پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تغییرات در هواپیمایی اروان زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان
تاريخ خبر: سه شنبه، 2 مرداد 1403 ساعت: 15:07

به گزارش صنعت نیوز، دکتر حمیدرضا فتوحی مدیرعامل شرکت هواپیمایی اروان که در ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری از سمت مدیرعاملی تغییر یافته به مناسبت برگزاری مجمع سالیانه این شرکت در روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۴/۳۱ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گویای صنعت در رابطه با اخرین وضعیت چگونگی عملکرد این شرکت بیان داشت:شرکت هواپیمایی اروان زیر مجموعه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است .این شرکت اسفند ماه سال ۱۳۹۶ تاسیس شده و ۵ سال عملیاتی نبوده است. در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ زیر ساخت های این شرکت جهت عملیاتی شدن بایستی مهیا میشد تاموفق به اخذ مجوز بهره برداری (AOC) گردیم.

وی ادامه داد با تیمی که تشکیل دادیم و با حمایت و اعتماد رییس هیات مدیره و مدیرعامل وقت موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و با تلاش شبانه روزی همکاران و همچنین راهنمایی ها و مساعدت ها و اعتماد ریاست محترم سازمان هواپیمایی کشوری و معاونین و مدیران آن سازمان توانستیم زیر ساخت های مورد نیاز یک ایرلاین عملیاتی را آماده کنیم.

فتوحی افزود: جذب و آموزش نیروی انسانی متخصص، خلبان-کمک خلبان-سرمهماندار-مهماندار – فنی و مهندسی-ایمنی و تداوم صلاحیت پرواز -سیستم بازرگانی و فروش-تاسیس ایستگاه ها در تهران و مشهد و چند شهر دیگر و سایر اقدامات… که در حقیقت بر اساس استاندار ها – قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری ریل گذاری شد و توانستیم به این مهم دست یابیم و در ۲۹ تیر ماه سال ۱۴۰۲ بعد از ۵سال این شرکت عملیاتی شد و در شبکه و مدار پروازی کشور قرار گرفت وبه عنوان یکی از ایرلاین های جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را اغاز نمود.

وی اشاره کرد:متعاقب آن همزمان با اربعین سال گذشته با اقدامات صورت پذیرفته و حمایت ها و هدایت های سازمان هواپیمایی کشوری بعد از ۴۱روز عملیاتی شدن، پروازبین المللی انجام دادیم و در ایام اربعین ۱۴۰۲ موفق به پرواز به نجف اشرف شدیم و این برگ زرینی برای شرکت بود. زیرا که منبعد شرکت از آن تاریخ بتواند پرواز بین المللی انجام دهد. ضمن اینکه ضرر مالی هم نکردیم و در AOC شرکت این مجوز درج شده که ارزش بالایی دارد.

وی در رابطه با عملکرد شرکت هواپیمایی اروان بیان داشت : عملکرد خوبی داشتیم، شرکت در زمان تحویل به بنده ۱۹ میلیارد تومان زیان انباشه داشت. در فرصت و زمان مورد نظر، برنامه ریزی ها و پرواز هایی که انجام دادیم و با مدیریت هزینه توانستیم به درآمد برسیم.شرکت درآمد هزینه هست . ما هیچ گونه وام و تسهیلاتی از بانک‌ها و موسسات مالی اخذ نکردیم و همچنین سرمایه در گردش از هلدینگ و صندوق فرهنگیان دریافت نکردیم و افتخارمان این است که جزء شرکت های سود ده صندوق ذخیره فرهنگیان شدیم و‌ توانستیم از شرکت زیان ده به شرکت سود ده برسیم و علاوه بر آن سه میلیارد تومان سود سهام به هلدینگ صندوق فرهنگیان واریز کردیم .در یک سال گذشته با عملیاتی شدن شرکت خلق ارزش کردیم و ارزش افزوده ایجاد کردیم برای صندوق ذخیره فرهنگیان و کار زیرساخت یک ایرلاین را انجام دادیم برای آینده این شرکت.

فتوحی گفت: برای تقویت و تدوام مجوز AOC میبایستی بر اساس الزامات سازمان هواپیمایی کشوری تعداد هواپیما ها به سه فروند می رسید که با اجاره یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در سال۱۴۰۲ در مجموع با ۳ فروند عملیاتی شدیم و شعار و رویکرد ما در سال ۱۴۰۲ عملیات محور بود که فعالیت نمودیم و به تقویت واحد های فنی و مهندسی و ایمنی و خدمات فرودگاهی و تقویت نیروی انسانی کل شرکت مبتنی بر الزامات سازمان هواپیمایی کشوری اقدام نمودیم .
در سال ۱۴۰۳ با برنامه ریزی استراتژیک و مدونی که داشتیم به سمت توسعه محور وفرصت محور رفتیم و توانستیم افزایش ناوگان داشته باشیم ودر تاریخ ۱۴۰۳/۲/۳۰ هواپیمای چهارم را به ناوگان و Aoc شرکت اضافه کنیم و ۴فروند شدیم و در ادامه با مذاکرات و پیگیری مستمر به دنبال‌اجاره و یا خرید موتور و همچنین هواپیمای پنجم بودیم که متاسفانه بدون اطلاع قبلی و غیر منتظره نسبت به معرفی فرد سرپرست جدید مدیرعاملی بجای اینجانب صورت پذیرفت و موضوع متوقف گردید که این هم مغایر بخشنامه سرپرست ریاست محترم جمهوری اسلامی می باشد.به تبع آن نیز هواپیمای ملکی شرکت از تاریخ دوم خرداد و دو‌فروند هواپیمای استیجاری از تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۶ هیچگونه پروازی انجام ندادند و به عبارتی زمینگیر(گراند) شده اند .در ادامه پس از آن از تاریخ ۲۶/ ۳/ ۱۴۰۳ شرکت تعلیق گردید.به عبارتی ۶۰ روز شرکت پرواز ندارد و روزانه قریب به ۲میلیارد تومان زیان مالی شرکت و همچنین ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش شرکت به دلیل تعلیق aoc کاهش داشته است که این اتفاقات با تصمیم عجولانه و شتاب زده رئیس هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان(عبد المجیدفرجی) و نایب رئیس هیات مدیره (نیک منش)که سایر اعضای هیات مدیره صندوق را با خود همراه نمودند ، صورت پذیرفت تا دوستان خود را به مدیرعاملی اروان منصوب نمایند.به صراحت اعلام می نمایم سو‌ ء مدیریت و نتیجه و دریافت آمار و اطلاعات غلط توسط رئیس هیات مدیره و نایب رئیس هیات مدیره صندوق فرهنگیان موجب این ضرر و زیان گردیده که سهام داران این شرکت فرهنگیان عزیزمیباشند.بر خود لازم می دانم شفاف و صریح اعلام نمایم که این ضرر و زیان و‌کاستی ها از سوی اینجانب نبوده ونمی باشد و مطالب ذکر شده جهت تنویر افکار عمومی و فرهنگیان عزیز می‌باشد .فرهنگیان عزیز مطالبه گر هستند و مطالبه گری حق شان می باشند زیرا که صاحبان و سهامداران اصلی شرکت های صندوق ، فرهنگیان هستند . ضمناً همه مدارک و مستندات و اسناد عملکرد ما و صورت های مالی حسابرسی شده و سودده بودن شرکت موجود می باشد.

وی از دیگر مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان نام برد و گفت:در طول ۱۰ماه اخیر که تیم مدیریتی جدید صندوق فرهنگیان مستقر شده یک جو بدبینی و عدم اعتماد توأم با سوءتفاهم در صندوق بوجود آمده که با جو حاکم موجود به شرکت ها ورود میکنند و نیرو ی مدیریتی به شرکت ها تحمیل می نمایند که متاسفانه در فضای مدیریت فرهنگ و اقتصاد فرهنگ این جو و تحمیل نیرو به مدیران عامل شرکت ها موجب عدم اختیار و اقتدار مدیران عامل گردیده و آنان را دچار تردید در ادامه مسیر فعالیت می نمایدو مبین این موضوع شاهد استعفای مدیرعامل چند شرکت هستیم که این شرکت ها از ابتدای سال جاری بدون مدیرعامل و با سرپرست اداره می شوند که خود جای بسی تامل در حوزه اقتصادی می باشد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد که برای بنده این سوال است که در یکسال و نیم گذشته در حالیکه ما در حال راه اندازی و عملیاتی نمودن شرکت بودیم نمایندگان محترم فرهنگیان در هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان(خانم نظرپور و اقایان سالاری و مسعودی و ….) همواره از روند امور زیرساختی و عملیاتی و در امدی و هزینه ها پیگیری و انتقاد می نمودند حال چه شده است که این شرکت ۶۰روز روزانه قریب به ۲میلیارد تومان زیان می دهد و شرکت تعلیق گردیده و دچار ضرر و زیان شده ولی این افراد سکوت اختیار کردند. نکند از جو حاکم صندوق هست یا پس لرزه های انتخابات .