پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


آژیر قرمز کرونا در کرمانشاه
تاريخ خبر: پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399 ساعت: 11:21

 با وجود گذشت بیش از ۸۰ روز از شیوع کرونا در کرمانشاه، بسیاری از مردم با در خانه‌ماندن، رعایت نکات بهداشتی و اجرای طرح فاصله‌گذاری، روزهای سختی را پشت سر گذاشتند تا زنجیره انتقال قطع و ویروس از بین برود اما متاسفانه با برداشتن محدودیت‌ها و عادی‌شدن شرایط در ۲۰ روز اخیر شاهد افزایش نگران‌کننده تعداد مبتلایان به کرونا در استان هستیم.

 

به گزارش ایرنا؛ هرچند متولیان حوزه سلامت اعلام کردند که ما اکنون در یک جنگ بیولوژیک با ویروسی جدید هستیم و با رعایت نکات بهداشتی، تجمع نکردن و رعایت فاصله با دیگران می‌توانیم این ویروس را شکست دهیم اما برخی افراد با نادیده گرفتن همه این موارد میدان را به حریف واگذار کردند تا امروز کرونا به تنهایی بتازد و قربانی بگیرد و همچنان میدان‌دار باشد.

آژیر قرمز کرونا در کرمانشاه

 

میزان مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمانشاه روز ۲۴ اردیبهشت به نسبت اول اردیبهشت پنج برابر و به نسبت اول فروردین ۲۰ برابر افزایش یافته است. این آمارها نشان می دهد که برداشتن محدودیت‌ها مسیر را برای نفوذ کرونا در استان کرمانشاه باز کرده و بسیاری از شهروندان با برداشتن ترس و رعایت نکردن نکات بهداشتی بدون احتیاط به امور عادی خویش مشغول هستند در حالیکه کرونا همچنان وجود دارد و قربانی می‌گیرد.

 

علاوه بر ترددها و تجمع ها در داخل شهرها، بسیاری از مردم در حال رفت و آمد در سطح استان هستند و در روزهای تعطیل بوستان‌ها و تفرجگاه‌های خارج از استان مملو از جمعیت و جاده‌ها با ترافیک شدیدی روبرو است.

 

سطح هشدارها و حساس سازی جامعه از سوی مسوولان در ارتباط با خطرات بیماری کرونا اکنون به نسبت یک ماه پیش کاهش یافته و این خود می‌تواند دلیلی برای عادی شدن شرایط نزد برخی از شهروندان باشد در حالیکه شرایط نه تنها عادی نیست بلکه موج سوم شیوع کرونا در راه است.

 

تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، کسب و کارها و بسیاری از اماکن و اصناف شرایط نامساعدی برای اغلب مردم به خصوص کسبه و بازاریان به وجود آورده بود و از این رو دولت شرایط را به شرط رعایت طرح فاصله گذاری هوشمند اجرایی کرد که در صورت رعایت این طرح امیدی به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بود اما متاسفانه این طرح به دلیل همراهی نکردن بخشی از جامعه به صورت کامل اجرا نشد و اکنون معابر عمومی مملو از جمعیت است و برخی از اماکن دولتی مانند بانک‌ها، ادارات و همچنین دفاتر پیشخوان با ازدحام روبرو است.

 

قطع زنجیره انتقال یکی از راهکارهای کاهش ابتلا به ویروس کرونا است و تا زمانی که مردم در خیابان ها و اماکن عمومی حضور بی احتیاطانه‌ای داشته باشند و فاصله گذاری و مسایل بهداشتی را رعایت نکنند زنجیره انتقال نه تنها قطع نمی شود بلکه ویروس کووید ۱۹ به سرعت سرایت و منتقل می شود.

 

آژیر خطر موج سوم به صدا در می‌آید

این افزایش آمارها از نگاه مسوولان استان پنهان نمانده به طوریکه استاندار کرمانشاه گفت: در سومین موج این اپیدمی شاهد افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان هستیم و به زودی و با همکاری شهرداری و هلال احمر آژیر خطر موج سوم کرونا در سطح محلات شهر کرمانشاه به صدا در می آید.

 

اگرچه هوشنگ بازوند دلیل افزایش آمار مبتلایان به کرونا را به دلیل افزایش تست از بیماران سرپایی اعلام کرد اما آمارها نشان می‌دهد که این ویروس با سرعت در حال شیوع و سرایت است و باید از انتقال آن جلوگیری کرد.

