پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


حریق جنگلی در ایتالیا، اسپانیا و پرتغال
تاريخ خبر: دوشنبه، 16 مرداد 1402 ساعت: 10:23

 آتش‌سوزی‌های جنگلی در روزهای اخیر نقاط مختلف در سه کشور ایتالیا، اسپانیا و پرتغال را درگیر کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، ۶۰۰ نفر در «ساردینیا»، دومین جزیره بزرگ ایتالیا در دریای مدیترانه به دلیل آتش‌سوزی‌هایی که روز گذشته (یکشنبه) بخش‌های شمال شرقی و جنوبی این جزیره را فرا گرفت، تخلیه شده‌اند.

در این گزارش آمده است که ساکنان شهر «پوسادا» در ساحل شرقی این جزیره و همچنین گردشگرانی که در هتل‌ها و سواحل محلی تعطیلات خود را سپری می‌کردند در میان افرادی هستند که از منطقه تخلیه شده‌اند.

وزش بادهای شدید در گسترش آتش سوزی در این منطقه نقش داشته است.

هفت هواپیما در حال مبارزه با آتش سوزی های جنگلی هستند. همچنین ۱۲ واحد از تجهیزات آتش نشانی در عملیات اطفای حریق در زمین مشارکت دارند.

نبرد پرتغال با آتش سوزی در میان گرمای شدید

بنابر اعلام خبرگزاری فرانسه، بیش از ۱۰۰۰ آتش نشان روز گذشته در حال مبارزه با آتش سوزی جنگلی در مرکز پرتغال بودند که ۷۰۰۰ هکتار زمین را تخریب کرده و ۱۱ نفر را نیز به طور جزئی مصدوم کرده است.

دمای هوا در برخی از مناطق پرتغال بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد بوده که برای این منطقه کم سابقه است. بر اساس گزارش‌ها، حدود ۷۰۰۰ هکتار در منطقه «کاستلو برانکو» در مرکز این کشور تخریب شده است.

حریق جنگلی در اسپانیا

همچنین در کشور همسایه پرتغال یعنی اسپانیا نیز دستکم پنج هواپیما در تلاش برای اطفای حریق هستند.

آتش سوزی از روز جمعه در منطقه «کاتالونیا»ی اسپانیا آغاز شد اما به رغم وزش شدید باد روز گذشته تقریبا مهار شد.

ارزیابی های اولیه مقامات اسپانیا حاکی از آن است که طی سه روز گذشته بیش از ۱۰۰۰ هکتار در اثر آتش سوزی در این  کشور تحت تاثیر قرار گرفته است.

هشت سال گذشته داغ‌ترین سال‌های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده گرم ترین سال کرده زمین خواهد بود و دوره بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ هم به عنوان گرم ترین دوره به ثبت خواهد رسید.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدیدتر و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.