پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


درخواست سفارت ایران در اسپانیا از اتحادیه اروپا
تاريخ خبر: دوشنبه، 2 مرداد 1402 ساعت: 12:09

 

سفارت ایران در اسپانیا در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد و دانمارک از اتحادیه اروپا خواست تا به احترام مسلمانان اقدام مناسب را برای جلوگیری از تکرار این اقدامات موهن به کار گیرد.

به گزارش ایسنا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا با انتشار پیامی در توئیتر اقدام برخی افراد در اروپا برای هتک حرمت قرآن کریم و دولت‌های سوئد و دانمارک برای صدور مجوز تکرار آن را محکوم کرد و خواستار واکنش درست اتحادیه اروپا به این اقدامات شد.

سفارت ایران نوشت: توهین به مقدسات، از جمله آتش زدن کتب مقدس مغایر با آزادی بیان است. تضعیف هنجارهای تمدن، اروپا را به دوران تاریکی (قرون وسطی) سوق می‌دهد. اتحادیه اروپا باید هم به احترام ۲ میلیارد مسلمان و هم برای جلوگیری از این نفرت‌پراکنی واکنش نشان دهد.

پس از دو بار اهانت به قرآن کریم در اروپا به فاصلۀ حدود دو هفته، جمعه ۳۰ تیر اهانتی دیگر در دانمارک رخ داد. اعضای گروه ناسیونالیست افراطیِ «دانسکه میهن‌پرست» یک نسخه از قرآن را در نزدیکی مسجدی در کپنهاگ آتش زدند. این گروه اعلام کرد که این اقدام را در «اعتراض» به حمله به سفارت سوئد در بغداد انجام داده است.

این اقدام موهن از سوی بسیاری از کشورها، به‌ویژه مسلمانان جهان با واکنش شدید و خشم مردم مواجه شده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز روز گذشته در پیامی توئیتری تاکید کرد که سوزاندن کتب آسمانی آزادی بیان نیست.

در پی اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در کپنهاگ روز شنبه یسپر وار، سفیر دانمارک توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.

در این نشست احضار، مدیرکل غرب اروپا ضمن محکومیت هرگونه تعرض به مقدسات اسلامی در هر کجای جهان تصریح کرد: کتاب سوزی در اروپا یادآور فضای تیره و تار دوران جهالت و قرون وسطاست که به نوبه خود بزرگ‌ترین تهدید برای آزادی فکر و اندیشه در غرب است.

مدیرکل غرب اروپا با اشاره به رویکرد منفعلانه دولتهای اروپایی در قبال کتاب سوزی تصریح کرد: کتاب سوزی به معنای پایان آزادی اندیشه است و سکوت در برابر چنین جنایت فجیع فرهنگی نتیجه‌ای جز خشونت، تشویق و ترویج تروریسم ندارد.

مدیرکل غرب اروپا افزود: به آتش کشیدن اندیشه را با هیچ توجیهی نمی‌توان با مفهوم مقدس آزادی توجیه کرد و لذا هم افراد آتش افروز و هم دولت‌هایی که با رفتار منفعل خود زمینه چنین اقدامات ضد فرهنگی را امکان‌پذیر می‌کنند، باید پاسخگو باشند.

وی در ادامه از دولت دانمارک خواست تا با اتخاذ تدابیر بازدارنده، اقدام جدی برای ممانعت از تکرار رویکردهای تلخ و تاریک را بعمل آورد و با دستگیری و اشد مجازات افراد خاطی، زمینه تحقق اصل احترام نسبت به مقدسات ادیان الهی و نیز همزیستی مسالمت آمیز را فراهم سازد.

سفیر دانمارک نیز با ابراز تأسف از جسارت صورت گرفته به قرآن کریم، اظهار داشت: وزیر امور خارجه دانمارک به صراحت اهانت به قرآن را محکوم نموده و آن را اقدامی وحشتناک توصیف کرده است.

یسپر وار تصریح کرد: بی احترامی به دیگر ادیان یک عمل شرم آور است. بر این اساس دولت دانمارک خود را از این تحریکات شرم آور که هدفی جز ایجاد تفرقه ندارد، جدا می کند.