به گزارش نفت دیلی، فعالان یک شرکت دانشبنیان با تکیه بر ویژگیهای فناوری نانو، موفق به بومیسازی پوششهای دوجزئی شدند که به طور گسترده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده میشود.
امیر شیخ بهایی مدیرعامل شرکت دانشبنیان بهبود صنعت مهان به فعالیت این مجموعه در حوزه محصولات و خدمات مهندسی و پوششدهی سطح اشاره کرد و گفت: پوششهای دو جزئی حاوی نانوذرات سرامیکی با قابلیت مقابله با شرایط خاص خوردگی و سایش یکی از محصولات دانشبنیان این شرکت است که در صنایع نفت، گاز پالایش، پتروشیمی، فولاد و ... کاربرد دارد.
وی از تامین نیاز فعالان صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد به محصولات پوششدهی سطوح با تولید داخل و بینیازی از واردات خبر داد و افزود: محصولات وارداتی مشابه، دارای عمر مفید کمتری بوده و قابل قیاس با نمونه تولیدی در این مجموعه نیست. در واقع با توجه به روند انجام شده روی این محصول از حیث کارامدی، کیفیت و عمر مفید مشابه داخلی و خارجی ندارد.
این فعال فناور با بیان اینکه بهبود صنعت مهان توانسته است برای ۲۰ متخصص به طور مستقیم و برای ۶۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کند، یادآور شد: بهبود صنعت از جمله شرکتهای مستقر در شهرک علمی، تحقیقاتی اصفهان است که به طور تخصصی در حوزه مهندسی سطح و تولید پوششهای صنعتی، فلزی سرامیکی و کامپوزیتی فعالیت دارد.
شیخ بهایی درمورد صرفهجویی حاصل از تولید پوششهای دوجزئی نانوساختار اظهار داشت: بر اساس آمارهای غیر رسمی که از یکی از صنایع کشور اعلام شده است، میزان واردات این حوزه بیش از ۲ میلیون دلار است. این میزان صرفاً مربوط به بخشی از صنایع بوده و از تمام صنایع اطلاع دقیقی در دست نیست. البته از نظر مشخصات، محصولات وارداتی قابل قیاس با نمونه تولیدشده نیست.
وی با بیان اینکه روند تحقیق و توسعه برای ساخت این محصول دانشبنیان حدود چهار سال به طول انجامیده است، افزود: اولین نمونه صنعتی طی شش ماه گذشته آماده سازی و تحویل صنعت شده است. پس از دریافت تاییدیههای میدانی لازم یکی از صنایع بابت این موضوع در گام اول درخواست قطعی در حدود ۲۰ میلیارد تومان بود این موضوع صرفاً مربوط به یکی از صنایع بوده و در صورت ادامه روند با توجه به این که فروش محصولات شرکت به تازگی عملیاتی شده است، پیش بینی می شود این عدد دست کم ۱۰ برابر بیشتر شود و به عدد ۲ هزار میلیارد ریال برسد.
مدیرعامل شرکت بهبود صنعت تصریح کرد: با توجه به ابتکارات و خلاقیتهای صورت گرفته می توان گفت در فاز صنعتی و نمونههای بزرگ، این پوشش برای اولین بار در دنیا در فاز عملیاتی تولید می شود و با توجه به تخصص و اشراف متخصصان این شرکت نسبت به رقبای خارجی، این محصول با توجه به عدم وجود مشابه دیگر، میتواند در بازارهای اروپایی حرفهای جدی برای گفتن داشته باشد.
شیخ بهایی، کشورهای حوزه خلیج فارس را با توجه به بازار گسترده صنایع نفت و گاز از اهداف صادراتی این شرکت برشمرد و گفت: در گام بعدی با تسلط بر بازارهای داخلی، به طور قطع برنامه صادراتی در این خصوص به طور جدی دنبال خواهد شد و این شرکت در نظر دارد طی سال جاری و با توجه به زیرساخت موجود، تقاضای قطعی را تحقق ببخشد و در گام بعدی و با توسعه زیرساخت، ظرفیت تولید و صادرات را افزایش دهد.