پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ساختار شوراي عالي صيانت در آينده اي نزديك
تاريخ خبر: يکشنبه، 12 دی 1389 ساعت: 20:59

معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزرات نفت خبر داد؛

تعيين ساختار شوراي عالي صيانت در آينده اي نزديك


به گزارش نفت ديلي ، معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت با تاكيد بر ضرورت صيانت از صنعت نفت، از نهايي شدن ساختار شوراي عالي صيانت در آينده اي نزديك خبر داد و گفت: اين شورا اختيارات قابل توجهي دارد و تمام امور صيانتي نفت را مورد بررسي قرار خواهد داد.

محسن خجسته مهر؛ معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت در اولين سمينار تخصصي زمان انتظار دكل هاي حفاري، برنامه ريزي جهت ازدياد برداشت را از الزاماتي دانست كه بايد در دستور كار شركت هاي تابعه شركت ملي نفت ايران قرار گيرد و در اين رابطه گفت: به دنبال تاكيد مقام عالي وزارت نفت بر بحث اثربخشي ازدياد برداشت، معاونت برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري، اين موضوع را در دستور كار قرار داده و به اين منظور، نقشه راه ازدياد برداشت در حال تدوين است.

وي تصريح كرد: از آنجا كه 80 درصد نفت كشور در مناطق جنوب توليد مي شود، شاخه اي از پژوهشكده ازدياد برداشت به منظور انجام عمليات آزمايشگاهي در جنوب مستقر خواهد شد.

خجسته مهر، نقش حائز اهميت حفاري را در بخش بالادستي صنعت نفت، مورد اشاره قرار داد و افزود: 30 درصد از فعاليت ها و 40 درصد از بودجه يك طرح توسعه اي مربوط به بخش حفاري است و از اين رو توجه به صنعت حفاري و تلاش جهت كاهش زمان انتظار دكل هاي حفاري، ضرورتي اجتناب ناپذير است.

معاون وزير نفت با بيان اينكه طي برنامه پنجم توسعه ، بايد 2 هزار و 400 حلقه چاه حفاري و يا تعمير شود، ادامه داد: مجموعه اين عمليات حفاري به حدود 40 ميليارد دلار اعتبار نيازمند است.

به گفته وي، شركت هاي تابعه شركت ملي نفت ايران، بايد كاهش زمان و هزينه را به عنوان دو عنصر اساسي در عمليات حفاري خود مد نظر قرار دهند و علاوه بر تدوين برنامه اي مشخص در اين راستا، حركت به سمت تكنولوژي هاي نوين حفاري را نيز در دستور كار قرار دهند.

به اعتقاد خجسته مهر، امكان كاهش متوسط زمان انتظار حفاري يك حلقه چاه كه در حال حاضر 3 تا 4 ماه است، وجود دارد و با عزمي قوي مي توان اين زمان را به 2 ماه تقليل داد.

وي با اشاره به اين موضوع كه از 74 هزار حلقه چاه كنوني جهان، 26 هزار حلقه چاه افقي است، اضافه كرد: نتايج مثبت و عملكرد مناسب چاه هاي افقي در دنيا به اثبات رسيده است و اين در حالي است كه ايران داراي 200 تا 300 حلقه چاه افقي است.

معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت، بهبود بازيافت از مخازن و رفع تنگناهاي موجود را نيازمند انجام حفاري هاي افقي دانست و بر گسترش سهم حفاري چاه هاي افقي تاكيد كرد.

وي تكليف وزارت نفت مبني بر افزايش يك درصدي ضريب بازيافت از مخازن را طي برنامه پنج ساله پنجم مورد تاكيد قرار داد و خاطرنشان ساخت: صنعت نفت كشور مسئوليت سنگين و خطيري را بر عهده دارد كه بهبود روش هاي مهندسي حفاري و افزايش ضريب بازيافت از مخازن، مي تواند نقش بسزايي در پيشبرد اهداف اين صنعت داشته باشد.

معاون وزير نفت اذعان داشت: هم اكنون 75 درصد از سهم افزايش توليد در كشور مربوط به ميادين توسعه يافته و مياديني است كه در نيمه دوم عمر خود به سر مي برند و ميادين اكتشافي جديد در اين زمينه، سهم 25 درصدي دارند؛ از اين رو مي توان با انجام فعاليت هاي درون چاهي و رفع ابهامات زمين شناسي به عنوان بخش عمده اي از فعاليت هاي مهندسي مخزن، گامي اساسي در افزايش ضريب بازيافت از مخازن برداشت.

خجسته مهر كه به عنوان سردبير ماهنامه فني تخصصي اكتشاف و توليد نيز فعاليت مي كند، از دست اندركاران اين ماهنامه براي برگزاري سمينار تخصصي زمان نتظار دكل هاي حفاري قدرداني كرد و گفت: اين ماهنامه توانسته به درك واقع بينانه اي از بخش بالادستي صنعت نفت دست يابد.