یک استاد دانشگاه گفت: یکی از مشکلات دولت سیزدهم این است که باید همزمان به مطالبه آزادی خواهی و عدالت خواهی پاسخ دهد.
ایسنا: یک استاد دانشگاه گفت: یکی از مشکلات دولت سیزدهم این است که باید همزمان به مطالبه آزادی خواهی و عدالت خواهی پاسخ دهد.
جمیله علم الهدی همسر رییس جمهور صبح امروز در نشست گفتمان دولت سیزدهم، عدالت و عقلانیت که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار کرد: چالش اصلی دولت سیزدهم در رویکرد عدالت خواهانه فساد گریزی و تامین معیشت خود دولت است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت جمهوری اسلامی به دلیل وقوع انقلاب اسلامی پیچیده است تصریح کرد: حضور حکیم حاکم عادل یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی است که بیانگر آنتی مدرن بودن انقلاب و اصیل ترین خصلت آن است. حضور قوی سنت دینی نیز یکی دیگر از ویژگی های آن است. مردم دنبال مسئولانی حکیم و عادل هستند و همین مسئله موجب می شود آنها گاهی شک کرده و بی اعتماد شوند.
این استاد دانشگاه دوگانه وجود اقتصاد لیبرالیستی و سوسیالیستی را یکی دیگر از چالش های کشور دانست و گفت: امروز مردم نمی پذیرند به عنوان یک جهان سوم تلقی شوند و خود را نه با کشورهای همسایه، بلکه با کشورهای پیشرفته مقایسه می کنند. اینها بخشی از مشکلات دولت سیزدهم است. البته بخشی از چالش های دولت مربوط به ناکارآمدی های گذشته و بخشی هم مربوط به موفقیت هایی است که توقعات مردم را بیشتر کرده است.
علم الهدی افزود: رای مردم در انتخابات رای به اخلاق، عدالت و فساد گریزی بود. برخی هم در انتخابات شک کرده بودند که آیا کسانی که به صحنه آمدند می توانند حاکم حکیم عادل باشند یا نه؟ در واقع آنها دنبال عدالت و اخلاف بوده و می خواستند راستی آزمایی کنند.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از چالش های دولت سیزدهم این است که هم باید به آزادی خواهی و هم عدالت خواهی پاسخ دهد. دولت دنبال توزیع عادلانه فرصت هاست اما سیستم هایی که می خواهند این هدف را دنبال کنند، از عدالت دور هستند. اکنون باید جریان تحولی در دانشگاه ها جدی تر وارد شود اما عدم ظرفیت های لازم برای برپایی عدالت، پرخاشگری سیاسی را بیشتر می کند که همین پرخاشگری سیاسی یکی دیگر از چالش های دولت بوده و می تواند برای دولت بن بست ایجاد کند.