خبرگزاری ایسنا: پنج منطقه در شهر تهران شامل مناطق ۴، ۵، ۷، ۸ و ۱۳ محدوده اقشار متوسط محسوب میشود که قیمت خانه در این نقاط تقریبا با میانگین شهر تهران در یک سطح قرار دارد؛ طی هفت ماه گذشته بازار مسکن این مناطق با ثبات همراه بوده است.
مناطق ۴، ۵، ۷، ۸ و ۱۳ محدوده مورد نظر اقشار متوسط است که تقریبا قیمت خانه در این مناطق با میانگین شهر تهران در یک محدوده با مقداری نوسان قرار دارد. در حال حاضر متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در منطقه ۴ معادل ۳۳.۲ میلیون تومان، منطقه ۵ به میزان ۳۸.۲ میلیون تومان، منطقه ۷ بالغ بر ۲۹.۹ میلیون تومان، منطقه ۸ معادل ۲۸.۵ میلیون تومان و منطقه ۱۳ به میزان ۲۸.۳ میلیون تومان است. متوسط قیمت مسکن شهر تهران در مهرماه ۱۴۰۰ نیز ۳۱.۶ میلیون تومان در هر متر مربع بود.
کاهش ۱.۵ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۴
در منطقه ۴ قیمت مسکن طی یک ماه گذشته ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرد و به طور میانگین از متری ۳۳.۷ میلیون تومان به متری ۳۳.۲ میلیون تومان در مهرماه ۱۴۰۰ رسید. منطقه ۴ معمولا جزو محدودههای پرمعامله در تهران محسوب میشود که در مهرماه ۱۴۰۰ نیز با ۴۴۰ فقره معامله رتبه چهارم تعداد معاملات شهر تهران را پس از مناطق ۵، ۲ و ۱۰ به خود اختصاص داد. منطقه ۴ در شمال شرقی تهران محدوده وسیعی را شامل میشود که محلههای شمسآباد، مجیدیه، شرابخانه، شیان، نارمک شمالی، تهرانپارس، خاک سفید، قاسم آباد و شمیران نو از جمله محله های این منطقه است.
منطقه ۵ رتبه اول معاملات
قیمت خانه در پرتقاضاترین محدوده شهر تهران یعنی منطقه ۵ طی یک ماه اخیر ۱.۶ درصد افزایش پیدا کرد که رقم نگران کنندهای نیست. در واقع بازار مسکن شهر تهران به طور کلی طی هفت ماه گذشته در ثبات نسبی قرار داشته است. متوسط قیمت خانه در منطقه ۵ از متری ۳۷.۶ میلیون تومان در شهریورماه ۱۴۰۰ به ۳۸.۲ میلیون تومان در مهرماه رسید. منطقه ۵ در شمال غربی تهران شامل محلههایی همچون پونک، شهران، جنت آباد، شهرزیبا، اکباتان، بلوار فردوس، باغ فیض، فرحزاد، سازمان آب و شاهین است.
منطقه ۷ به عنوان یکی از مناطق نسبتا پرتقاضا در شهر تهران است که مهرماه امسال رتبه پنجم از نظر تعداد معاملات را با ۳۲۹ فقره به خود اختصاص داد. قیمت نیز طی یک ماه گذشته با رشد ۴.۹ درصدی از متری ۲۸.۵ میلیون تومان شهریورماه به ۲۹.۹ میلیون تومان در مهرماه رسید. عباسآباد، حشمتیه، نظامآباد، وحیدیه، سیدخندان، عشرتآباد، بهشتی، بهجتآباد، مدنی، سبلان و هفت تیر از جمله محلههای منطقه ۷ محسوب میشود. این منطقه با مناطق ۳ و ۴ از شمال، از شرق با منطقه ۸، از غرب با منطقه ۶ و از جنوب با مناطق ۱۲ و ۱۳ همسایگی دارد.
