یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای اولین بار در کشور موفق به بومیسازی دارویی برای درمان زخم پای دیابتی و سوختگی شده است که در هر عدد چیزی حدود ۲۵ میلیون تومان صرفه جویی ارزی به همراه دارد.
به گزارش ایسنا، فهیمه محمدحسینی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در خصوص جدیدترین محصول دانشبنیان این شرکت اظهار کرد: ما برای اولین بار در کشور موفق به تولید داروی فاکتور رشد اپیدرمی شدهایم. این دارو در درمان زخم پای دیابتی و سوختگیهای گرید ۳ و ۴ کاربرد دارد.
وی افزود: جزء اولیه این محصول، فاکتور رشد اپیدرمی است. این فاکتور رشد اساسا برای ترمیم زخم و تکثیر سلولهای اپیدرم به کار میرود. اپیدرم فاکتوری است که بدن برای ترمیم همه زخمها به آن نیاز دارد، البته این فاکتور رشد به صورت طبیعی در داخل بدن وجود دارد، اما وقتی بدن زخم میشود، pH منطقه زخم تغییر میکند و میزان تولید اپیدرم کمتر میشود، از این رو، اگر به صورت خارجی این فاکتور رشد را به آن اضافه کنیم، ترمیم زخم سریعتر انجام میشود.
محمدحسینی در خصوص صرفهجویی ارزی این دارو، گفت: قیمت تمام شده داروی خارجی این محصول ۳۰۰ پوند است، اما با بومیسازی این دارو، عملا خرید این محصول برای مشتری، دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام میشود و در هر عدد چیزی حدود ۲۵ میلیون تومان صرفهجویی ارزی دارد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، این فعال فناور ادامه داد: مضاف بر صرفهجویی ارزی قابل توجهی که از رهگذر بومیسازی این محصول رقم میخورد، نمونه مشابه خارجی این محصول اساسا به کشور وارد نشده بود. سازنده اصلی این محصول کشور کوبا است، ولی نمونههای مشابهی هم از هند و دیگر کشورها دارد و دارویی که ما در شرکت خود تولید کردهایم از نظر کیفیتی مشابه همان است.
محمد حسینی خاطرنشان کرد: داروی تولیدی ما در دو فرم تزریقی و موضعی قابل تولید است که ما مدل موضعی آن را به مرحله تولید صنعتی رسانده و به بازار دارویی کشور عرضه کردهایم. نمونه تزریقی این دارو هم در مرحله ارسال به سازمان غذا و دارو است.