پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ثمردهی نخستین همکاری ایران و بلاروس در بخش بالادستی نفت
تاريخ خبر: يکشنبه، 6 تير 1389 ساعت: 23:42

به گزارش نفت دیلی ، مدیر طرح توسعه میدان جفیر از آغاز تولید زودهنگام حدود سه هزار بشکه نفت از سه حلقه چاه میدان نفتی جفیر خبر داد و پیش‌بینی کرد این طرح به زودی با حضور رؤسای جمهوری ایران و بلاروس به بهره‌برداری رسمی برسد.

 

محمدعلی قنوات‌پور افزود: شرکت بلپارس تولید روزانه 2800 تا 3500 بشکه نفت از میدان جفیر را از تاریخ 31 خرداد ماه امسال آغاز کرده و هم‌اکنون با توجه به نوسان‌های تولید از چاه‌ها، به طور میانگین روزانه حدود سه هزار بشکه است.

وی با بیان این که دفتر ریاست جمهوری ایران و بلاروس به طور مستمر برنامه تولید از میدان نفتی جفیر را دنبال می‌کنند، تصریح کرد: قرار است رؤسای جمهوری دو کشور برای بهره‌برداری رسمی از طرح، در محل اجرای پروژه حضور یابند.

مدیر طرح توسعه میدان نفتی جفیر در شرکت پتروایران با بیان این که هم‌اکنون تولید زودرس از میدان نفتی جفیر از طریق سه حلقه چاه شماره دو، سه و پنج جفیر انجام می‌شود، اظهار داشت: هم‌اکنون این چاه‌ها تولیدی شده‌اند که با نصب پمپ‌های درون‌چاهی، حجم تولید نفت این میدان تا پایان امسال به‌تدریج به 6 هزار بشکه می‌رسد.

وی اظهار کرد: همچنین حفاری‌های افقی در چاه شماره 5 جفیر انجام شده و در چاه شماره 3 نیز در حال انجام است و در چاه‌های 2 و 4 هم به زودی انجام می‌شود.

به گفته قنوا‌ت‌پور، نفت تولید شده در فاز تولید زودهنگام میدان جفیر، با خط لوله 10 اینچی تولید زودهنگام آزادگان برای فرآورش به واحد بهره‌برداری شماره 3 اهواز منتقل می‌شود.

وی همچنین مجموع سرمایه گذاری طرح تولید زودهنگام از میدان نفتی جفیر را جدا از سرمایه‌گذاری کل پروژه، حدود 72 میلیون دلار اعلام کرد.

اهداف توسعه کامل جفیر با تولید زودهنگام مشخص می‌شود

مدیرعامل شرکت مشترک ایران و بلاروس (بلپارس) با بیان این که هدف از راه‌اندازی مرحله زود هنگام جفیر تنها تولید نفت نیست، یادآور شد: یکی از اصلی‌ترین اهداف بهره‌برداری از این طرح، آزمایش‌های گوناگون برای دستیابی مطلوب به اهداف طراحی شده برای توسعه جفیر در دو مرحله بعدی است؛ در این آزمایش‌ها اطلاعات لازم برای تولید در فازهای بعدی مشخص می‌شود.

به گزارش شانا، قرارداد طرح توسعه میدان جفیر، پنجم سپتامبر 2007 بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت روسی بلاروس نفت و شرکت پتروایران منعقد شد.

به همین منظور شرکت پتروایران و شرکت بلاروس نفت، شرکت "بلپارس" را تشکیل دادند و 50 - 50 شریک هستند.

بخش زمین شناسی را طرف بلاروسی و بخش‌های بالادستی و حفاری را شرکت پتروایران انجام خواهد داد، ضمن این که از فناوری شرکت بلاروسی برای تولید بهینه نیز استفاده می‌شود.

طرح توسعه میدان نفتی جفیر در چارچوب قراردادی بیع متقابل به کنسرسیوم مشترک ایرانی - بلاروسی سپرده شده است.

توسعه میدان نفتی جفیر در دو بخش با استفاده از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و بیع متقابل با مشارکت شرکت پترو ایران و بلاروس نفت در حال انجام است.

بیشترین نفت تولیدی این میدان از مخزن ایلام خواهد بود؛ نفت این میدان، به نسبت سنگین و درجه سنگینی آن API 23 است.

میدان نفتی جفیر در جنوب غربی ایران (50 کیلومتری غرب اهواز ) و در 30 کیلومتری شرق میدان آزادگان قرار دارد.