رد پای قاتل مرموزی که در دو سال گذشته جان ۸۸ هزار پرنده مهاجر را در میانکاله گرفته بود هنوز در منطقه دیده نشده است. کوروس ربیعی رئیس نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: محیط بانان در دو هفته اخیر از گلوگاه در مازندران تا آشوراده در استان گلستان روزانه پایش کرده اند و هنوز لاشه هیچ پرندهای در محیط آبی یا کنار تالاب کشف نشده است.
باشگاه خبرنگاران: کوروس ربیعی رئیس نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: محیط بانان در دو هفته اخیر از گلوگاه در مازندران تا آشوراده در استان گلستان روزانه پایش کرده اند و هنوز لاشه هیچ پرندهای در محیط آبی یا کنار تالاب کشف نشده است.
یکی از مهمترین کانونهای تلفات دسته جمعی پرندگان در دی و بهمن ۹۸ و ۹۹ میانکاله ساحل هشت تیکه گلوگاه بود که امسال تصاویر هوایی نشان میدهد هیچگونه تلفات پرنده، تجمع پرنده شکاری یا حیوانات لاشه خوار در این منطقه به چشم نمیخورد.
محدوده و مصب رودخانه قره سوء در نزدیکی بندر ترکمن هم که طی دو سال ۹۸ و ۹۹ و با شروع تلفات در قسمت جنوب شرقی شاهد مرگ و میر تعداد زیادی از پرندهها بود نیز پایش هوایی شد و هیچ اثری از لاشه پرندگان یا تجمع حیوانات لاشه خوار مشاهده نشده است.
از ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تلفات پرندگان مهاجر میانکاله از سواحل جنوب غربی محدوده قلعهپایان به گلوگاه آغاز شد و در اندک زمانی به سمت شرق، بندرگز و بندر ترکمن گسترش یافته بود.
سال ۱۳۹۸ بیش از ۳۸ هزار و ۵۰۰ قطعه پرنده مهاجر و پارسال نیز بیش از ۵۳ هزار قطعه بر اثر بوتولیسم در میانکاله تلف شده بودند.
بوتولیسم به دلیل فعال شدن باکتری کلاستریدیوم بوتولینوم در محیط بی هوازی ایجاد میشود و تغذیه پرندگان از مواد آلوده به این باکتری سبب مرگ آنان خواهد شد.
به گفته ربیعی تجزیه مواد آلی هر سالها انجام میشود و شاید ریزفاکتورهایی که سالهای گذشته در تلف شدن پرندگان دخیل بودند هنوز فعال نشده اند.
پناهگاه و تالاب بینالمللی میانکاله با ۶۸ هزارو ۸۰۰ هکتار مساحت یکی از اصلیترین معابر ورودی پرندگان مهاجر به ایران و دیگر پرندگان بومی است که به بهشت پرندگان شهرت دارد.
به دلیل اهمیت اکولوژیکی آن در سال ۱۳۵۳ این منطقه به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت و در سال ۱۳۵۵ به لحاظ وجود میراث فرهنگی، آثار و ابنیههای تاریخی و زیبا شناختی موجود به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره معرفی و انتخاب شد