزشکی از لیسانس گفت: این دانشگاه های علوم پزشکی باید چندین دوره فارغ التحصیل در رشته پزشکی داشته باشند و در سال تعداد قابل قبولی پذیرش پزشکی داشته باشند. این دانشگاه ها در صورت اعلام آمادگی می توانند به وزارت بهداشت اعلام کنند که مجری این پذیرش خواهند بود. وزارت بهداشت هم به صورت محدود این مجوز را به دانشگاه ها می دهیم.
اکبری اضافه کرد: بر اساس این مجوز، یک درصدی از ظرفیت دانشگاه ها در رشته پزشکی به صورت محدود به پذیرش پزشکی از لیسانس داده می شود و دانشگاه ها اجازه دارند از لیسانس های مرتبط برای ورود به رشته پزشکی دانشجو بگیرند.
پذیرش براساس آزمون درون دانشگاهی
وی گفت: لیسانس های مرتبط دقیقا منطبق با برنامه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و این دانشگاه ها می توانند از امسال این کار را آغاز کنند. پذیرش به صورت آزمون دانشگاهی است و آزمون درون دانشگاهی و با استانداردها و نظارت وزارت بهداشت برگزار می شود.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: این کار ابتدا با ۵ دانشگاه علوم پزشکی آغاز می شود تا به تدریج توسعه پیدا کند. وزارت بهداشت در نظر دارد پذیرش و ورود به دوره پزشکی و به دنبال آن پذیرش و ورود به دوره دندانپزشکی و داروسازی را نیز به همین مسیر که در بسیاری از کشورهای دنیا هم همین مسیر را دنبال می کنند، انجام دهیم.
وی گفت: در واقع این دوره یک دوره سه تا چهار ساله لیسانس را در بر می گیرد و پس از آن با یک آزمون منطبق با علوم پزشکی توسط دانشگاه، ورود به دانشگاه در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی محقق می شود. این برنامه بلند مدت وزارت بهداشت است.
اکبری خاطرنشان کرد: ما از امسال این کار را آغاز می کنیم تا به تدریج پیش برود و اگر معایب و نکاتی دارد برطرف شود و کم کم توسعه داده شود که هم در رشته پزشکی و هم به رشته های دندانپزشکی و داروسازی تعمیم داده شود.
ظرفیت مازاد برای پذیرش جدید پزشکی
وی اظهار داشت: فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی و علوم تجربی در مقطع لیسانس می توانند در این دوره ها شرکت کنند و نوع دروس هم همان دروسی است که دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه ورودی خود اعلام کرده است. در مورد لیسانسه های سایر رشته های غیر از علوم پزشکی تنها دارندگان مدال طلای المپیاد سایر رشته ها می توانند در این دوره شرکت کنند اما آنها نیز باید مانند سایر داوطلبان در آزمون شرکت کنند.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: ظرفیت پذیرش این افراد به صورت مازاد به دانشگاه های علوم پزشکی داده می شود و در ظرفیت عادی پذیرش از کنکور در دانشگاه های علوم پزشکی هیچ تغییری ایجاد نمی کنیم.
مصاحبه حضوری برای ورود به دوره پزشکی
وی افزود: آزمون درون دانشگاهی اما بر اساس استانداردی که تعریف می شود برگزار خواهد شد. نکته مهم در این آزمون این است که علاوه بر آزمون کتبی، مصاحبه هم دارد. ما معتقدیم فردی که وارد رشته پزشکی می شود باید یکسری شرایط و ویژگی های خاص شخصیتی داشته باشد که بتواند این حرفه را به خوبی انجام دهد. این موضوع با ۲۰۰ تست مشخص نمی شود اما با مصاحبه شفاهی و بررسی شرایط فرد و ابعاد مختلف شخصیتی وی مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورتی که واجد شرایط بود وارد دوره می شود.
اکبری خاطرنشان کرد: این موضوع هر سال توسعه می یابد و در ابتدا با ۵ دانشگاه و رشته پزشکی آغاز می شود و در ادامه به سایر دانشگاه ها و سایر رشته های دکتری حرفه ای از جمله دندانپزشکی و داروسازی تعمیم می یابد.