رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: امسال قرار است در هر مدرسه دو تیم امدادی تشکیل دهیم تاتحت آموزش قرار بگیرند و بتوانند در هنگام بحرانها و حوادث نقش موثری در امدادرسانی داشته باشند.
به گزارش ایسنا، محمد گلفشان در نشستی خبری که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تاسیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر برگزار شد، به تشریح آخرین اقدامات و فعالیتهای این سازمان پرداخت و گفت: وظیفه ما این است که جوانان را جذب و آن ها را توانمند کنیم تا در خدمت جامعه باشند. در بسیاری از حوادث کشور این جوانان هلال احمر هستند که در قالب بشر دوستانه حضور پیدا میکنند، پس لازم است که نسبت به توانمندسازی آنها اقدام شود.
وی با بیان اینکه فاصله زمانی وقوع حوادث در کشور ما یه یکدیگر نزدیک است، گفت:تیمهای امدادی ما در مناطق مختلف کشور حضور دارند، اما لازم است که آمادگی در میان تمام افراد جامعه ایجاد شود و در این میان جوانان نقش ویژهای دارند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت کانونهای جوانان هلال احمر گفت: بالغ بر ١۴ هزار و ۶٠٠ کانون در کشور داریم که تعدادی از جوانان ما در مراکز امور جوانان، کانونهای غنچه های هلال و... فعال هستند. فعالیتها هم با توجه به برخی تفاهمنامهها ایجاد شده که در حال اجراست. یکی از مواردی که خواستیم در چند سال اخیر به آن توجه کنیم ابتکارات است. ابتکاراتی که از جوانان بر میآید قطعا موفقتر خواهد بود. ما حدود دو سال است که بر موضوع ابتکارات جوانان و حمایت از آنها تمرکز کردهایم.
گلفشان ادامه داد: در همین راستا موضوعاتی را در غنچههای هلال پیشبینی کردیم. غنچه های هلال در مهد کودکها تحت پوشش سازمان جوانان هستند و به موضوعات بشر دوستی هم توجه میکنند. به عنوان مثال طرح دست های مهربان را داشتیم که در آن کودکان یاد گرفتند عروسکی که دوست دارند را به خانواده کم برخوردار بدهند. به این ترتیب کودکان را آماده میکنیم که به فکر یکدیگر باشند.
تشکیل تیمهای امدادی در مدارس
گلفشان با بیان اینکه در حوزه دانش آموزی نیز فعال هستیم گفت: امسال قرار است در دوره ابتدایی مفاهیم بشر دوستانه، در متوسطه اول طرح دادرس و در دوره متوسطه دوم کمک های اولیه را آموزش دهیم. در هر مدرسه قرار است دو تیم امدادی تشکیل دهیم تا به آموزش ها آگاهی پیدا کنند. هر جایی که یازده نفر زندگی میکنند یک نفر باید به کمک های اولیه آگاهی داشته باشد که یکی از این مکان ها قطعا مدارس است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ادامه داد: از موضوعاتی که معمولا در مدارس آموزش داده می شود تخلیه اضطراری است تا کودکان بدانند چگونه از محیط خطر خارج شوند و چه زمانی پناه بگیرند.
وی با بیان اینکه دادرس پیشرفته را هم در دانشگاه ها آموزش می دهیم، اظهار کرد: از هشتم آبان ماه دورههای اردویی خود را با بحث دادرس پیشرفته آغاز کردیم. در این دورهها مواردی آموزش داده شد و مانوری برگزار شد. همچنین از ظرفیت خانههای هلال هم استفاده کردیم و سعی میکنیم که این آموزش ها مورد علاقه جوانان باشد.
گلفشان گفت: یکی دیگر از طرح هایی که انجام شد طرح یاس بود. طرح یاس اینگونه اتفاق افتاد که خواهران و دختران را که سن بالاتری داشتند آموزش دادیم که خود را در برابر آسیب های اجتماعی حفظ کنند. ١٢ هزار نفر آموزش دیدند که آسیب ستیز شدند. با تفاهمی هم که داشتیم بسیاری از این عزیزان به عنوان مسئولان خانه های هلال فعال خواهند شد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: سازمان شتاب و شبکه توسعه موضوعات اقلیمی را هم به کار گرفتیم. جمعیت هلال احمر نیز بر اساس وظیفهای که در خصوص سلامت انسان ها دارد در این راستا فعالیت کرده و امیدواریم برای محیط زیست خود تغییر داشته باشیم. امیدواریم این کار بشر دوستانه به نتایج خوبی دست پیدا کند.
وی افزود: یکی از سامانههای اجرا شده نیز سامانه مهتاب یا مرکز هدایت و توسعه ایدههای برتر است. هر عضوی که ایدهای دارد میتواند این ایده را ثبت کند و این فرد مدتها تحت پوشش رایگان مشاوران عزیز ما قرار میگیرد و به نوعی نخبه پروری خواهیم کرد.
گلفشان در خصوص فعالیتهای جوانان در حوزه مقابله با کرونا نیز گفت: آن زمان به همه گفته میشد که در خانه بمانید اما بسیاری از این موارد را جوانان ما پیگیری کردند و یکی از اقدامات شایسته ای که انجام شد فعالیت جوانان ما بود. پس از آن در بحث واکسیناسیون نیز حضور فعالی داشتند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در موضوع کسب و کارهای خرد نیز، در چند استان اقداماتی صورت گرفت. ابتدا در شش استان انجام شد و امیدواریم سال آینده توانیم نمایشگاه کارآفرینی را انجام دهیم.
ضرورت توجه آموزش و پرورش و دانشگاهها به آموزشهای امدادی و کمکهای اولیه
وی گفت: در قانون مدیریت بحران آمده که آموزش و پرورش و دانشجویان باید آموزش اولیه امدادی و کمکهای اولیه را فرابگیرند. آموزش و پرورش البته اقداماتی را انجام داده که در حد سرفصل درسی است و در حد واحد نیست. اما امیدواریم این نقص امسال برطرف شود. پیشنهاد ما این است که در تمامی مقاطع درسی به نوعی تدوین شود. این وظیفه وزارت آموزش و پرورش است که این کار انجام دهند. اگر موضوع یا سرفصلی را هم بخواهند ما در خدمت آن ها هستیم.
گلفشان افزود:همچنین امیدواریم همین کار نیز در حوزه دانشجویی صورت گیرد. تفاهم نامهای هم با دانشگاه فرهنگیان داریم. که به ٣٠ هزار نفر تا به حال آموزش دادیم و در برنامه ماست که به ٩٠ هزار نفر آموزش دهیم.