نتایج یک نظرسنجی در عربستان سعودی درباره موضوع عادی سازی روابط ریاض با رژیم اشغالگر نشان میدهد که این عادی سازی روابط از حمایت مردمی قابل توجهی برخوردار نیست و درصد حامیان آن در مقایسه با نظرسنجیهای قبلی کمتر شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، یک نظرسنجی از افکار عمومی عربستان که توسط مؤسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن انجام شده حاکی از آن است که اقلیتی سعودی از عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی حمایت میکنند؛ اما این اقلیت هم در حال کاهش است.
آنچه در نتایج به چشم میخورد این است که این درصد حمایت از عادی سازی روابط طی سالهای گذشته رو به کاهش بوده است و علاوه بر آن افکار عمومی عربستان به تضمینهای آمریکا و یا حتی روابط با آمریکا توجه ندارند.
طبق این نظرسنجی، درصد موافقان جامعه سعودی با برقراری روابط تجاری با رژیم صهیونیستی، حتی بدون انعقاد قرارداد توافق عادی سازی روابط نیز کاهش یافته است.
حدود یک سوم از شرکتکنندگان در نظرسنجی موسسه واشنگتن اعلام کردهاند که با برخی گامهای اولیه که به سطح روابط رسمی نمیرسد موافقت میکنند، این افراد اعلام کردهاند که موافق همکاری با شرکتهای فناوری رژیم صهیونیستی در موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی، امنیت سایبری و مدیریت منابع آبی هستند. این درصد نیز در مقایسه با نظرسنجیهای گذشته شاهد کاهش از ۴۰ درصد به ۳۳ درصد بوده است.
در زمینه گشودن حریم هوایی عربستان روی هواپیماهای غیرنظامی رژیم صهیونیستی نیز نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که تنها ۱۴ درصد سعودیها موافق چنین موضوعی هستند.
طبق این نظرسنجی، کسانی که با دعوت از نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای شرکت در یک کنفرانس بینالمللی در عربستان سعودی موافقت کردند، تنها هفت درصد بوده است.
۴۶ درصد شرکت کنندگان درباره امکان بررسی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی توسط ریاض نیز گفتهاند که سازش مستلزم دریافت تضمینهای جدید از صهیونیستها درباره حق و حقوق مسلمانان در مسجد الاقصی و قدس است. ۳۶ درصد شرکت کنندگان نیز بر انجام اقدامات جدید در راستای تامین حقوق سیاسی و اقتصادی برای فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه تاکید کردهاند.
روابط ریاض با ایران و آمریکا
این نظرسنجی درباره روابط عربستان با ایران نیز نشان میدهد ۱۹ درصد برقراری روابط خوب با ایران را مهم دانستهاند. حدود ۳۶ درصد نیز دیدگاه مثبتی درباره احیای روابط دیپلماتیک و سایر روابط بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ایران داشتند.
تنها ۱۵ درصد از سعودیهایی که در این نظرسنجی شرکت کردند، بر خرید تسلیحات جدید آمریکایی و تضمینهای امنیتی برای عربستان سعودی تاکید کردهاند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که اقلیت کوچکی از سعودیها شامل ۱۶ درصد، میگویند که ایجاد یک شراکت جدید با آمریکا در رابطه با انرژی هستهای غیرنظامی عربستان مهم است.
اما نکته قابل توجه در نظرسنجی انجام شده این است که ۶۱ درصد از شرکت کنندگان تاکید کردهاند: این روزها نمیتوانیم به آمریکا اعتماد و تکیه کنیم.
این افراد خواستار گرایش بیشتر به کشورهای دیگر ازجمله روسیه یا چین به عنوان شریک شدهاند.