پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ال ان جي به تنوع بيشتر سبد انرژي کشور کمک مي کند
تاريخ خبر: دوشنبه، 2 آبان 1390 ساعت: 14:02

به گزارش نفت دیلی،  معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ال ان جی به عنوان یکی از شیوه های تولید و عرضه گاز به بازارهای جهانی یکی از محصولاتی است که می تواند به تنوع بیشتر سبد انرژی کشور کمک شایانی کند.

 

قلعه بانی در پیامی به نخستین همایش ال ان جی ایران افزود: کشور ما دومین دارنده ذخایر گاز جهان با بیش از 29 و شش دهم تریلیون مترمکعب گاز پس از روسیه نقش بی بدیلی در این عرصه دارد و استفاده از همه ظرفیت ها برای عرضه این محصول به جهان می توان این نقش را پررنگ تر از گذشته به جهانیان نشان دهد.

 

وی به تنوع محصولات نفتی در کشور ما اشاره و اضافه کرد: ال ان جی چیزی نیست مگر گازی که برای صادرات به فاصله های بیش از دو تا سه هزار کیلومتر مقرون به صرفه تر از خط لوله است.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه خیال خامی است که گمان کنیم کشورهای جهان به انتظار دریافت گاز از ما تنها به شیوه خط لوله می نشینند افزود: تقاضای پاکستان برای راه اندازی پایانه ال ان جی در ساحل دریای عمان و مذاکره با گروههای مختلف از جمله قطر برای دریافت ال ان جی از این کشور ، مذاکرات گسترده کشورهای دارای صنعت ال ان جی از جمله اندونزی برای دریافت ال ان جی از کشورهای مختلف از جمله ایران در سالهای آتی و طرحهای برخی از کشورهای اروپایی برای راه اندازی پایانه های ال ان جی از جمله نکات مهم در این زمینه است.

 

آقای قلعه بانی گفت: همکاری برخی از کشورهای بزرگ از جمله روسیه با شرکتهای بزرگ نفتی و گازی جهان برای راه اندازی کارخانه های مایع سازی گاز تا سطح یک میلیون تن از دیگر نکات مهم در عرصه صنعت ال ان جی است و لازم است ما به عنوان متولیان امر انرژی در کشور به این مهم توجه ویژه ای داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه کشور ما در سالهای اخیر توجه به صنعت ال ان جی را در قالب پنج طرح بزرگ در دستور کار قرار داد افزود: طرحهای ایران ال ان جی ، پارس ال ان جی و پرشین ال ان جی در پارس جنوبی و دو طرح گلشن و فردوسی در پارس شمالی از جمله برنامه های کشور ما در این زمینه بود که به علل مختلف تنها طرح فعال ما به ایران ال ان جی محدود شد.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: بدعهدی پیمانکاران خارجی از یک سو و مسائل مختلف در این عرصه باعث شد تا به صورت موقت طرحهای ال ان جی ایران به تأخیر افتد اما این موضوع تعطیل بردار نیست و در آینده نزدیک دیگر طرحها هم گام خود را برای وارد شدن به عرصه ال ان جی جهان برخواهند داشت.

 

معاون وزیر نفت افزود: بسیاری از صاحب نظران و اصحاب رسانه تأکید دارند که قطر به علت تولید بیش از هفتاد و هفت میلیون تن ال ان جی در سال در منطقه پارس جنوبی گوی سبقت را از ایران ربوده است و ما از این کشور در تولید گاز ال ان جی عقب افتاده ایم. آقای قلعه بانی با بیان اینکه پارسال درآمد قطر از صادرات ال ان جی حدود 60 میلیارد دلار بود گفت: ذکر این نکته ضروری است که قطر تنها با ال ان جی در بازار جهانی حضور دارد و سبد متنوعی از محصولات نفتی و گازی ندارد و همه توان خود را بر روی تولید ال ان جی معطوف کرده است.

 

وی افزود: این موضوع به معنای این نیست که ما به علت تنوع سبد انرژی نباید در این حوزه سرمایه گذاری کنیم بلکه لازم است در کنار همه محصولات نفتی و گازی دیگر به ال ان جی هم به عنوان یکی از ابزارهای استراتژیک در بازار جهانی نگاه ویژه ای داشته باشیم.

 

آقای قلعه بانی گفت: با توجه به هزینه های نخستین طرح فعال و در حال ساخت و در مقایسه با میانگین های جهانی هزینه ساخت یک کارخانه تولید ال ان جی می توان دریافت که هزینه ساخت این طرح بسیار کمتر از این میانگین بوده و از این رو امید می رود که بتوان با استفاده از تجربه این طرح به ساخت و اجرای کارخانه های متوالی و یا حتی تولید ال ان جی به شیوه شناور بر روی کشتی اقدام کرد که انعطاف بیشتری نسبت به طرحهای زمینی دارد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: کشور ما بر روی دریایی از گاز قرار دارد و با توجه به اکتشافات تازه که هر روز از ذخایر تازه ای خبر می دهد می تواند به ال ان جی به عنوان یک محصول استراتژیک در کنار نفت نگاه کند و برای شرایط خاص و در زمانهای رکود در بازارهای نفت از این محصول بهره برداری مفید و کارآمد داشته باشد و از کاهش درآمدهای خود به طور ناگهانی جلوگیری کند.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد بتوانیم در آینده نزدیک در کنار نقش مهمی که در حوزه نفت و گاز در جهان داریم در حوزه ال ان جی هم یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین کشورهای این حوزه باشیم.

 

نخستین همایش ال ان جی ایران در مرکز همایشهای بین المللی رایزن در حال برگزاری است.