پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


صادرکنندگان گاز خواستار قیمت های عادلانه گاز طبیعی شدند
تاريخ خبر: پنجشنبه، 26 آبان 1390 ساعت: 10:36

به گزارش نفت دیلی، در پایان نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی یی سی اف) بیانیه ای منتشر و این مجمع قیمت های مطلوب و عادلانه گاز طبیعی را خواستار شد.

نخستین اجلاس سران عرضه کنندگان عمده گاز طبیعی جهان با تاکید بر نیاز کشورهای صادرکننده و تولیدکننده به قیمت های عادلانه گاز به پایان رسید؛ در حالی که مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت ایران و رئیس سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به نیابت از دکتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری با حضور در این نشست، درباره تاثیر منفی سیستم مالیاتی کشورهای غربی بر بازارهای جهانی انرژی نیز هشدار داد.

12 عضو این مجمع در این اعلامیه پایانی مشترک بر نیاز برای رسیدن به قیمت های عادلانه گاز طبیعی بر مبنای قیمت های جهانی نفت خام تاکید کردند.

همچنین در این اعلامیه اعضای جی یی سی اف بر اهمیت شناخت قراردادهای بلندمدت گاز برای دستیابی به یک سازکار متعادل تقسیم ریسک میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان تاکید کردند.

اعضای جی یی سی اف همچنین ارتقای همکاری میان کشورهای عضو این مجمع و مصرف کنندگان گاز، به ویژه در زمینه فناوری های نو را خواستار شدند.

شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر، در آیین آغاز به کار نخستین اجلاس سران جی یی سی اف در دوحه، از ناهماهنگی میان قیمت های جهانی نفت و گاز با وجود افزایش مصرف گاز طبیعی در سال های اخیر شکایت کرد.

وی با غیرمنطقی خواندن شکاف و افزایش اختلاف میان قیمت های جهانی نفت خام و گاز طبیعی گفت: منظور من کنترل تولید برای تاثیر گذاری بر قیمت های جهانی گاز طبیعی نیست.

عبدالله قراب، وزیر نفت مصر، به نمایندگی از کشورش در نشست سران جی یی سی اف گفت: قیمت های عادلانه گاز طبیعی لازمه توسعه و ارتقای صنعت گاز جهان است.

عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری الجزایر، همچنین مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی، در نشست یک روزه سران جی یی سی اف در دوحه قطر حضور داشتند.

مهندس رستم قاسمی نیز به حاضران در این نشست گفت: دکتر احمدی نژاد می خواست در این نشست شرکت کنند اما نتوانست حضور یابد.

وزیر نفت ایران نخستین نشست سران جی یی سی اف را نقطه عطفی در تاریخ صنعت جهانی گاز برشمرد اما از سیستم مالیات بندی غربی ها بر صادرات انرژی به شدت انتقاد کرد.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا، همچنین عمان که به جی یی سی اف پیوست، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.

تلاش برای فراهم کردن قیمت های عادلانه گاز طبیعی از ماموریت های اصلی جی یی سی اف به شمار می رود، به طوری که به گفته سران این مجمع، گاز یکی از منابع انرژی در حال رشد است اما اعضای این مجمع همواره هر گونه تلاش برای کنترل بهای گاز یا تبدیل شدن به سازمانی مانند اوپک را تکذیب می کنند.

قیمت های گاز هم اکنون بر اساس قراردادهای بلندمدت گاز میان خریداران و فروشندگان تعیین می شود که برخی صادر کنندگان گاز خود را بر مبنای بهای نفت یا بازارهای تک محموله می فروشند.

تقاضای جهانی گاز به دلیل بحران مالی جهان با کاهش همراه شد اما جی یی سی اف خبر می دهد که تقاضای این سوخت در سال گذشته میلادی و در پی افزایش واردات ال ان جی ژاپن به دلیل وقوع زلزله شدید، سونامی و بحران هسته ای در این کشور بهبود یافته و با 7.3 رشد همراه بوده است.

آژانس بین المللی انرژی (آی یی ای) ماه گذشته میلادی در تازه ترین برآورد خود اعلام کرد: صنعت جهانی گاز تا سال 2035 درمجموع به 10 تریلیون سرمایه گذاری یا سالانه 400 میلیارد دلار نیاز دارد.