به گزارش نفت دیلی، شیر دروازهای ۴۲ اینچ (سازگار با سرویس ترش) مورد نیاز طرح ملی انتقال نفت خام گوره به جاسک در حالی برای نخستین بار از سوی سازندگان داخلی ساخته میشود که پیشتر نیز در کارنامه این طرح، بومیسازی ورقهای نیس و برنامهریزی برای ساخت داخلی الکتروپمپهای ۲.۵ مگاواتی ثبت شده است.
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از آغاز فرآیند ساخت شیر دروازهای ۴۲ اینچ در طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک خبر داده و گفته است: شرکتهای سازنده داخلی نسبت به تولید ۵۵ عدد انواع شیرآلات بزرگ مورد نیاز طرح از جمله شیرهای بینراهی و تلمبهخانهها اقدام میکنند و پس از آزمایش عملکردی، این شیرها را تا پایان آبانماه امسال تحویل میدهند.
به گفته وی، طراحی، ساخت و تولید شیرآلات کاملاً از سوی شرکتهای داخلی انجام و به واسطه آن، برای ۲۵۰ نفر بهصورت مستقیم و بیش از ۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی میشود، ضمن اینکه ساخت داخلی این شیرآلات از خروج حدود ۱۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری میکند.
بر پایه این گزارش، بهمنظور تأمین لولههای طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک، برای نخستین بار تولید شمش، تختال و ورق، متناسب با استانداردهای مورد نیاز از سنگ معدن آهن فراهم و این زنجیره بزرگ با تولید شمش، ورق و لوله طبق استانداردهای روز دنیا (API 5 L) و (NACE) در سه کارخانه بزرگ کشور در استانهای اصفهان و خوزستان تشکیل شده است و توان سازندگان ایرانی برای تولید شمش/ تختال، تبدیل تختال به ورق و تولید ورق به لوله بهکار گرفته شده؛ همچنین برای ساخت الکتروپمپهای مورد نیاز این طرح، ظرفیتهای سه شرکت بزرگ پمپساز ایرانی به میدان آمده است.
براساس اعلام شرکت مهندسی و توسعه نفت، نزدیک به ۹۰ درصد کالاهای مورد نیاز طرح انتقال نفت خام گوره - جاسک از داخل کشور تأمین میشود و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در ایجاد زنجیره تولید لوله، احداث مخازن ذخیرهسازی نفتخام، نیروگاه برق، کارخانه آب شیرینکن و...، این طرح را به نمادی از ایجاد رونق و اشتغال برای پیمانکاران و سازندگان ایرانی تبدیل کرده است.
احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک بخشی از برنامه وزارت نفت برای عمل به مأموریت خود در راستای توسعه سواحل مکران و محدوده بندر جاسک است. انتقال روزانه یک میلیون بشکه انواع نفت خام سبک و سنگین میدانهای جنوب غربی کشور به سواحل جنوب شرقی، ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوع کردن آن، امکان تأمین خوراک پالایشگاهی برنامهریزیشده برای احداث در سواحل مکران، فراهمسازی زمینه برای سرمایهگذاری و اجرای طرحهای صنایع پاییندستی و توسعه پایدار مناطق محروم جنوبشرقی کشور از جمله اهداف اجرای این طرح راهبردی است.