پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تعميرات اساسي مهم ترين واحدهاي پالايشگاه بندرعباس آغاز شد
تاريخ خبر: يکشنبه، 30 بهمن 1390 ساعت: 10:09

به گزارش نفت دیلی، تعمیرات اساسی واحدهای تقطیر در جو و خلا، گاز مایع و آب ترش شرکت پالایش نفت بندرعباس برای دور بعدی فعالیت پنج ساله آغاز شد.

مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: واحدهای تقطیر در جو و خلا، گاز مایع و آب ترش پالایشگاه نفت بندرعباس برای آخرین بار در 24 فروردین 1387 تعمیر و بازسازی شد. هاشم نامور افزود: این واحدها پس از چهار سال فعالیت مستمر برای تعمیرات اساسی دوره ای بسته می شود و طبق برنامه ریزی ها، این عملیات در 23 روز فعالیت شبانه روزی پایان خواهد یافت. وی تاکید کرد: عملیات کاهش خوراک واحدهای یادشده از 23 بهمن برنامه ریزی شده و کار تعمیرات اساسی از سوی بخش های مختلف پالایش نفت بندرعباس با همکاری یک هزار و 800 نفر نیروی رسمی و پیمانکار در واحدهای تقطیر، گازمایع و آب ترش آغاز شده است. پالایشگاه نفت بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه 320 هزار بشکه نفت خام پس از پالایشگاه آبادان با 430 هزار بشکه و پالایشگاه اصفهان با ظرفیت 375 هزا بشکه به عنوان سومین پالایشگاه بزرگ کشور شناخته می شود. نامور از این مرحله از تعمیرات اساسی به عنوان کاری حجیم، پرتراکم و خطرپذیر نام برد و افزود: در شرکت پالایش نفت بندرعباس، دو واحد تقطیر هر یک با ظرفیت 160 هزار بشکه در روز در سرویس قرار دارند و پالایش نفت خام و تولید انواع فرآورده های نفتی از این طریق انجام می شود. به گزارش شانا، در عملیات اورهال (تعمیرات اساسی یا بازسازی)، تعمیرات جزئی و نیز تمیزکردن همه تجهیزات و قطعات انجام می شود و فاصله زمانی میان دو عملیات اورهال در پالایشگاه ها بسته به کیفیت و کمیت سیستم های ایمنی و سیستم های تشخیص عیوب از سه تا پنج سال تعیین می شود. شرکت پالایش نفت بندرعباس در فضایی به وسعت تقریبی 700 هکتار در کرانه شمالی آبهای خلیج فارس و مجاورت شهر بندرعباس احداث و در سال 1376 مورد بهره برداری قرار گرفت. پالایشگاه بندرعباس به منظور تأمین بخشی از فرآورده های نفتی مورد نیاز کشور و امکان صدور فرآورده های مازاد تاسیس شده است.

 

ظرفیت اسمی پالایشگاه بندرعباس تاپایان تیرماه سال 1387 به میزان 232 هزار بشکه در روز بود که با اجرای طرح افزایش ظرفیت هم اکنون با ظرفیت 320 هزار بشکه در روز مشغول فعالیت است. خوراک این پالایشگاه شامل 294 هزار بشکه نفت خام سنگین صادراتی و 26 هزار بشکه میعانات گازی استحصالی از منابع گازی سرخون بوده است و بیشترین فرآورده های میان تقطیر را تولید می کند.