پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


بلاروس: تصور نمی‌کنیم به جنگ در اوکراین وارد شویم
تاريخ خبر: چهارشنبه، 5 مهر 1402 ساعت: 10:55

وزیر امور خارجه بلاروس که کشورش دارای شراکت راهبردی با روسیه است تاکید کرد، تصور نمی‌کند وضعیتی پیش بیاید که کشورش در کنار نیروهای روسیه وارد جنگ در اوکراین شود.

به گزارش ایسنا، سرگئی آلینیک، وزیر امور خارجه بلاروس در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که همچنین نمی‌تواند وضعیتی را تصور کند که در آن روسیه به کشورش دستور به استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی که اخیرا در بلاروس مستقر کرد، دهد.

آلینیک درباره این موشک‌ها گفت: "من یک چنین گزینه‌ای (استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی) را متصور نیستم زیرا آنها تسلیحاتی در درجه اول دفاعی هستند."

او اضافه کرد: "اما اگر بلاروس هدف حمله قرار بگیرد، من استفاده از هیچ گونه ابزاری برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشورمان را رد نمی‌کنم."

آلکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس در فوریه ۲۰۲۲ در ابتدای حمله روسیه به اوکراین، به کرملین اجازه استفاده از خاک بلاروس را برای اعزام سربازانش به اوکراین داد. لوکاشنکو اما با پیوستن به این جنگ مخالفت کرده است.

آلینیک خاطرنشان کرد، استقرار موشک‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس پاسخی به "نظامی سازی بسیار گسترده" وضعیت در طول مرز غربی بوده است. او توضیح داد، در این راستا ارتش لهستان برنامه دارد تعداد اعضای نیروهای مسلح خود را دو برابر کرده و تسلیحات سنگین بیشتری را در مرز با پشتیبانی از نیروهای فزاینده آمریکا و دیگر قوای ناتو مستقر کند.

وزیر امور خارجه بلاروس، ادعاهای برخی مخالفان مبنی بر این که روابط این کشور با روسیه باعث انزوای کشور شده را رد کرده و گفت که آنچه اتفاق افتاده،‌ بر خلاف این ادعا بوده است.

آلینیک در جریان پنج روز حضورش در شهر نیویورک برای شرکت در نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل گفت، ۴۰ نشست را با مقامات کشورهای مختلف که بسیاری از آنها متعلق به جهان کشورهای در حال توسعه بوده‌اند برگزار کرده و این مقامات به برقراری روابط تجاری و اقتصادی به ویژه با تمرکز بر امنیت غذایی اظهار علاقمندی کردند.

وزیر خارجه بلاروس همچنین بیان داشت که کشورش در حال تقویت روابطش با چین است.

او در ادامه این مصاحبه از لیتوانی که با بلاروس همسایه است به خاطر مسدود کردن مسیر ترانزیت محموله‌های کود بلاروسی از طریق خاکش انتقاد و بیان کرد که در روزهای گذشته بارها این مساله را از جمله نزد  آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل مطرح کرده است.

او بیان داشت: "لیتوانی به صورت یکجانبه ترانزیت کود کشور ما را به حوزه کشورهای در حال توسعه ممنوع کرده است."

آلینیک خاطرنشان کرد، بلاروس حالا از بنادر روسیه برای نقل و انتقال محموله‌های کودش استفاده کرده و محصولاتش را از طریق قطار به چین می‌فرستد اما "هزینه ارسال این محموله‌های بیشتر شده است."

آلینیک خاطرنشان کرد، اتحادیه بلاروس با روسیه تقریبا همه حوزه‌ها را پوشش داده و مینسک در حال تقویت همکاری‌های تکنولوژیکی با مسکو با هدف مقابله با تحریم‌های غربی و خودکفا کردن کشور در زمینه تولید محصولاتی که قبلا از کشورهای غربی وارد می‌کرد، است.

آلینیک روز شنبه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان اشاره کوتاهی به جنگ اوکراین کرده و گفت: "مشاهده درد و رنجهای یک سال و نیم گذشته اوکراینی‌هایی که آنقدر به بلاروسی‌ها نزدیک هستند بسیار دردناک بوده است."

او اظهار کرد: "متاسفانه اوکراین و مردمش تبدیل به یک مهره در بازی بزرگ غرب برای حفظ هژمونی جهانی خود شده‌اند. واضح است که غرب با افزایش تحویل کمک تسلیحاتی به اوکراین مصمم است که جنگ را تا کشته شدن آخرین اوکراینی ادامه دهد."

آلینیک در مصاحبه با آسوشیتدپرس در جواب این سوال که آیا موقعیتی متصور می‌شود که در آن بلاروس در کنار روسیه از جنگ در اوکراین حمایت کند، گفت :"پاسخ من منفی است."

وزیر امور خارجه ادامه داد، فکر نمی‌کند اوکراینی‌ها اصلا "این جنگ فرسایشی" را خواسته یا لازم داشته باشند. او تأکید کرد که بلاروس همیشه از صلح در کشور همسایه‌ خود حمایت می‌کند و برای رسیدن به این صلح "هر آنچه که در قدرتش باشد انجام می‌دهد."

آلینیک در ادامه مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت، همچنین فکر نمی‌کند هیچ کدام از شرکت‌کننده‌های نشست سطح بالای سازمان ملل، بدانند که این جنگ تا کی طول خواهد کشید. او بیان داشت: "اما همه ما درک می‌کنیم که هیچ جایگزینی برای یک راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک برای این جنگ وجود ندارد."

وزیر خارجه بلاروس به این اشاره کرد که کشورش سال گذشته میلادی، میزبان سه دور مذاکرات بین هیات‌های روسیه و اوکراین بود و اینکه "آنها شروع به تهیه پیش نویسی حاوی برخی از عناصر یک توافق صلح بالقوه کردند."

آلینیک اوکراین و طرفهای دیگری که به طور غیرمستقیم در جنگ در این کشور دخیل هستند را مسئول شکست این مذاکرات دانست و گفت که بلاروس به پیگیری تلاش‌ها برای صلح ادامه خواهد داد.

آلینیک همچنین در پاسخ به سوال آسوشیتدپرس درباره زندانیان سیاسی در بلاروس گفت: "ما زندانی سیاسی نداریم. تمام افرادی که در بلاروس زندانی می شوند دلیل حبسشان اتهامات کیفری است که در دادگاه‌ها ثابت شده‌اند. "