پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ابهام در ویزای الکترونیکی روسیه و یک پرسش دیگر
تاريخ خبر: شنبه، 31 تير 1402 ساعت: 10:33

 

وزارت توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه به تازگی اعلام کرده که برای اتباع ایرانی و چند کشور دیگر در کمتر از یک هفته “روادید الکترونیکی” صادر می‌کند، اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد ساز و کار اجرای این ویزا با توجه به مشکل پرداخت بین‌المللی، برای شهروندان ایرانی هنوز مشخص نیست.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام اخیر وزارت توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه، شهروندان برخی کشورها، از جمله ایران، ژاپن، ترکیه، چین، هند، اندونزی، فیلیپین، بحرین، کویت، مالزی، عربستان سعودی و سنگاپور می‌توانند ویزای الکترونیکی روسیه را دریافت کنند. زمان صدور روادید روسیه در این چارچوب، کمتر از شش روز کاری از تاریخ ارسال درخواست خواهد بود. این روادید از طریق اینترنت برای سفرهای توریستی، بازدیدهای مهمان یا تجاری، شرکت در رویدادهای علمی، فرهنگی، ورزشی یا سایر رویدادها صادر می‌شود.

روسیه و ایران در هشتم فرودین سال ۱۳۹۶ برابر با ۲۸ مارچ ۲۰۱۷ موافقت‌نامه‌ای را درباره لغو روادید سفرهای گروهی شهروندان دو کشور امضا کردند که قرار بود از سال ۲۰۱۸ به اجرا گذاشه شود، اما اجرای آن تا امروز به تعویق افتاده است. این درحالی است که موافقت‌نامه لغو روادید تا سال ۲۰۲۳ اعتبار دارد و قرار بود از ابتدای سال ۲۰۲۳ به اجرا گذاشته شود. اکنون این پرسش مطرح است با توجه به تاخیر ایجادشده در اجرای موافقت‌نامه لغو روادید دو کشور و پایان اعتبار آن و از سوی دیگر، اجرای طرح روادید الکترونیکی، آیا روسیه از لغو روادید انصراف می‌دهد؟

مصطفی سروی ـ  عضو هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و نایب رییس جامعه تورگردانان ـ به دنبال بررسی و پیگیری‌هایی که در این‌باره داشته است، به ایسنا گفت:‌ صدور روادید الکترونیکی روسیه تعارضی با موافقت‌نامه لغو روادید گروهی برای شهروندان ایران و روسیه ندارد. ویزای آنلاین روسیه درحال حاضر برای برخی کشورها اجرایی شده و برای برخی دیگر، از جمله ایران نیز مصوب شده که اجرایی شود.

او درباره جزئیات دیگر روادید الکترونیکی روسیه اظهار کرد: بررسی‌های اولیه حاکی از این است که این ویزا برای کشورهایی که اجرایی شده درحالت عادی ۶۴ دلار، ویزای فوری ۱۱۶ دلار و ویزای خیلی فوری ۱۸۰ دلار قیمت‌گذاری شده است که البته این مبلغ برای هر کشور متفاوت است و درباره ایران نیز هنوز این مبلغ مشخص نشده است، گرچه پیش‌بینی شده مبلغ آن بیشتر از ارقام اعلام‌شده باشد. علاوه‌بر این، چگونگی پرداخت هزینه ویزای الکترونیکی برای شهروندان ایرانی، با توجه به مشکلات و محدودیت‌های بین‌المللی بانکی، محل ابهام و چالش است که فعلا راهکاری برای آن اعلام نشده است.

عضو هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اضافه کرد:‌ بنابر آنچه تا کنون مشخص شده متقاضیان برای دریافت ویزای الکترونیکی روسیه حتما مدارک دیگری، از جمله بیمه مسافرتی و رزرو هتل معتبر هم باید ارائه دهند.

سروی همچنین گفت: ‌با آنکه خبر تصویب صدور ویزای الکترونیکی روسیه برای شهروندان ایرانی اعلام شده است، اما جزئیات بیشتری درباره چگونگی اجرای آن (با توجه تحریم‌های بانکی) هنوز رسما مشخص و اعلام نشده است و باید منتظر اعلام بیشتر جزئیات از جانب روسیه بود.