به عنوان بخشی از تلاشهای غرب برای شکستن محاصره ایجاد شده توسط روسیه در دریای سیاه، یک کشتی بندر اشدود را به مقصد اوکراین ترک کرد. این مساله سؤالاتی را در مورد تغییر موضع رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین ایجاد میکند. رژیم صهیونیستی با فشار آمریکا به یک طرح بینالمللی پیوست که «استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی» را محکوم میکند.
به گزارش ایسنا، روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی نوشت، با پیوستن رژیم صهیونیستی به طرح بینالمللی که مسکو را به بهانه «استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی» محکوم میکند، این رژیم خود را از سیاست خویشتنداری کنار کشیده است و به یک کشتی اسرائیلی اجازه داده شد که با پرچم سیرالئون بندر اشدود را ترک کند. این کشتی، یکی از سه کشتی بینالمللی است که تحت نظارت «ناتو» توانستند در بندر غلات در اوکراین لنگر بگیرند و محاصره ایجاد شده توسط روسیه را در دریای سیاه بشکنند.
این روزنامه نوشت که این تغییر موضع رژیم صهیونیستی در قبال جنگ اوکراین است. این درحالی است که تلآویو بر حفظ «بی طرفی» در قبال اوکراین پافشاری میکرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن خود از محکومیت علنی حمله روسیه به اوکراین خودداری کرده است. زمانی که در مصاحبه با رسانههای بینالمللی از او پرسیده شد که چرا رژیم صهیونیستی بر بیطرفی در جنگ اصرار دارد؟ او پاسخ داد که روابط با روسیه بسیار «پیچیده» است و منافع تلآویو ایجاب میکند که از بحران با مسکو که به اقدامات کشورهای مشترک علیه اهدافی در سوریه آسیب میزند، خودداری کند.
این روزنامه نوشت: اسرائیل با وجود فشارهای کشورهای غربی و در وهله اول ایالات متحده، همچنان از فروش سامانههای تسلیحاتی تهاجمی یا سامانههای دفاع موشکی به اوکراین خودداری میکند. با وجود همه اینها، معامله غلات در خارج کردن اسرائیل از موضع خود با پیوستن به ۹۰ کشور دیگر در محکومیت بینالمللی به رهبری آمریکا علیه بهانه «استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی» موفق بود. اسرائیل به طرز غافلگیرکنندهای به امضاکنندگان این طرح بینالمللی پیوست هرچند تمایل داشت در جنگ روسیه و اوکراین بیطرف بماند. شاید به این دلیل که نگران پیامدهای بالقوه عدم تمدید طرح غلات دریای سیاه برای امنیت غذایی و قیمتهای جهانی غذا است.
لازم به ذکر است که روسیه در شورای امنیت به نفع رژیم صهیونیستی رأی نمیدهد. فوریه در نشست ویژه سازمان ملل به مناسبت گذشت یک سال از جنگ اوکراین، گلعاد آردان، سفیر این رژیم وعده داد که کمکهای این رژیم به کییف افزایش مییابد. این رژیم به قطعنامهای رأی داد که در آن بر لزوم پایان جنگ اوکراین تأکید شد. آردان در سخنرانی در مجمع عمومی، به استفاده روسیه از تسلیحات ایران در جنگ اعتراض کرد. خود نتانیاهو نیز ادعا کرد که اسرائیل به روسیه به دلیل همکاری نظامی با ایران اعتراض کرده است.