پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


امضای تفاهم نامه پتروشیمی و وزارت صنایع درباره صنایع پایین دستی
تاريخ خبر: يکشنبه، 6 تير 1389 ساعت: 23:54

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری میان این شرکت و وزارت صنایع برای کاهش مشکلات صنایع پایین دستی پتروشیمی خاطرنشان کرد: در این تفاهم‌نامه تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات صنایع پایین‌دستی در نظر گرفته شده است.

 

عبدالحسین بیات در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با تاکید بر اینکه تشکیل این کارگروه با هدف توسعه صنایع پایین‌دستی بوده است، گفت: پتروشیمی و وزارت صنایع در مباحثی چون صادرات و واردات برای تنظیم بازار، تهیه و تولید برخی تکنولوژی‌های مورد نیاز صنایع پایین‌دستی و اعطای مجوز به این صنایع همکاری‌هایی دارند که با تشکیل این کارگروه بهتر می‌توان به آن‌ها رسیدگی کرد.

بیات ادامه داد: از طرف دیگر پتروشیمی با برگزاری نمایشگاه ایران‌پلاست و نشست‌های دو جانبه و چندجانبه با تولیدکنندگان صنایع میان‌دستی و پایین‌دستی تا حد زیادی در جریان خواسته‌ها و مشکلات آن‌ها قرار گرفته است، از این رو برای انتقال مشکلات به مسئولان وزارت صنایع به عنوان زبان گویای تولیدکنندگان اعلام امادگی می‌کند.

مذاکره با بانک‌های داخلی به منظور گشایش ال.سی ریالی برای صنایع پایین‌دستی
وی اطلاع‌رسانی دقیق درباره برنامه‌های تولیدی و تعمیرات اساسی مجتمع‌های پتروشیمی، دریافت خوراک کافی و با کیفیت، تسهیل بازار برای جذب خوراک از بورس، تامین تکنولوژی مورد نیاز و تامین سرمایه در گردش را از جمله انتظارات صنایع پایین‌دست از شرکت ملی صنایع پتروشیمی برشمرد.

بیات بحث تامین اعتبارات لازم برای تامین سرمایه در گردش صنایع پایین‌دست را یکی از چالش‌های اساسی این صنایع دانست و تاکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گذشته که واحد‌های تولیدی آن خصوصی نشده بودن می‌توانست در تامین اعتبارات به این صنایع کمک کند ولی امروز با خصوصی شدن واحدها این شرکت دیگر درآمدی چون گذشته ندارد از این رو تصمیم گرفتیم با چند بانک داخلی برای بازگشایی ال.سی ریالی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: برای گشایش ال.سی ریالی مذاکراتی را با بانک‌های صادرات و ملی داشتیم و حتی وزیر نفت نیز مستقیم با چند بانک دیگر مذاکره کردند تا تولیدکنندگان بتوانند با تامین منابع مالی مورد نیازشان به توسعه مطلوب برسند.

احداث واحدهای جدید برای تامین خوراک پایین‌دستی

 بیات تصریح کرد: این صنایع می‌توانند میزان و کیفیت مواد اولیه و خوراک مورد نیازشان را به ما اعلام کنند و ما نیز تامین آنچه که نیاز دارند را در اولویت قرار می‌دهیم و حتی اگر محصولی در کشور تولید نشود از خارج وارد می‌کنیم یا در برنامه‌های توسعه‌ای برای تولید آن در داخل واحدهای جدید احداث می‌کنیم.

به گفته او شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای رفع مشکلات دریافت خوراک و مواد اولیه از بورس کالای ایران نیز جلسات و مذاکراتی را با مسئولان بورس برگزار کرده است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تولید تکنولوژی و دانش فنی مورد نیاز این صنایع در داخل کشور نیز تاکید دارد و حتی اعلام کرده که می‌تواند در مراودات خارجی اقدام به تامین تکنولوژی مورد نیاز آن‌ها از خارج کشور کند.

انتظار تولید با کیفیت و حضور در بازارهای جهان

وی خاطرنشان کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از صنعتگران پایین‌دست پتروشیمی انتظار دارد در کاهش قیمت تمام شده محصولاتشان و افزایش کیفیت آن‌ تلاش بیشتری داشته باشند و خود را برای ورود به بازار های جهانی آماده کنند.

بیات اصل اساسی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در فروش محصولات را اولویت‌بخشی به تامین نیاز داخل و بعد صادرات اعلام کرد و گفت: تولیدکننده محصولات پتروشیمی مجاز نیست تا زمانی که به محصولات تولیدی آن در داخل نیاز هست اقدام به صادرات آن کند مگر وقتی بازار داخل اشباع باشد.

ایجاد پارک‌های شیمیایی اهرم مناسب برای توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی

وی گفت: ایجاد پارک‌های شیمیایی (شیمی شهرها) و تقویت آن‌ها یکی از اهرم‌های مناسب برای توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در کشور است.

بیات تاکید کرد: برخی از صنایع پایین‌دستی پتروشیمی به دلیل ماهیت و نوع کاربرد محصولاتشان دارای خطرات بالقوه‌ای هستند بنابراین باید از شهرک‌های صنعتی مجزا باشند و همچنین باید استانداردهای ایمنی خاصی در مناطق استقرار آن‌ها اعمال شود.

وی ادامه داد: علاوه‌ بر این ساخت پارک‌های شیمیایی و متمرکز کردن برخی واحدهای تولیدی یکسان در کنار هم می‌تواند مزیت‌های مناسبی برای این واحدها در پی داشته باشد به عنوان مثال درخواست شده تا ویژگی‌ شهرک‌های صنعتی در کنار و مزایای مناطق آزاد تجاری مشمول این پارک‌ها شود.

بیات به پیشنهاداتی که در برنامه پنجم برای ایجاد پارک‌های شیمیایی (شیمی شهرها) در کشور شده است، اشاره کرد و گفت: در این برنامه پیشنهاداتی برای ایجاد پارک‌های شیمیایی و حمایت از توسعه این پارک‌ها شده است هر چند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی از گذشته استارت کار را با مطالعه پارک گوگرد در خراسان زده است.