خبرگزاری ایسنا: یکی از شگردهای مجرمان سایبری در حراجهای آنلاین سرقت اطلاعات بانکی افراد است و به همین دلیل هنگام خرید لازم است مولفههای یک خرید اینترنتی امن را مدنظر قرار دهید تا به درگاههای فیشینگ ارجاع داده نشوید.
فضای مجازی این امکان را برای تمامی افراد فراهم کرده تا با تبلیغات گسترده و معرفی محصولات خود، خریدار را جذب و زمینه را برای خریدی آسان مهیا کنند اما همانطور که پلیس فتا هشدار میدهد، برخی از پیامها و آگهیهای منتشر شده در فضای مجازی با وعدههای حراج آنلاین، تخفیف ویژه، قیمتهایی باور نکردنی و غیره صرفاً با هدف کلاهبرداری از شهروندان طراحی شدهاند.
همچنین از مواردی که کارشناسان امنیتی به آن اشاره میکنند، توجه به نماد اعتماد الکترونیکی و بررسی قیمتهای محصولات هنگام خریدهای اینترنتی است. قیمت کالاها در برخی موارد در هنگام خرید میتوانند راهنمای بسیار خوبی برای خریدار باشند زیرا اگر در سایتی قیمت محصول را خیلی پایین زده باشند باید به معیوب بودن محصول و جعلی بودن فروشگاه اینترنتی شک کرد چون هدف آنها می تواند کشاندن خریداران به صفحه پرداخت جعلی و برداشتن اطلاعات حساب بانکی باشد که به این عمل فیشینگ گفته میشود.
یکی از شگردهای مجرمان سایبری در حراجهای آنلاین سرقت اطلاعات بانکی افراد از طریق درگاههای پرداخت جعلی بانکی است که زمینه برداشت غیر مجاز از حساب بانکی را فراهم میکند. برای جلوگیری از سرقت اطلاعات بانکی توسط کلاهبردارن سایبری، لازم است مولفههای یک خرید اینترنتی امن را مدنظر قرار دهید تا به سایتها و درگاههای جعلی بانکی (فیشینگ) ارجاع داده نشوید.
همچنین ممکن است که خریداران به درگاه پرداخت اصلی هدایت شوند و وجه مورد نظر را پرداخت کنند که در صورت پرداخت وجه، یا کالایی به آنها تحویل داده نمیشود و یا کالای تحویلی به آنها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی است. افراد باید نسبت به آگهیهای منتشرشده در فضای مجازی دقت بیشتری داشته باشند و از فروشگاههای اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند، زیرا این فروشگاههای اینترنتی در عین مجاز و معتبر بودن ملزم به رعایت قوانین نیز هستند.