پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


کشنده ترین بیماری ویروسی را بشناسید
تاريخ خبر: يکشنبه، 9 مهر 1402 ساعت: 11:48

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: هاری یکی از خطرناکترین و کشنده ترین بیماریهای ویروسی است که در اکثر پستانداران از جمله سگ و گربه مشاهده می‌شود که مهمترین راه انتقال هاری به انسان، گاز گرفته شدن توسط حیوان هار است.

محمدعلی بخشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دامپزشکی از جمله نهادهایی است که همواره در راستای مهار بیماری هاری در تلاش بوده و سعی درافزایش آگاهی افراد جامعه درمورد این بیماری دارد.

وی بیان کرد: بیماری هاری در راس بیماری های عفونی و ویروسی قرار دارد چراکه علی رغم پیشرفت‌های بزرگ در علوم پزشکی هنوز درمانی برای آن یافت نشده و در صورت ابتلای انسان به بیماری هاری متاسفانه، صد درصد موارد منجر به مرگ می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت مشارکت، همکاری و هماهنگی بین بخشی در تحقق اهداف برنامه راهبردی جهانی پیش گیری و کنترل هاری که از سوی سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و  سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد تدوین شده، گفت: بر این اساس، هدف جهانی حذف بیماری هاری انسانی ناشی از گزش سگ تا سال ۲۰۳۰ است و ما هم در این راستا تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.

بخشی با تاکید بر اهمیت اقدامات پیشگیری در این بیماری، افزود: از جمله تدابیر دامپزشکی برای مبارزه و پیش گیری از  این بیماری، واکسیناسیون سگ‌های صاحبدار و گله و برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی برای جمعیت هدف و نیز مراقبت بیماری است.

وی در تبیین مراقبت این بیماری گفت: در صورت تشخیص کانون بیماری هاری، در منطقه اپیدمیولوژیک که کانون بیماری در آن رخ داده است به صورت هفتگی به مدت شش ماه مراقبت بیماری صورت می‌گیرد، ضمن اینکه واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار تا شعاع کانون بسته به نوع حیوان گزنده صورت می‌پذیرد.

بخشی در خصوص شعار روز جهانی هاری در سال ۲۰۲۳، اظهار کرد: هر ساله به منظور ارتقای هماهنگی و هدفمند کردن فعالیت‌های مقابله با بیماری هاری و افزایش آگاهی عمومی، شعاری برای روز جهانی هاری در نظر گرفته می‌شود که شعار امسال طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت "همه برای یکی، سلامت واحد  برای همه" نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: هاری یکی از خطرناکترین و کشنده ترین بیماریهای ویروسی است که در اکثر پستانداران از جمله سگ و گربه مشاهده می‌شود که مهمترین راه انتقال هاری به انسان، گاز گرفته شدن توسط حیوان هار است.

بخشی با بیان اینکه تماس بزاق آلوده حیوان بیمار با زخم‌های پوستی و خراش‌های بدن می‌تواند باعث انتقال بیماری شود، یادآور شد: هر مورد حیوان گزیدگی را با توجه به اهمیت بیماری هاری و اینکه درمان خاصی برای آن وجود ندارد جدی گرفت و مشکوک به هارگزیدگی تلقی کرد.

وی اظهار کرد: در صورت بروز گزش یا تماس با حیوانات به صورتی که منجر به مجروح شدن یا خراش پوستی شود باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز خدمات بهداشتی و سلامت مراجعه و در صورت نیاز جهت دریافت اطلاعات با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر اهمیت همکاری‌های بین بخشی، افزود: لازمه پیشگیری از این بیماری همکاری‌های بین بخشی، از جمله همکاری این اداره کل با دانشگاه علوم پزشکی، بخش‌های خصوصی دامپزشکی، سازمان‌های مردم نهاد، محیط زیست و شهرداری است.

بخشی با بیان اینکه شش ماه اول سال جاری،  به حدود ۸ هزار قلاده سگ در استان واکسن هاری تزریق شده است، بیان کرد: سگ‌ها به‌ویژه سگ‌های بلاصاحب عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری و مرگ ناشی از آن در انسان هستند و از افراد تقاضا داریم از نزدیک شدن به سگ‌ها و گربه‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند چرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها روی می‌دهد.