پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


توفان «هایکوی» به چین رسید
تاريخ خبر: سه شنبه، 14 شهريور 1402 ساعت: 10:47

 توفان «هایکوی» پس از آنکه در روزهای گذشته فیلیپین و تایوان را درنوردید اکنون به استان «فوجیان» چین رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، این توفان در چین منجر به تخلیه هزاران نفر از مناطق در معرض خطر شده است. گفته می‌شود که حدود ۱۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر از نواحی که در مسیر توفان هستند، تخلیه شده‌اند.

چندین منطقه در فوجیان بیش از ۳۰۰ میلی متر بارندگی را طی ۲۴ ساعت ثبت کردند.

رسانه‌های دولتی چین گزارش دادند که در شهر «فوجو» نیز دو آتش‌نشان به دلیل وقوع سیل مفقود شده‌اند.

سیل ناشی از توفان منجر به آبگرفتگی منازل و وسایل نقلیه شده و مدارس نیز در برخی از مناطق تعطیل شده است.

بنابر گزارش رسانه‌های‌ دولتی این کشور، بسیاری از پروازها در دو فرودگاه فوجو و «کوانژو» لغو شده و اماکن توریستی و پارک‌ها نیز بسته شدند.

پیش از این نیز توفان دیگری موسوم به «سائولا» منجر به وقوع سیل در استان «گوانگ‌دونگ» چین شد و یک قربانی گرفت. سائولا خساراتی نیز در این استان برجای گذاشته است.

این درحالیست که ماه گذشته هم شمال و شمال شرق چین شاهد سیل شدید ناشی از توفان‌های «دوکسوری» و «خانون» بود که منجر به ثبت بیشترین بارندگی در ۱۴۰ سال گذشته در «پکن»، پایتخت این کشور شد.

کارشناسان و دانشمندان علوم آب و هوایی، شکل‌گیری سامانه‌های شدید و غیرمعمول جوی نظیر توفان و سیل که به ویژه در تابستان امسال (۲۰۲۳) بسیاری از نقاط جهان را تحت تاثیر قرار داده و ادامه دارد، ناشی از تغییرات اقلیمی و به طور مشخص، گرم شدن کره زمین می‌دانند که به تشدید توفان‌ها، بارش‌ها و سیلاب‌ها در فصل جاری دامن زده است.

دمای زمین از زمان شروع عصر صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه گرمتر شده و اگر کشورها به شدت از تصاعد گازهای گلخانه‌ای کم نکنند، روند گرمایش ادامه خواهد یافت.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر، شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای به دلیل فعالیت‌های مختلف انسانی از جمله احتراق سوخت‌های فسیلی، جنگل‌زدایی، استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی و ... در حال افزایش است. در همین حال، داده‌های کارشناسان اروپایی نشان می‌دهد که میانگین سالانه جهانی غلظت دی اکسید کربن و متان در جو در حال افزایش است.

به گفته یکی از مقامات ارشد برنامه تغییرات آب و هوایی اتحادیه اروپا، تابستان امسال به احتمال زیاد گرم‌ترین تابستانی است که جهان تا به حال به خود دیده است. این وضعیت، هشداری جدی برای کره زمین است که در حدود دو ماه گذشته در بسیاری از مناطق، دماهای بالا و بی‌سابقه‌ را تجربه کرده است.

مقامات هواشناسی اتحادیه اروپا خاطر نشان می‌کنند: پس از ثبت دماهای بالا در ماه‌های ژوئن و ژوئیه به احتمال زیاد این تابستان، گرم‌ترین تابستان در تاریخ هواشناسیِ جهان خواهد بود.

هشت سال گذشته داغ‌ترین سال‌های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریبا به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود.