سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه سامانه مددکار شهر از آبان ماه سال گذشته راهاندازی شده است، گفت: طبق پایش صورت گرفته ۶۰ درصد مراجعه کنندگان به سامانه «مددکار شهر» با موضوع گمشدگان مورد شناسایی و به آغوش خانواده بازگشتند.
محمد نقیب در گفتوگو با ایسنا، در مورد سامانه «مددکار شهر» با بیان اینکه در این سامانه اطلاعات تمامی مراجعه کنندکان در مددسراها و مراکز یاورشهر ثبت میشود و نحوه ارائه خدمات به شکل برخط (آنلاین) قابل رصد است، گفت: در صورتی که خانواده افراد آسیب دیده از آنها اطلاعاتی نداشته باشند؛ میتوانند با مراجعه به اداره امور مراکز و استعلام از سامانه مددکار شهر در جریان گمشدشان قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی ۲۰ مددسرا و ۱۰ مرکز یاورشهر تهران از طریق این سامانه پذیرش مددجو دارند، به این شکل که مشخصات تمامی مددجویان در این سامانه هوشمند ثبت میشود، ادامه داد: اقوام گمشده با در دست داشتن عکس و مشخصات افراد مورد نظر در مراکز این سازمان اطلاعات را ثبت خواهند کرد تا استعلام لحظهای از مددسراها صورت گیرد.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در صورتی که افراد گمشده در این مراکز حضور نداشته باشند؛ عکس ظاهری فرد گمشده در سامانه ثبت میشود تا در صورتی که این افراد به هر یک از مراکز خدماتی مراجعه کنند به شکل هوشمند و لحظهای شناسایی و به خانواده آنها اطلاع داده شود، ادامه داد: گمشدگان شامل افراد دارای بیماری آلزایمر، فرار از خانه، مشکلات اعصاب و روان، افراد آسیب دیده و...هستند.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: به طور میانگین در طول هفته یک گمشده از طریق این سامانه مورد شناسایی و به آغوش خانواده باز میشود که طبق آمارها از ۵۰ مورد گمشده ثبت شده در سامانه مددکار شهر ۳۰ نفر شناسایی و به خانواده بازگشتهاند و بخشی از مراجعه کنندگان که گمشده دارند و به سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی مراجعه میکنند نیز از طریق این سامانه مورد استعلام قرار داده میشوند.
نقیب با بیان اینکه سامانه «مددکار شهر» سال گذشته توسط سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران راهاندازی شده و در این سامانه اطلاعات تمامی مراجعه کنندکان به ۲۰ مددسرای شهر تهران ثبت میشود و نحوه ارائه خدمات به شکل (آنلاین) قابل رصد است، گفت: از جمله اهداف سامانه مددکار شهر، شفافیت در نحوه فعالیتهای بهره بردار مددسرا، بررسی لحظهای ظرفیت مددسراها، ثبت روند و میزان خدمات قابل ارائه به مددجویان است.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه این افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب اجتماعی شامل بی خانمانها، کارتن خوابها، در راه ماندگان، گمشدگان و مواردی از این دست هستند، ادامه داد: شهروندان عزیز تهرانی در صورت بروز مشکلاتی از این دست میتوانند با مراجعه به یکی از مراکز تحت پوشش سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران (مراکز یاورشهر و مددسراها) و اعلام مشخصات هویتی و یا نشان دادن عکس، پیگیر وضعیت گمشده خود باشند. در صورتی که افراد مددجو در یکی از مراکز یاورشهر و یا مددسراها حضور داشته باشند از طریق سیستم یکپارچه سامانه «مددکار شهر» به اطلاع شهروندان خواهد رسید. همچنین شهروندان تهرانی به همین منظور میتوانند با شماره تلفنهای ۵۵۵۲۲۳۲۲ و ۵۵۰۱۲۳۴۵ تماس حاصل کنند.