ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: مردم برای کشت سبزه از بذور جایگزین گندم و حبوبات استفاده کنند.
وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در واقع سبزه گندم بعد از اینکه تعطیلات نوروزی به پایان رسید به علت اینکه استفادهای نمی شود، دور ریخته میشود که اتلاف بذر است این در حالی است که می توان با کاشت انواع بذر سبزیجات، نارنج و .... از آن ها بعد از تعطیلات نوروزی استفاده کرد.
وی گفت: حدود ۴۸ هزار هکتار اراضی آبی و ۹۷ هزار هکتار اراضی دیم گندم در این استان وجود دارد که با توجه به این شرایط خشکسالی و تغییر اقلیم گندم مورد نیاز تولید نان به سختی به دست می آید و تا اندازه توان باید از اسراف آن خودداری شود.
صباغ با اشاره به اینکه برای تولید گندم منابع زیادی همچون آب، نهاده و ... استفاده می شود، افزود: فقط برای تولید ۷۰۰ گرم گندم یک متر مکعب آب مصرف می شود پس باید در استفاده بهینه از آن تلاش زیادی شود.
دکتر تشکری مشاورز سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، از مصرف بیش از ۳۰ تن بذر در این استان برای تولید سبزه عید نوروز خبر داد.
وی گفت: معمولا ۷۰ درصد از این بذور، بذر گندم هستند که برای گذاشتن سبزه گندم استفاده می شود. مابقی نیز حبوباتی همچون عدس هستند که برای گذاشتن سبزه عدس مصرف می شود.
وی ادامه داد: این مقدار بذر استفاده شده می تواند غذای تقریبا ۷۷ هزار نفر در روز را تامین کند. علاوه بر آن تقریبا این مقدار از بذر در زمینی معادل ۱۰ هکتار از کشتزارهای آبی را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: تولید این سبزه ها و دور ریختن آن ها بعد از پایان عید نوروز اسراف است و باید به دنبال جایگزین سبزه های گندم و عدس باشیم. می توان به جای استفاده از بذر گندم و عدس برای تولید سبزههای عید از هسته مرکبات و نارنج استفاده کرد.
مشاور سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: علاوه بر آن استفاده از تخم سبزیجات همچون شاهی یا تخم خاکشیر و خرفه از دیگر موارد جایگزینی است که می توان از آن بعد از تولید نیز استفاده کرد.