پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


هیئت حماس مذاکرات خود را با میانجیگران در قاهره به پایان رساند
تاريخ خبر: شنبه، 21 بهمن 1402 ساعت: 13:29

 منابع مصری مطلع از تحرکات قاهره در رابطه با پرونده تجاوز به نوار غزه فاش کردند که عصر جمعه جلسه مشورتی جدیدی میان هیئت حماس حاضر در قاهره و مقامات سرویس اطلاعات عمومی مصر با حضور هیئت بلندپایه‌ دولت قطر در میانجیگری ویژه مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این منابع در اظهارات اختصاصی به العربی الجدید توضیح دادند که در این نشست بحث‌های گسترده‌ای در خصوص پاسخ حماس و جناح‌های مقاومت در غزه به پیشنهاد مطرح شده آتش‌بس و تبادل اسیران در سایه تفاهم‌های حاصل شده در جریان نشست پاریس مورد بررسی قرار گرفت؛ نشستی که شامل ویلیام برنز، رئیس سیا، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، عباس کامل، رئیس سرویس اطلاعات عمومی مصر و دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) بود.

این دومین دیدار در نوع خود ظرف ۲ روز بین هیئت حماس، مقامات سرویس اطلاعاتی مصر و هیئت قطری است.

شبکه الاقصی وابسته به حماس به نقل از یک مقام رسمی گزارش داد هیئت این جنبش مذاکرات خود را با میانجیگران در قاهره به پایان رسانده و قرار است امروز در انتظار پاسخ اسرائیل آنجا را ترک کند.

این شبکه با بیان اینکه «اختلافات درون دولت اسرائیل مانع از موضع گیری شفاف در مورد مذاکرات قاهره شد»، اشاره کرد: در مورد موضع جنبش حماس که در قاهره مورد بحث قرار گرفت، بین مواضع آمریکا و اسرائیل اختلاف وجود داشت.

بر اساس آنچه این جنبش در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد، هیئت حماس به ریاست خلیل الحیه، معاون رئیس جنبش در غزه، روز پنجشنبه برای تکمیل مذاکرات مربوط به آتش بس وارد قاهره شد.

بر اساس بیانیه رسمی منتشر شده از سوی جنبش حماس، این جنبش شامگاه سه‌شنبه پس از تکمیل رایزنی‌های رهبری در جنبش و با جناح‌های مقاومت، پاسخ خود را در رابطه با چارچوب توافق به میانجی‌ها در قطر و مصر ارائه کرد.

در این راستا یک منبع برجسته در جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به الجزیره گفت که این جنبش در قاهره درباره موضع خود در مورد توافق آتش‌بس با میانجیگران گفت‌وگو کرده و منتظر پاسخ اسرائیل است

این مساله پس از ورود هیئتی از جنبش حماس در روز پنجشنبه به قاهره، پایتخت مصر مطرح شد؛ جایی که این هیئت در آنجا با تعدادی از مقامات مصری «برای تکمیل گفت‌وگوهای مربوط به آتش‌بس» دیدار کرد.

در مقابل، رسانه‌های صهیونیستی به نقل از یک مقام اشغالگر گزارش دادند تل‌آویو تمایل خود را برای مذاکره بر اساس پیشنهاد نشست پاریس اعلام کرده و پاسخ خود را به پیشنهاد حماس به قطر و مصر داده است و این پاسخ شامل رد بخش بزرگی از مطالبات جنبش حماس بود.

به گفته این مقام، اسرائیل تعهد پایان دادن به جنگ پس از اتمام اجرای معامله توافق را نمی‌پذیرد.

وی خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی در اوایل مرحله اول، خروج ارتش از کریدور تقسیم کننده نوار غزه را رد کرد و همچنین به میانجی‌ها اطلاع داد که با بازگشت ساکنان به شمال نوار غزه موافقت نخواهد کرد.

وی افزود: تل‌آویو تمایل خود را برای بررسی عقب نشینی ارتش از مراکز شهرها در نوار غزه ابراز کرد، اما به میانجیگران اعلام کرد که آماده بحث در مورد رفع محاصره نوار غزه نیست.

اما این مقام صهیونیست تاکید کرد که اشغالگران با مصر و قطر برای کاهش شکاف همکاری کرده و امکان انجام مذاکرات جدی را فراهم می‌کنند.

توقف تجاوز به نوار غزه یکی از بارزترین نقاط مشکل ساز در مذاکرات است، زیرا جناح‌های مقاومت قبل از توقف تجاوز، عقب نشینی ارتش اشغالگر از نوار غزه و رفع محاصره نوار غزه از مذاکره درباره هرگونه پیشنهادی خودداری می‌کنند.

در ۲۸ ژانویه، نشستی در پایتخت فرانسه با مشارکت اشغالگران، ایالات متحده، مصر و قطر برگزار شد تا در مورد توافق تبادل اسرا و توقف جنگ در غزه گفت‌وگو شود که به گفته فلسطینی‌ها و منابع آمریکایی، در سه مرحله انجام می‌شود.

آکسیوس گزارش داد که اسرائیل آماده است تا بر اساس پیشنهاد اولیه که ۲ هفته پیش در پاریس تدوین شده بود وارد مذاکره شود.

به نوشته این وبگاه آمریکایی، اشغالگران در پایان جلسه کابینه جنگ شب گذشته به میانجی‌ها (قطر، آمریکا و مصر) پیام‌هایی در رد اکثر پاسخ‌های حماس به طرح گسترده پاریس ارسال کرد.