پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


همکاری بیشتر کشورهای صادرکننده ضامن ثبات بازارهای جهانی گاز است
تاريخ خبر: پنجشنبه، 26 آبان 1390 ساعت: 10:13

به گزارش نفت دیلی، سران حاضر در نخستین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز بر همکاری و همگرایی بیشتر اعضا تاکید کردند.

نماینده ایران در مجمع کشورهای صادرکننده گاز برگزاری اجلاس وزارتی، همچنین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز را موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی بازارهای جهانی گاز، کشورهای شرکت کننده در اجلاس سران بر ادامه همکاری و رایزنی میان کشورهای عضو تاکید کردند.

محمدعلی خطیبی با بیان این که سخنرانی مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت، در اجلاس سران بازتابی گسترده و بسیار مثبت در پی داشت، تصریح کرد: نطق وزیر نفت بسیار پربار و قابل توجه بود.

وی ادامه داد: مهندس قاسمی در سخنان خود با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به بازارهای جهانی نفت و گاز از سوی صادرکنندگان، نگرانی ها درباره کاهش ارزش دلار و دریافت مالیات های سنگین از سوی برخی کشورهای مصرف کننده را از مسائل حوزه دیپلماسی انرژی خواند.

خطیبی خاطرنشان کرد: مهندس قاسمی در سخنان خود تصریح کرد که درآمد کشورهای مصرف کننده از دریافت مالیات نفت و گاز، گاهی بیشتر از درآمد کشورهای صادرکننده است، اما آنها به افکار عمومی القا می کنند که صادرکنندگان، نفت و گاز را گران می کنند.

خطیبی ادامه داد: وزیر نفت با ابراز نگرانی درباره درگیری ها و تهدید و ناامنی از سوی قدرت های بزرگ برای تولیدکنندگان انرژی گفت که قدرت های بزرگ با این کار، امنیت انرژی جهان را به خطر می اندازند.

نماینده ایران در مجمع کشورهای صادرکننده گاز اظهار کرد: مهندس قاسمی در سخنان خود مصرف بی رویه نفت و گاز در برخی کشورها را نگران کننده و آن را تهدیدی برای محیط زیست خواند.

به گفته خطیبی، وزیر نفت، در این اجلاس اظهار امیدواری کرد که تشکیل مجمع، همچنین همکاری های آینده کشورهای عضو به ایجاد هماهنگی بیشتر میان کشورهای عضو و دیگر کشورهای ناظر و حاضر در مجمع بینجامد.

خطیبی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس ابراز امیدواری کرده است که با برگزاری موفق این اجلاس و هماهنگی بیشتر، شاهد بازار با ثبات تری برای کشورهای صادر کننده گاز در آینده باشیم.

به گفته خطیبی، پنج پیشنهاد وزیر نفت در اجلاس سران به شرح زیر است:

1. همکاری بیشتر اعضای مجمع برای مدیریت بر بازار به منظور سر و سامان گرفتن بازارهای جهانی گاز با همکاری کشورهای عضو و اعضای غیرعضو مجمع؛

2. واکنش مناسب و متناسب با تقاضا در صورت وجود نوسان در بازار از سوی کشورهای عضو؛

3. صیانت از مخازن و تبادل تجارب در زمینه تجارت و فناوری های نوین برای همکاری و هماهنگی بیشتر؛

4. ثبات بازار و هماهنگی در مسائل فنی و فناوری؛

5. برگزاری منظم نشست سران کشورهای مجمع صادرکننده گاز

محمدعلی خطیبی افزود: به طور کلی در این اجلاس شاهد دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران بودیم؛ به طوری که وزیر نفت با بیشتر وزیران شرکت کننده در این اجلاس دیدار و گفت و گو کرد.

وی با مثبت ارزیابی کردن این اجلاس، حضور فعال کشورمان و سخنرانی مهندس قاسمی را از نکته های برجسته این اجلاس خواند.

خطیبی ادامه داد: یکی از مواردی که در اجلاس سران مورد توجه همه اعضا قرار گرفت، ابراز امیدواری هیئت ونزوئلایی برای پیوستن کشور فلسطین به مجمع کشورهای صادرکننده گاز با آغاز بهره برداری از منابع گازی در آینده بود و این پیشنهاد ونزوئلا با ابراز احساسات کشورهای حاضر در اجلاس همراه شد.