 

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه از آغاز بحران کرونا تاکنون شاهد سه موج اپیدمی در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت در استان بوده‌ایم، گفت: شرایط اپیدمی کرونا در استان بسیار نگران کننده است و در صورت رعایت نکردن جدی پروتکل‌های بهداشتی ممکن است در آینده نزدیک شاهد یک موج شدید ابتلا به کرونا باشیم.

 

وی با یادآوری اینکه در صورت افزایش تعداد مبتلایان، طرح فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی مغازه‌ها دوباره در کرمانشاه به اجرا گذاشته می شود، افزود: متاسفانه اقلیتی از جامعه نسبت به مراعات پروتکل‌های بهداشتی بی‌اعتنا هستند و در واقع این کار نوعی ظلم آشکار در حق دیگر افراد جامعه است.

 

احتمال وقوع پیک کرونا در استان

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با ارایه گزارش عملکردی از روند شیوع ویروس کرونا در استان خطاب به مردم کرمانشاه گفت: پس از گذشت بیش از حدود ۸۰ روز از بروز اپیدمی کرونا ، استان کرمانشاه توانسته با همت جمعی همه مردم و مسوولان در مدیریت بیماری موفق عمل کند و خوشبختانه ‌استان ما مانند برخی استان‌ها وارد مرحله بحران و مشکلات پیچیده متعاقب آن‌ نگردیده اما متاسفانه واقعیت این است که می دانیم هر موفقیتی در مقابله با کرونا می تواند شکننده و در معرض تهدید جدی باشد و این موجب نگرانی عمیق متولیان سلامت شده است.

 

دکتر «محمودرضا مرادی» اظهار داشت: افزایش موارد ابتلای مردم استان پس از نیمه اردیبهشت، یک هشدار جدی به همگان بوده و این امر نشانگر وجود و چرخش بیماری در اقشار، شهرها و ‌سنین مختلف است و بیم آن می‌رود که این روند، موجب گسترش بیشتر و وسیع تر بیماری و در نهایت درگیری شمار فراوانی از مردم شهرستان‌های استان شود که طبیعتا ممکن است موجب رنج و سختی و خدای ناکرده فوت افراد مستعد و ‌دارای بیماری زمینه ای گردد ، که این ناخوشایند و تاسف بار است.

 

وی ادامه داد: هرچند که اکثریت قریب به اتفاق موارد مثبت قطعی بیماری از میان بیماران سرپایی است و این بیماریابی فعال به نفع کنترل افراد مبتلا، پیشگیری بیشتر و جلوگیری از گردش بیشتر ویروس می شود و در نوع خود افتخاری برای سیستم سلامت استان به حساب می آید اما از وجود مخاطره آمیز بیماری در همه جا خبر می دهد.

 

از تجمع و تردد غیرضروری خودداری کنید

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه خطاب به مردم استان گفت: حال که با محدودیت های چند مدت اخیر دشواری و زحمات زیادی برای محافظت خود و خانواده متحمل شده و ‌اجازه نداده اید این ویروس به شما آسیب جدی برساند، بیایید در ادامه راه مقاومت و مقابله با کرونا، جدی تر و جانانه تر به مبارزه با این ویروس مخرب برخیزیم و استان عزیزمان را پاک و ‌سلامت نگاه داریم.

 

مرادی اضافه کرد: خوشبختانه روش‌های مبارزه و شیوه‌های مقابله با بیماری را همگان به خوبی فراگرفته و بسیاری نیز آنها را به کار بسته اند و ‌با شستن دست‌ها، ضدعفونی کردن سطوح، دوری از تجمع، مراقبت از خود در مقابل افراد بیمار، دست ندادن و رعایت فاصله ها و اجرای برنامه های بهداشت فردی و عمومی و به ویژه فاصله گذاری فیزیکی، اقدامات مفیدی را انجام داده اند، اما این کار تداوم و پیگیری بی وقفه ای را می طلبد.

 

وی یادآوری کرد که فرزندان شما در بخش بهداشت و ‌درمان مرارت‌های زیادی را در این نزدیک به سه ماه به جان خریده و از جان و دل برای پبشگیری همگانی و ‌درمان بیماران زحمت های زیادی کشیده اند و در ادامه این جهاد، مدافع صادق شما هستند، اما اگر خدای ناکرده روند ابتلا، شدت بیشتری پیدا کند بار زحمت این عزیزان طاقت فرسا می شود.

