باشگاه خبرنگاران: با شیوع ویروس کرونا تغییرات زیادی در سراسر جهان ایجاد شد، آمارها نشان میدهند که متأسفانه این ویروس منحوس سبب افزایش آمار مرگ و میر شده و در کنار این آمارهای ناراحت کننده، آمار ولادت نیز قابل توجه بوده است.
مقایسه آمارها نشان میدهد که میزان ولادت نسبت به سال گذشته روند کاهشی چشمگیری داشته است و عدهای این اختلاف چشمگیر را به گردن کرونا میاندازند و به عقیده خود میگویند در ایام شیوع و همه گیر شدن ویروس کرونا موقعیت مناسبی برای فرزند آوری نیست.
در این میان زوجهای جوان زیادی کرونا را بهانهای برای عدم فرزندآوری خود کردهاند و هنگامی که از آنها درباره این موضوع سوال بپرسید در جواب به شما خواهند گفت «در این ایام فرزنددار شدن از کارهای پر خطر محسوب میشود، زیرا شما باید به طور متعدد به مراکز درمانی، بیمارستانها و آزمایشگاهها مراجعه کنید و در این مکانها هم ویروس کرونا جولان میدهد.»
در کنار این بهانه آوریها که ممکن است عدهای آن را تأیید کنند، باشگاه خبرنگاران جوان میزان ولادت سه ماه اخیر را با میزان شیوع ویروس کرونا در استانهای مختلف کشور مورد بررسی قرار داده است تا به این نتیجه برسد آیا آمار ولادت در استانهایی که بر اثر ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند کاهش یا افزایش داشته است؟
طبق آخرین آمار از سوی وزرات بهداشت بیش از ۱۵ استان کشور در وضعیت هشدار یا وضعیت قرمز قرار دارند که اکثر این استانها بیشترین میزان ولادت را در سایر استانها به خود اختصاص دادند و این موضوع نشان میدهد که وجود ویروس کرونا مانعی برای فرزند آوری در این استانها نشده است.
از ۲۹ فروردین تا ۲ اردیبهشت ماه سال جاری استانهای سمنان، یزد، قم، قزوین، مرکزی، آذربایجان شرقی، تهران، البرز، اصفهان و زنجان جزء استانهای با شیوع بالا بودند که در این مدت استانهای سمنان، مرکزی و قم روند صعودی ابتلا را پیدا کردند.
از دوم اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ماه نیز استان خوزستان در وضعیت قرمز و آذربایجان شرقی و غربی، لرستان، کردستان، کرمانشاه، اصفهان و هرمزگان در وضعیت هشدار قرار داشتند.
از ۱۰ خرداد تا ۱۷ خرداد ماه نیز استان خوزستان همچنان در وضعیت قرمز؛ هرمزگان و کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار داشت و از ۱۷ خرداد تا ۲۶ خرداد ماه نیز استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار داشتند.
در کنار بررسی وضعیت استانهای کشور، در بازه زمانی سه ماه اول سال ۹۹ میزان ولادت در این مدت را نیز مورد بررسی قرار دادیم. طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال بیشترین میزان ولادت به ترتیب در ۵ استان تهران (۳۵ هزار و ۶۵۶)، خراسان رضوی (۲۷ هزار و ۷۶۰)، سیستان و بلوچستان (۲۱ هزار و ۷۲۶)، خوزستان (۲۱ هزار و ۱۸۶) و اصفهان (۱۴ هزار و ۱۷۹) بوده است.
به جز استان تهران که اخیرا در مرز هشدار قرار گرفته است، ۴ استان نام برده دیگر در این بازه زمانی یا در وضعیت قرمز یا هشدار قرار داشتند، در حالی که با وجود ویروس کرونا بیشترین میزان ولادت را به خود اختصاص دادند.
گفتنی است میزان ولادت در بهار سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و در سه ماه اول سال گذشته ۲۹۹ هزار و ۳۸۹ ولادت و در سه ماه اول سال جاری ۲۸۰ هزار و ۵۴۷ نوزاد در کشور متولد شدهاند.