پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تکمیل شبکه آب‌های سطحی پایتخت تا۱۴۲۰
تاريخ خبر: يکشنبه، 4 ارديبهشت 1401 ساعت: 15:38

 شهردار تهران با اشاره به اینکه در گذشته برای حل مشکلات تهران راه تخاصم در پیش گرفته شده بود، گفت: امروز با تشکیل قرارگاه و انعقاد تفاهم با دستگاه های مختلف برای حل مشکلات تهران راه تفاهم را در پیش گرفته‌ایم.

 

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در شصتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع سوالات، نظرات و تذکرات اعضای شورای اسلامی شهر تهران گفت: بخشی از نظرات اعضا در خصوص مشکلات فاضلاب منطقه ۱۹ و همچنین مجموعه های ورزشی این مجموعه است که در وظایف ذاتی منطقه قرار می گیرد و باید دنبال شود. در همین راستا بودجه ای برای سال ۱۴۰۱ نیز در نظر گرفته شده است اما در خصوص ترمیم شبکه آبرسانی شهر تهران که مقرر شده این موضوع به صورت ویژه پیگیری شود باید به این نکته اشاره کنم که شهر تهران ۷۰۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی دارد که تاکنون ۵۳۰ کیلومتر آن احداث شده و ۱۷۰ کیلومتر مابقی باقی مانده است. باید تا سال ۱۴۲۰ این کار تکمیل شود که شهرداری تهران در قالب تفاهم نامه با وزارت نیرو تکمیل و توسعه این شبکه را به صورت جدی دنبال خواهد کرد.

 

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به شرکت شهر سالم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شهر سالم از میزان تعرفه به عنوان یک نهاد عمومی رنج می برد چرا که کفاف حضور افراد متخصص را نمی دهد. در این زمینه وارد مذاکره‌ایم؛ اما همچنان محل چالش جدی برای شهر سالم است.

 

وی در خصوص پیشنهاد ساخت بیمارستان در پهنه جنوبی شهر تهران نیز گفت: باید این موضوع بررسی شود. دو نگاه وجود دارد که زیر بار توسعه برویم و یا اینکه خرید خدمت را انجام دهیم و از طریق خرید خدمت ارائه خدمات مناسب تری داشته باشیم. اینکه برخی مناطق بیمارستان ندارند با دانشگاه های علوم پزشکی وارد مذاکره شده ایم که در جهت بالا بردن سطح ارائه خدمات بتوانیم کمک های لازم را انجام دهیم. جلساتی با دانشگاه های علوم پزشکی داشته ایم تا بتوانیم ظرفیت خدمات آن ها را ارتقاء دهیم.

 

زاکانی تأکید کرد: از هر منظری به تهران نگاه کنید واقعیت ملموسی در آن مشاهده می شود که آن هم انبوه مشکلات است که جمعیت تهران موجب هم افزایی و افزایش مشکلات آن نیز شده است. بر همین اساس خود را مکلف می دانیم که از این مشکلات گره گشایی کنیم. اگر در گذشته مواردی بوده که تلاش شده به صورت تخاصم حل شود ما امروز راه تفاهم را در پیش گرفته ایم که بخشی از آن در تشکیل قرارگاه ها دنبال می شود به شکلی که هر دستگاهی در قالب مسئولیت خود در قرارگاه پاسخگو به جمع است. برای نمونه همین قرارگاه خدمات اجتماعی است که تا عید ۷۳۰۰ معتاد متجاهر به کمپ‌ها فرستاده شده‌اند. در حقیقت این قرارگاه ها می تواند در خروجی اتفاق مبارکی را برای مردم به همراه داشته باشد.

 

شهردار تهران ادامه داد: ناظر بر تفاهم ها که منشأ آن چارچوب های قانونی است و در همین قانون، قانون رفع موانع تولید ظرفیت های بزرگی وجود دارد که می توان از آن ها بهره گرفت. در همین قانون جهش مسکن ظرفیت بزرگی وجود دارد که ما تفاهم کردیم قدرالسهم شهر از قانون مورد استفاده قرار گیرد. اگر در قانون آمده با کاهش مصرف سوخت به ازای آن وزارت نفت تسهیلاتی می دهد ما در قالب تفاهم نامه این را به عنوان فرصت درآمد پایدار شهری مورد توجه قرار می دهیم.

 

وی تأکید کرد: موضوع دیگر ناظر بر تفاهم نامه ها و اختیارات و چارچوب ها است. بی تردید در این راستا توجه ما به مجاری قانونی است و امکانی را برای ما فراهم می کند که در راستای آن حقوق خود و حدود خود را نیز می دانیم.

 

زاکانی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص حوزه حمل و نقل شهری نیز گفت: بی تردید سیستم حمل و نقل ما امروز فرسوده است. سالیان سال است که اتوبوس جدیدی به شهر اضافه نشده است. ۷۸ هزار تاکسی و ون در شهر وجود دارد که بالای ۵۰ درصد تاکسی ها فرسوده هستند. در خصوص اتوبوسرانی نیز فرسودگی عظیمی داریم و در مورد مترو نیز با توجه به اینکه در دوره مدیریت قبلی اقلام درون انبارها مورد استفاده قرار گرفته است بخشی از اقلام آن ها به صفر رسیده است. تلاش شد مواردی که با بی مسئولیتی و مدیریت نادرست انجام شده بود به جامعه منتقل نکنیم؛ اما همگی این موارد و مشکلات استخراج شده است. دو جلسه قرارگاه حمل و نقل تشکیل شده و امیدواریم شورا فرصتی بگذارد تا در جلسه ای مفصل گزارش کاملی از اقدامات حوزه حمل و نقل و زمانبندی آن ارائه شود. تفاهم نامه های تنظیم شده را برای شورا ارسال خواهیم کرد و آنچه که به عنوان چارچوب برای تفاهم نامه های آینده نیز هست می توانیم برای شورا ارسال کنیم.