پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


آمریکا آماده «جنگ احتمالی» با چین نیست
تاريخ خبر: سه شنبه، 4 بهمن 1401 ساعت: 16:02

تازه‌ترین مطالعات و بررسی‌های یک اندیشکده نشان می‌دهد که صنعت دفاعی آمریکا برای یک "جنگ متعارف طولانی‌مدت" با چین به‌ اندازه کافی آماده نیست.

 
 
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، اندیشکده "مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی" (CSIS) توسط یک نوع شبیه‌سازی جنگی نشان داد که آمریکا به احتمال زیاد در "جنگ احتمالی" با چین بر سر تنگه تایوان، در کمتر از یک هفته با کمبود مهمات از جمله تسلیحات دوربرد و موشک‌های هدایت‌شونده مواجه خواهد شد.
 
 
طبق این گزارش، هم‌زمان با اینکه چین با سرعت پنج الی شش برابر بیشتر از آمریکا به دنبال مهمات و سایر سیستم‌های تسلیحاتی است، استفاده آمریکا از تسلیحاتش فراتر از ذخایر وزارت دفاع این کشور پیشروی خواهد کرد و جنگ احتمالی با چین را "دشوار" خواهد ساخت.
 
 
هم‌زمان با جنگ روسیه-اوکراین و تعهد ایالات متحده آمریکا در قبال ارسال تسلیحات بیشتر به کی‌یف، ذخایر تسلیحاتی صنعت دفاع آمریکا از جمله سیستم‌های ضد زرهی جاولین و سیستم‌های ضد موشکی استینگر رو به کاهش است. آمریکا وعده ارسال بیش از ۸۵۰۰ سیستم‌ جاولین و بیش از ۱۶۰۰ سیستم استینگر را به اوکراین داد؛ اقدامی که منجر به کاهش ذخایر تسلیحاتی واشنگتن شده است.
 
 
طبق بررسی‌های جدید این اندیشکده، تعداد سیستم‌های جاولینی که به اوکراین ارسال شده، با تعداد کل سیستم‌هایی که برای مشتریان غیر آمریکایی ظرف ۲۰ سال گذشته ساخته شد، تقریبا برابری می‌کند. مسئله ارائه کمک‌های آمریکایی به اوکراین نیست بلکه در حال حاضر "ناکافی بودن" ذخایر تسلیحاتی آمریکا برای درگیری‌های بلند مدت مشکل‌ساز شده است. در واقع مشکل اصلی اینجاست که صنعت دفاع آمریکا برای یک "جنگ متعارف طولانی‌مدت" مجهز نیست.
 
 
در ادامه مطالعات و یافته‌های این اندیشکده آمده است: فروش نظامی خارجی آمریکا مدت زمان زیادی طول می‌کشد زیرا در وهله نخست این ابتکار باید توسط وزارت امور خارجه مطرح شود، سپس توسط وزارت دفاع اجرا و در نهایت توسط کنگره آمریکا تصویب شود. امروزه در این فضای رقابتی چنین سیستمی مناسب و مطلوب نیست؛ فضایی که در آن هر کدام از کشورها از جمله چین ظرفیت‌های نظامی چشمگیر خود را توسعه می‌دهند و به طور فزاینده‌ای آن‌ها را برای فروش به خارج از کشور ارسال می‌کنند.
 
 
اگر آمریکا روند فروش نظامی خارجی خود را به طرز "کارآمدی" تغییر دهد، می‌تواند به نرخ تولیدات سازنده و قابل‌ پیش‌بینی برسد و سطح خود را در این زمینه ارتقاء ببخشد.
 
 
نویسنده این گزارش در پایان به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: مطلب اصلی این است که صنعت دفاع آمریکا، به زعم بنده برای فضای امنیتی کنونی آماده نیست. اگر چین به تایوان حمله کند، تمامی طرف‌ها "خسارات سنگینی" را متحمل خواهند شد. و سوال این است که وقتی ذخایر کافی نداشته باشید، چگونه می‌خواهد به طور موثری از حمله احتمالی چین به تایوان جلوگیری کنید؟