 

او گفت: هشدار ما در نظام سلامت در خصوص احتمال شتاب توسعه بیماری، جدی و نگران کننده است و ممکن است با تداوم این مساله مسوولان ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان مجبور به بازگرداندن محدودیت های پیشین گردند و این امر می تواند موجب خسارات و ناراحتی هایی برای خانواده ها گردد و آسیب های خانوادگی و اجتماعی را به بار آورد.

 

وی از مردم خواست در مبارزه طولانی با کووید ۱۹ خسته نشوید و میدان را با بی توجهی به دستورات و پروتکل های بهداشتی به بیماری واگذار نکنید و همچنان در دفاع از زندگی خود و ‌عزیزانتان مُصر و پرتوان باشید و با پایمردی و مراقبت تا پایان کرونا هم‌پیمان با هم باقی بمانید.

 

افراد دارای علایم مشکوک تماس بگیرند

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز تاکید کرد در صورتی که مردم علائم مشکوکی دارند با سامانه ۲۵۲۵ تماس بگیرند و از طریق این سامانه اطلاعات مراکز ۱۶ ساعته مراقبت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

 

دکتر « ابراهیم شکیبا» افزود: با توجه به اینکه ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا بدون علائم هستند و ظاهری سالم دارند مردم بنا را بر این بگذارند که اطرافیان آنها آلوده به کرونا هستند بنابراین در مکان‌های پرتجمع از ماسک و دستکش استفاده کنند و همچنان به رعایت توصیه‌های بهداشتی بپردازند.

 

وی اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا در استان کرمانشاه از نیمه اسفند ماه مراکز ۱۶ ساعته به عنوان مرکز منتخب تشخیص و درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان راه‌اندازی شد که در آنها فضای جداگانه ای برای این مراکز در نظر گرفته شد و بیماران جدا از دیگران مورد معاینه قرار می‌گیرند.

 

به گفته او در این مرکز یک پزشک، یک پرستار و یک مسوُول پذیرش در ۲ شیفت صبح و عصر تا ساعت ۲۲ مشغول ارایه خدمات هستند.

 

وی یادآوری کرد: در صورت نیاز از بیماران نمونه گیری انجام می‌شود و اگر نتیجه آزمایش آنها مثبت اعلام شود افراد تحت درمان قرار خواهند گرفت همچنین خانواده و اطرافیان نزدیک آنها نیز برای انجام غربالگری دعوت می‌شوند.

 

او گفت: شناسایی و تشخیص مراحل انجام آزمایش کرونا رایگان است همچنین در صورت نیاز به مراجعه به بیمارستان خدمات ارایه شده نیز رایگان خواهد بود.

 

وی ادامه داد: پس از ترخیص از بیمارستان نیز نقاهتگاه هایی پیش بینی شده که در صورت تمایل بیمار به مدت ۲ تا سه هفته را در آن سپری خواهند کرد اما در صورتی که مایل به استراحت در نقاهت‌ها نباشند باید در اتاقی جداگانه با ظروف شخصی خود در منزل به سر ببرند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه مراکز ۱۶ ساعته تا زمانی که وقوع بیماری کرونا به ثبات نرسد، همچنان دایر است، گفت: در هر شهرستان یک مرکز ۱۶ ساعته و در سطح مرکز استان چهار مرکز افزون بر سه بیمارستان گلستان، فارابی و محمد کرمانشاهی برای بیماران مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است که در مجموع شمار آنها به ۲۰ مرکز می‌رسد.

 

آژیر قرمز باید به صدا در بیاید

دکتر «قدرت احمدیان» استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل و از فعالان سیاسی اجتماعی استان نیز در یادداشتی به استناد آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، از افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان ابراز نگرانی کرده و نوشته است: پیامدهای بسیار مهم گسترش ویروس کرونا برای سلامت جامعه ما را ملزم می‌کند که با نگرانی وجوه تاریک مساله را ببینیم و واقعیت را در همین حد و حتی بیشتر ارزیابی کنیم.

 

او همچنین نوشته است: آیا با این توصیف باید فاصله‌گیری اجتماعی را رها کنیم؟ آیا باید مدارس را بازگشایی کرد؟ آیا نباید فورا و دوباره آژیر قرمز را به صدا درآورد؟

 

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد از دیروز تا امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۹۵۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۱۲هزار و ۷۲۵ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶ هزار و ۷۸۳ نفر رسید.