ثبات بازار مسکن در منطقه ۸
منطقه ۸ نیز طی یک ماه گذشته رشد اندک یک درصد قیمت مسکن را تجربه کرد و از ۲۸.۲ میلیون تومان به ۲۸.۵ میلیون تومان در هر متر مربع رسید. این منطقه در مهرماه امسال جایگاه پنجم (مشترک با منطقه ۷) از نظر تعداد معاملات با ۳۲۹ فقره را به خود اختصاص داد. محلههای نارمک، مجیدیه، تسلیحات، وحیدیه، دردشت، تهرانپارس غربی، مدائن و زرکش از جمله محلههای منطقه ۸ است. این منطقه در شرق تهران قرار دارد که از شمال به منطقه ۴ از جنوب به منطقه ۱۳ و از شرق به منطقه ۷ ختم میشود.
افت ۵.۳ درصدی قیمت در منطقه ۱۳
همچنین طی یک ماه اخیر قیمت مسکن در منطقه ۱۳ با کاهش ۵.۳ درصدی مواجه شده است. این منطقه شرق تهران قرار دارد که از شمال به خیابان دماوند، از جنوب به خیابان پیروزی، از شرق به بزرگراههای یاسینی و دوران و از غرب به خیابان هفده شهریور منتهی میشود. آشتیانی، امامت، پیروزی، تهران نو، حافظیه، دهقان، زاهد گیلانی، زینبیه، سرخه حصار، شورا، شهید اسدی، صفا، قاسم آباد و نیروی هوایی از محلههای منطقه ۱۳ است.
فروشندگان مسکن باز هم کوتاه آمدند
بازار مسکن شهر تهران در ۳۰ روز منتهی به ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ با کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی مواجه شده است. پس از افزایش نسبی نرخهای پیشنهادی در سه ماهه تابستان، قیمتهای قطعی در مهرماه ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد. آخرین وضعیت بازار در نیمه آبان ماه نیز گویای آن است که قیمت آگهیها طی یک ماه اخیر ۱.۳ درصد پایین آمده است.
در حال حاضر نرخ پیشنهادی هر متر مربع مسکن شهر تهران بر اساس اطلاعات یک سامانه ملکی ۵۰.۳ میلیون تومان است که با وزندهی بر اساس توزیع آماری معاملات مسکن در مناطق مختلف به ۳۲.۳ میلیون تومان میرسد. این تفاوت در واقع فاصله قیمتی بین آنچه مالکان در نظر دارند با نرخ قطعی میانگین معاملات است. بیشترین کاهش نرخهای پیشنهادی بر اساس قیمت هر متر مربع در مناطق ۲۰، ۱۹ و ۵ به ترتیب با ۳ درصد، ۲.۲ درصد و ۱.۸ درصد کاهش و بالاترین افزایش قیمت به مناطق ۲، ۱۷ و ۱ به ترتیب با ۵.۱ درصد، ۴.۶ درصد و ۴.۱ درصد رشد در یک ماه گذشته مربوط میشود.
از بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در ۳۰ روز اخیر قیمتهای پیشنهادی در مناطق ۱، ۲، ۶، ۷، ۸، ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۲۲ افزایش و در سایر مناطق کاهش داشته است. به طور میانگین نیز در شهر تهران نرخهای پیشنهادی بدون وزندهی ۱.۳ درصد و با وزندهی ۱.۱ درصد کاهش پیدا کرد.
از طرف دیگر آمار و ارقام از افزایش تمایل برای فروش مسکن طی ۱۵ روز ابتدای آبان ماه حکایت دارد. درصد تغییرات تعداد آگهیهای یک ماه منتهی به نیمه آبان ۱۴۰۰ نسبت به ۳۰ روز قبل نشان میدهد عرضه ملک ۱۲ درصد افزایش یافته است که میتواند تحت تاثیر رکود بازار، کاهش فصلی معاملات در پاییز و تاثیر روانی آغاز ثبت نام برای واحدهای جهش تولید و تامین مسکن توسط دولت باشد.